Een eigen auto; onzinnig, onnodig duur, en er zijn talloze slimme oplossingen.

parkeeroverlastWe zijn opgegroeid met het idee dat we een eigen auto moeten hebben. Maar een eigen auto is vreselijk duur, alleen al de aanschafprijs, de verzekering en de wegenbelasting. Ga je er mee rijden dan betaal je ook nog de brandstof en het onderhoud. Maar het grootste deel van de tijd staat de auto stil en in de weg. Hele buurten zijn onleefbaar door stilstaande auto's. Auto's zijn hinderlijk geworden, maken dat onze kinderen niet meer veilig buiten kunnen spelen, ze zijn duur en inefficient. Dat kan anders en we besparen er nog veel geld mee ook. Autodelen wordt steeds populairder. Steeds meer mensen zien dat autodelen je een hoop geld kan schelen omdat je alleen betaalt wanneer je de auto gebruikt. Doordat je autokosten variabel zijn, maak je vaak een bewustere keus en kies je wellicht vaker de fiets of het OV, of ga je thuiswerken. Dat is gunstig voor je portemonnee en het milieu.De kosten van een eigen auto:

Kosten per maand van een auto in €

 

miniklasse

kleine middenklasse

middenklasse

variabele kosten

 

 

 

onderhoud en reparatie

35

37

39

brandstof

158

178

187

vaste kosten

 

 

 

afschrijving (excl. rente)

140

235

285

verzekering en
motorrijtuigenbelasting

87

120

140

totaal per maand

420

570

651

kilometerprijs

0,31

0,43

0,49

Bron: ANWB, 2010
Bewerking Nibud 2012

Maar je hoeft geen eigen auto te hebben, er zijn hele goede alternatieven:

  • Greenwheels Geen parkeer-, onderhoud-, verzekeringszorgen!!  

Ideaal als je in het centrum van een stad woont,

geen gezoek naar parkeerplaatsen meer. In de steden staan ze altijd wel in de buurt.

Je kunt beschikken over de auto die je nodig hebt, 

Je Bespaart tot € 250,- per maand. Je betaalt namelijk alleen als je de auto ook echt gebruikt.

Dus geen kosten voor verzekering, wegenbelasting, onderhoud en afschrijving.


Autodelen is goedkoper als je minder dan ongeveer 10.000 km per jaar rijdt. 


(bron: Consumentenbond)

Je hoeft je zelfs niet druk te maken over het wassen van de auto.


Via Snappcar kun je een auto particulier huren en verhuren op een vertrouwde manier.

Deelnemers van SnappCar halen meer uit hun auto: gemiddeld verdien je 20-50%

van je maandelijkse autokosten terug én je doet anderen een plezier.

Vind de ideale deelauto voor elke rit bij MyWheels autodelen. Een busje voor een verhuizing, een cabrio voor een zomerse rit of een gezinsauto voor een weekendje weg, je kunt ze allemaal bij jou in de buurt huren. MyWheels zorgt ervoor dat alles goed geregeld is en je verzekerd op weg kunt.

Verhuur je eigen auto en verdien

 

Verhuur je auto gratis op MyWheels en verdien! Het is jouw auto, dus je kunt zelf de prijs en beschikbaarheid bepalen. Via MyWheels is jouw auto zichtbaar voor duizenden leden die graag een auto willen gebruiken. Wij zorgen ervoor dat je auto all-risk verzekerd is tijdens de rit.

 

Autodelen via MyWheels is het voordeligst

 

MyWheels is de voordeligste, dat kan omdat ze non-profit zijn. Daarom delen de leden al meer dan duizend auto's via MyWheels. Vergelijk de tarieven op deelauto.nl of lees meer over onze idealen. Doe mee en steun de deeleconomie!

 

 

 

0
0
0
s2sdefault

Beter repareren dan een nieuwe aanschaffen

0
0
0
s2sdefault

Ook uit onderzoek blijkt nu: het Repair Café is een sociaal idee!


 
 

Beste lezer,


Dat het Repair Café goed is voor het milieu, is duidelijk. Maar de repareerbijeenkomsten vervullen ook nog eens een belangrijke sociale functie. Dat blijkt uit onderzoek onder Repair Café-vrijwilligers in het hele land. Vrijwilligers leren bezoekers en andere vrijwilligers kennen, hebben het gevoel dat zij nuttig werk doen en krijgen meer zelfvertrouwen door hun werk bij het Repair Café. Een mooie opsteker voor iedereen!

Intussen blijft de Repair Bus door het land rijden om aanwezig te zijn bij nieuwe Repair Cafés . Op veel plaatsen, van Emmen tot Oud-Beijerland, van Oegstgeest tot Vorden, werd enthousiast gereageerd op de openingsbijeenkomsten. Een ongekend aantal van 250 bezoekers kwam op het nieuwe Repair Café in Oegstgeest af!

Stichting Repair Café deed onlangs een proef met het organiseren van een cursus repareren voor beginners. Wijnand Klaver, vrijwillig reparateur bij de Stichting én docent repareren, leerde in een middag aan een kleine groep cursisten hoe je een stekker aan een snoer zet en gaf theorieles over gereedschap en elektriciteit. De deelnemers vonden de cursus nuttig en gezellig. Houd de website in de gaten voor meer nieuws over leren repareren.

Volg ons op Facebook en Twitter. Of word donateur ! Tot ziens in het Repair Café,

Hartelijke groet,

Het Landelijk Repair Café-team
 
 
   
 
  

 

 

0
0
0
s2sdefault

Uw spaarrekening investeren in particuliere milieumaatregelen levert extra rendement op

DakisolatieDoorgaans levert een spaarrekening nog maar weinig rente op. Maar wat als u dit geld besteed aan verbeteringen aan uw huis die ten goede komen aan het milieu? Milieu Centraal rekende het voor u uit:

  • Spouwmuurisolatie is vergelijkbaar met een rente van 12%
  • Dakisolatie komt uit op een rendement van 8%,
  • Dubbel glas 7%,
  • Zonnepanelen 6%.

Je kunt spaargeld dus het beste besteden aan verbeteringen in je eigen huis, als je het huis van jezelf is. 

Bovendien neemt de waarde van je huis dan ook nog toe.

bron: Milieu Centraal

 

0
0
0
s2sdefault

Goedkoper op vakantie door woningruil

Vakantiewoningruil

Zonder dure bedragen hotels, een bungalow of een appartement uit te geven,kun je toch genieten van een vakantie in een andere omgeving. Eenvoudig! door tijdelijke woningruil.

  • IWB
  • HuizenRuil een vakantie-alternatief waarbij geldt: 'Jij verblijft in mijn huis en ik in dat van jou'. Er zijn dus geen andere kosten dan je reiskosten. Een verblijf waar ook ter wereld, hoeft dus niet meer  te kosten dan thuis blijven. Betaalsite 7.95-11.95 per maand
  • VakantiehuizenRuil.nl: Je dient zelf een vakantiehuis als ruilobject te hebben om mee te kunnen doen kosten 48 euro per jaar.
  • Tweedewoningruil: Je dient zelf een tweede huis in te brengen. Kosten 10 euro per jaar
 
 

 

 

0
0
0
s2sdefault

Groente een fruit goedkoper bij allochtone winkeliers

Groente een fruit goedkoper bij allochtone winkeliersGroenten en fruit zijn bij supermarkten knap aan de prijs. Kwalitatief gelijkwaardig of beter levert de allochtone winkelier. Ook op de markt kun je groente en fruit goedkoper kopen dan in de supermarkt. Wat te denken van het kopen van groenten en fruit rechtstreeks bij de boer. Kortom of je nu in de stad woont of op het platteland, overal zijn mogelijkheden om te besparen op de kosten van groente en fruit. Je moet dan wel af van het idee om alles bij de supermarkt te kopen. 

0
0
0
s2sdefault

Drink kraanwater ipv flessenwater

Water in flesjes of flessen is hartstikke duur, soms wel meer dan een euro per liter. Kraanwater is zeker zo goed en gezond en kost 0,0002 euro per liter. Dat is dus nogal goedkoper. Als je dan toch zo'n kekke flesje wilt, koop dan 1x een goede fles of goed flesje en hervul deze steeds met kraanwater, of koop een blitse bidon. Het bespaard je smakken met geld.

0
0
0
s2sdefault

Niet gebruiken van wasverzachter bespaart 20 euro per jaar

spaarvarkenWasverzachter voorkomt dat kalk uit het water zich op de vezels vastzet. Daardoor worden de vezels voller, wat zorgt  voor het zachte gevoel. Op steeds meer verpakkingen valt te lezen dat wasverzachters biologisch afbreekbaar zijn en geen nadelige effecten op het milieu hebben, maar dit is vaak niet het geval. Er zitten namelijk wel oplosmiddelen, conserveermiddelen, kleurstof en parfum in. Droog je de was buiten, wat extreem veel goedkoper is dan in een wasdroger, dan heb je geen wasverzachter nodig. Woon je in een gebied met zocht water, dan zit er weinig of geen kalk in het water en heb je geen wasverzachter nodig.

In plaats van wasverzachter kun je ook een scheutje azijn gebruiken, gewoon de allergoedkoopste, dat haalt ook nog de kleuren op.

 

0
0
0
s2sdefault

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd