Groente en fruit is vaak goedkoper bij allochtone winkeliers dan in supermarkten

Groenten en fruit zijn bij supermarkten knap aan de prijs. Kwalitatief gelijkwaardig of beter levert de allochtone winkelier. Ook op de markt kun je groente en fruit goedkoper kopen dan in de supermarkt. Wat te denken van het kopen van groenten en fruit rechtstreeks bij de boer. Kortom of je nu in de stad woont of op het platteland, overal zijn mogelijkheden om te besparen op de kosten van groente en fruit. Je moet dan wel af van het idee om alles bij de supermarkt te kopen.

0
0
0
s2sdefault

Gun je kerstboom een 2e leven breng hem naar een kerstbomenasiel in Oegstgeest, Leiden of Zwolle

Zo werkt het in Oegstgeest: Je geeft de kerstboom af in januari Eerst wordt de boom gecontroleerd. Er wordt gekeken of de boom voldoende wortels heeft, niet is uitgedroogd [Bomen zonder wortels gaan dood, en worden daarom niet geplant!] en het mogelijk nog een jaar uithoudt. Als dat zo is dan krijgt de boom een nummer en wordt uw email adres genoteerd. De boom krijgt een mooie plek en wordt door uzelf, of een vrijwilliger  in de grond gezet. In november krijgt u een email met de mededeling of de boom het niet heeft gered en, dat de boom kan worden afgehaald omdat het nog steeds leeft! U komt op een afhaalmiddag de boom ophalen en mag hem, tegen een kleine vergoeding, meenemen. U kunt weer volop genieten van uw boom en deze in januari weer brengen waarna de hele cyclus zich herhaalt.

Kerstbomenasiel Oegstgeest

kerstbomenasiel Leiden

Kerstbomenasiel Zwolle

0
0
0
s2sdefault

Energiebesparing op verlichting

LED lampen Groenestroomshop.nl

Sinds september 2012 mogen er geen gloeilampen meer in de handel worden gebracht. Uiteindelijk verdwijnen gloeilampen daardoor helemaal uit de winkel.
LED lampen zijn nog volop in ontwikkeling en besparen ca. 70% ten opzichte van gloeilampen en 30 tot 50% t.o.v. halogeenlampen.
Moderne spaarlampen besparen 80% energie t.o.v. gloeilampen.
Spaar altijd energie door de lamp uit te doen, ook als u voor korte tijd de ruimte verlaat. Laat ook energiezuinige lampen niet onnodig aan.
Dimmers verbruiken ook energie als de lamp uit is. Plaatseen aan/uit schakelaar tussen het stopcontact en de dimmeroftrek destekker eruit. Staat uw dimmer vaak op dezelfde stand, dankunt u beter een lamp met een lager wattage zonder dimmer gebruiken.

Naar Groenestroomshop.nl

Assortiment

Hoe kun je energiezuinig wassen?

 

0
0
0
s2sdefault

Hoe kun je energiezuinig wassen?

waslijnHoe kan ik energiezuinig wassen?
Was op een lage temperatuur met een volle trommel.
De wasdroger neemt al gauw zo'n 7% van het totale stroomverbruik van een gemiddeld huishouden De wasdroger kost een gemiddeld huishouden 80-110 euro aan energie per jaar. De beste manier om energie te besparen is om er geen wasdroger te gebruiken en de was buiten te hangen of op zolder of in de schuur. Niet iedereen kan dat natuurlijk
Vervang uw oude wasmachine en wasdroger op tijd door nieuwe, energiezuinige apparatuur met een A+ of A++-label. Tegenwoordig zijn er ook machines die op 20 graden kunnen wassen. Apparaten met een energielabel-A+ of A++ zijn duur in aanschaf, maar hebben zulke lage gebruikskosten dat u de investering terugverdient.
Sla het voorwasprogramma over. Dit is meestal niet nodig. Net als wassen op 95 oC. Kies ook liever voor een katoenprogramma dan een synthetisch programma. Het katoenprogramma is zuiniger als de trommel vol zit.

- Elk jaar kunt u ongeveer 20 euro besparen als u de was zo vaak mogelijk op 30 gaden doet.

Bespaar door eenvoudig en betrouwbaar het energieverbruik te meten.

Extreme stroomverbruikers in huis

Groenestroomshop bespaar tot wel 90% op uw huidige kosten + nu extra korting

0
0
0
s2sdefault

Bespaar door eenvoudig en betrouwbaar het energieverbruik te meten.

energiemeterU heeft een oude koelkast in de schuur staan. Nu wordt aangeraden deze te vervangen omdat oude koelkasten energiesurpers zijn. Maar..hoeveel energie gebruikt de koelkast? Met de energiemeter van Bespaarbazaar kunt u dat eenvoudig zien.Plaats de energiemeter eenvoudig in een stopcontact, steek vervolgens de stekker van het te meten apparaat in de energiemeter. Op het display kunt u het energieverbruik direct aflezen.

Bestel Cresta RCE-1106 Energiemeter Ectron

 

0
0
0
s2sdefault

Extreme stroomverbruikers in huis

stroomvretersElektrische boiler
Een boiler groter dan 20 liter kan tot wel 1.900 kWh per jaar verbruiken. Dat is al meer dan de helft van wat een gemiddeld gezin jaarlijks gebruikt aan elektriciteit (3.500 kWh per jaar). Kosten: tot  € 440,- per jaar.

 

Elektrische kachel
Als je met enige regelmatig een elektrische kachel gebruikt, loont het de moeite om te investeren in een duurzamere oplossing. Als je een kachel zonder thermostaat in één jaar 500 uur gebruikt, kan dat zo 1.000 kWh, oftewel € 220,-aan kosten. Kachels met thermostaat zijn zuiniger, omdat ze niet de hele tijd op vol vermogen branden.

 

Koelkast of vriezer
In je keuken heb je misschien het nieuwste model koel-vriescombinatie staan. Maar hoe zit het met het oude vriezertje in de schuur? Een 15 jaar oude vriezer kan zo'n 500 kWh per jaar verbruiken (€ 110,-). Een nieuw zuinig model (A++) verbruikt slechts 200 kWh. Dat scheelt dus elk jaar 60 euro.

 

Airconditioner
De zuinigste airconditioners verbruiken jaarlijks nog steeds zo'n 160 kWh, oftewel  € 35,- Een ventilator is een duurzamer alternatief: deze verbruikt in een jaar slechts een tiende van wat een zuinige airconditioner verbruikt.

 

Waterbed

Een waterbed kost per jaar € 14,-

 

Steeds meer 'stille stoomvreters'

In huis dragen steeds meer 'stille stroomvreters' bij aan de elektriciteitsrekening. De permanent opladende kruimeldief of elektrische tandenborstel, de videorecorder in wachtstand en de klokradio of het klokje op het fornuis: samen zijn ze goed voor 30 tot 40 procent van het verbruik.

 

lampen
In een gemiddeld huishouden wordt ieder jaar 560 kWh (110 euro) gebruikt aan verlichting. Door gebruik te maken van spaarlampen in plaats van reguliere gloeilampen is het stroomverbruik aan verlichting te halveren. Een spaarlamp van 11 watt geeft evenveel licht als een gloeilamp van 40 watt.

Spaarlampen lijken duurder in aanschaf, maar gaan veel langer mee dan een normale gloeilamp. Per saldo zijn spaarlampen dus ook in aanschaf goedkoper. Na anderhalf jaar heb je je investering terug verdiend.

 

 

0
0
0
s2sdefault

Groenestroomshop bespaar tot wel 90% op uw huidige kosten + nu extra korting

25% korting op alle led TL-verlichting

15% korting op de rest van het assortiment

0
0
0
s2sdefault

Bespaarboeken

sta financieel sterk  Minder inkomen nu, minder pensioen straks, minder zekerheden? We moeten en kunnen sterker in onze schoenen staan, en onze koopkracht trainen in het omgaan met minder geld. Het begrip koopkracht is eigenlijk heel mooi. Het is relatief. Het drukt uit wat jij kunt kópen met je geld. Volgens Marieke Henselmans gaat het erom wat jij kunt kopen van je geld.

Bestel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0
0
0
s2sdefault

Binnenlamp op zonneenergie - 10 Leds 2 standen

schuurlamp op zonneenergieEen schuurverlichting met een energiezuinige led-bak op zonneenergie.
Deze solarlamp heeft u geen netstroom  nodig.

Wanneer u uw schuur binnen komt springt de lamp automatisch aan. Wanneer de lamp na 50 seconden geen beweging meer ziet gaat de lamp automatisch uit. Met het trekkoord kunt u de lamp dimmen naar de gewenste licht intensiteit.

Werking
Bij de lamp wordt een 2 Watt zonnepaneel met kabel geleverd. Het zonnepaneel dient u buiten op een zonnige plek te monteren. De lamp wordt binnen in opgehangen. Door middel van de kabel wordt de interne accu van de lamp opgeladen.

Specificaties
- Ledjes: 10
- Lichtkleur: 6500 Kelvin (koelwit)
- Brandtijd: 8 uur
- Lichtstroom minimaal: 65 lumen
- Lichtstroom maximaal: 135 lumen
- Zonnepaneel: 2 Watt poly kristallijn
- Lengte solarkabel: 5 meter
- Bewegingsdetectie: 6 meter 90°
- Beschermingsgraad: IP 44
- Brandtijd indien volledig opgeladen: 5 LEDs 6-8 uur, met 10 LED's 3-4 uur
- Oplaadbare batterijen: 5 x AA NiMh 1,2 V / 1300 mAh
- Afmetingen lamp (L x B x H): 275 x 80 x 55 mm
- Zonnepaneel afmetingen (L x B x H): 210 x 150 x 12 mm 

Prijs incl. BTW:€ 79,95  

Bestel: Binnenlamp op zonneenergie - 10 Leds 2 standen

 

0
0
0
s2sdefault

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

Our website is protected by DMC Firewall!