tot 90% besparen op de energiekosten met led verlichting!

LED lampen Groenestroomshop.nl

Tot 90% besparen op de energiekosten met led verlichting!Groenestroomshop.nl is specialist in LED verlichting voor particulieren en bedrijven. Het aanbod van led lampen omvat alle fittingtypen en ook de keuze aan accessoires zoals dimmers en transformatoren is groot.

Naar Groenestroom

Assortiment

 

 

Meer besparen:

Bespaarbazaar

 

De Hooimadam is een moderne hooikist om eten in te garen, warm te houden, of juist koel te houden.

De Hooimadam is een moderne hooikist om eten in te garen, warm te houden, of juist koel te houden. In plaats van een kist is de Hooimadam een mooie hoes van biologisch katoen, gevuld met wol. De Hooimadam isoleert nog beter dan een hooikist en is bovendien handzamer.

Onderaan deze pagina vindt u een demonstratiefilm, waarin u kunt zien hoe de Hooimadam werkt.

De voordelen op een rij
- Bespaar op gas/ elektriciteit
- Ontspannen koken, u hoeft niet bij het fornuis te blijven
- Ideaal voor "slow cooking", voor wie smaak boven snelheid verkiest

Geschikt voor
Alle gerechten die lang moeten garen, zoals:
- Rijst
- Stoofvlees
- Zuurkool
- Bonen
- Etc.
- Ook geschikt om ijs koud te houden

De Hooimadam is ideaal om thuis te gebruiken, maar ook erg handig voor op de camping of op uw boot. De Hooimadam is bedacht met liefde en vervaardigd met respect voor mens, dier en milieu. Ze komt in twee maten, is makkelijk op te bergen en bovendien heel betaalbaar.

Bedoeld voor iedereen die wilt besparen op de energierekening, wel eens een pit tekort komt, eten warm wilt houden, houdt van slow food, een goed en betaalbaar alternatief zoekt voor de hooikist, of heel nieuwsgierig is geworden naar deze madam.

Kleuren en maten
De Hooimadam is leverbaar in de kleuren rood en blauw.
Van beide kleuren is een grote en een kleine variant verkrijgbaar.

Grote Hooimadam
De grote Hooimadam is geschikt voor pannen met een diameter van maximaal 26 cm. Grote soeppannen en braadpannen passen er dus in.

Kleine Hooimadam
De kleine Hooimadam is geschikt voor kleine (steel)pannetjes met een doorsnede van maximaal 17 cm.

Sinds Hooimadam een plek in mijn huis heeft veroverd, garen linzen, rijst en bonen in haar warmhoudende omhelzing. Buiten gebruik neemt zij weinig plaats in en is zeer plooibaar. Ik wil haar niet meer kwijt, en beveel haar van harte aan.

Deze stond al heel lang op mijn verlanglijstje. Heerlijk dat je eten gaar wordt zonder dat het op het gas staat.Nu kan ik tussendoor gewoon de deur uit! De stoofperen werden prachtig rood en heerlijk gaar!

 

Bestel de Hooimadam

 

Assortiment

Produkttip: Waka Waka lamp overlevingslamp en Campinglamp

Waka Waka lampWakaWaka is de meest efficiënte solar-led lamp ter wereld. Hij is bedacht en ontwikkeld in Europa en voorzien van revolutionaire en gepatenteerde solar technologie. Hierdoor is 1 dag laden in de zon voldoende voor minimaal 16 uur uitstekend leeslicht in de avond.


WakaWaka is ontworpen voor:
1) De 1,5 miljard mensen in de zogenaamde 'Base of the Pyramid' die niet zijn aangesloten op het elektriciteitsnet en vaak rond moeten komen van minder dan $2/dag.
2) De honderden miljoenen mensen wereldwijd die bij voortduring te maken hebben met stroomuitval, soms 3 of 4 avonden in de week.
3) Consumenten in de westerse wereld: met name buitensporters, kampeerders en handig voor in de noodkit van huishoudens.

bestel de Waka Waka lamp


 

Produkttip: Solar Bandenspanningmeter € 14.95

Solar Bandenspanningmeter Met de solar bandenspanningsmeter kunt u snel en eenvoudig meten of uw bandenspanning nog in orde is. Een te lage bandenspanning kost niet alleen onnodig veel brandstof, uw banden slijten ook harder. Met de bandenspanningsmeter houdt u een vinger aan de pols.

De bandenspanningsmeter werkt op zonne energie. Aan de achterkant zit een schuifmaat ingebouwd om het bandenprofiel mee te controleren. Verder kunt u met het geintegreerde led lampje uw ventiel ook eenvoudig in het donker vinden.

Een extra voordeel is dat met deze meter 'koud' te meten is. Dat wil zeggen als de auto nog voor de deur staat. Bij meten aan de pomp zijn de banden al warm gereden waardoor de spanning in de band toeneemt en een te hoge waarde wordt gemeten.

De gemiddelde automobilist kan € 140,- op brandstof per jaar besparen door zijn banden beter op spanning te houden. Maarliefs 90% van de automobilisten rijdt met een te lagen bandenspanning. Alle automobilisten samen in de EU geven 11 miljard euro teveel aan brandstof uit door te lage bandenspanning.

Ervaringen:

A.Fokker Voldoet uitstekend. Bij iedere meting heb je ruim voldoende tijd om het resultaat af te lezen. Ook de "zaklantaarn" functie om in het donker het ventiel te vinden is erg handig. Kortom: Een professioneel apparaatje. welke mijn brandstofverbruik met 2-3% zal laten afnemen, dus terugverdiend na ong. 3 maanden.

 

bestel Solar Bandenspanningmeter

Groente, fruit en noten uit het wild.

Op tal van plaatsen in Nederland vind je fruit, noten of groente in het wild? De Wildplukwijzer weet raad. Het is een handige Google Map die, met jouw hulp, alle openbare fruitbomen en -struiken, notenbomen en verdwaalde komkommerplanten bij jou om de hoek en in de rest van Nederland in kaart brengt.
Elke plukplek op de wildplukwijzer bevat een link naar een uitgebreide beschrijving van deze boom of plant in de Wildplukwiki van Oogsten zonder Zaaien. Andersom kun je in de wildplukwiki direkt doorklikken naar plukplekken bij jou in de buurt. Op internet en als App voor iphone en android

Wildplukwijzer

Oogsten zonder zaaien

Wildplukwiki

Ga voor meer informatie én om de app te downloaden naar wildplukwijzer.nl.

Genieten van het mooie weer met deze buitenkeuken

buitenkeuken 

Heerlijk in de tuin genieten van het mooie weer, buiten eten, buiten koken.
De ovenruimte wordt met hout of houtskool gestookt. De montage is heel makkelijk en zonder wat voor gereedschap dan ook uit te voeren. De kachelpijp kan uit elkaar gehaald worden en wordt in de verbrandingskamer opgeslagen. Door het geëmailleerde ijzer is de oven bijzonder duurzaam en ongevoelig voor weersomstandigheden. De kachelpijp is van hittevast gelakte staalplaat. Alleen buiten gebruiken. Afmetingen ovenketel ca. h 31 cm, Ø binnen 30 cm. Standvoet h 10 cm. Totale hoogte met kachelpijp ca. 109 cm. Prijs 

€ 119,95 [incusief BTW, excl verzendkosten]

naar buitenkeuken

Voedseljutters: 'waardeloos' voedsel krijgt waarde

Boeren laten na het rooien van de akkers vaak zo’n  vijf tot tien procent van de oogst op het land liggen. Het zijn prima produkten, maar het zijn de buitenbeentjes waar hij geen geld voor krijgt. Raargevormde aardappelen of knollen, die  niet in de machines van de fabrieken die de groenten verwerken passen, Deze groenten, Kromme komkommers, wortels met uitstulpingen en aardappels met een putje horen niet in de prullenbak, ze zijn niet minder lekker. Noesjka Klomberg kwam met idee van voedseljutters  De consument gaat naar het land van de aangesloten boer toe en raapt daar zelf wat hij hebben wil. Hiervoor betaalt de jutter een kleine vergoeding [40 euro per jaar]. Dit bedrag is als zakcentje voor de boer bedoeld. Hierdoor ontstaat een win-win situatie. De consument heeft een goedkoop, maar prima product en de boer houdt een zakcentje over aan voedsel dat hij als waardeloos had bestempeld.

Lees verder

Lekker en goedkoop in de winter: Gratin van knolselderij en aardappel

Gratin van knolselderij en aardappelIngrediënten

35 gram bloem
50 gram boter
250 milliliter melk
250 milliliter room
Twee teentjes knoflook
Om op smaak te brengen naar eigen inzicht wat Grove mosterd,Peper en Zout 
1 knolselderij
750 gram aardappelen (vastkokend)
Parmezaan (geraspt)

Benodigdheden

Ovenschaal (inhoud +/- 2 liter)
kaasschaaf
Garde
Grote schaal of kom

Bereiding

Verwarm de over voor op 200 graden.

Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Let erop dat de boter niet verkleurd. Voeg de bloem al roerend bij de gesmolten boter en laat twee tot drie minuten doorgaren.

Schenk vervolgens, al roerend met een garde, eerst de melk en dan de room bij het mengsel. Doe dit langzaam, liefst scheut voor scheut. Als al het vocht is opgenomen en er een glad mengel is ontstaan kan het mengsel op smaak gebracht worden met peper, zout mosterd en twee teentjes knoflook (fijngehakt of geperst). Dit is de basis voor de gratin.

Haal de basis voor de gratin van het vuur. Schil de knolselderij en aardappelen. Als er nog zand aan zit is het verstandig om de selderij en aardappelen even te wassen in koud water. Schaaf de knolselderij en aardappelen met een dunschiller of kaasschaaf. Een keukenmachine met schaaffunctie werkt ook prima.

Meng de knolselderij, aardappelen en basis in een grote kom. Voeg naar smaak nog wat zout en peper toe. Schep, als de basis goed is verdeeld, het geheel in een ovenschaal. Druk het geheel stevig aan met een spatel, en bestrooi met parmezaan (naar smaak).

Laat de gratin in ongeveer 35 tot 40 minuten gaar worden in de oven.

Scoor een kop & schotel, lijm ze op elkaar, boor er een gat in en haal er een LAMPIE doorheen! Tataaaaa...

Joomla SEF URLs by Artio

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd