Uw spaarrekening investeren in particuliere milieumaatregelen levert extra rendement op

DakisolatieDoorgaans levert een spaarrekening nog maar weinig rente op. Maar wat als u dit geld besteed aan verbeteringen aan uw huis die ten goede komen aan het milieu? Milieu Centraal rekende het voor u uit:

  • Spouwmuurisolatie is vergelijkbaar met een rente van 12%
  • Dakisolatie komt uit op een rendement van 8%,
  • Dubbel glas 7%,
  • Zonnepanelen 6%.

Je kunt spaargeld dus het beste besteden aan verbeteringen in je eigen huis, als je het huis van jezelf is. 

Bovendien neemt de waarde van je huis dan ook nog toe.

bron: Milieu Centraal

 

0
0
0
s2smodern

Goedkoper op vakantie door woningruil

Vakantiewoningruil

Zonder dure bedragen hotels, een bungalow of een appartement uit te geven,kun je toch genieten van een vakantie in een andere omgeving. Eenvoudig! door tijdelijke woningruil.

  • IWB
  • HuizenRuil een vakantie-alternatief waarbij geldt: 'Jij verblijft in mijn huis en ik in dat van jou'. Er zijn dus geen andere kosten dan je reiskosten. Een verblijf waar ook ter wereld, hoeft dus niet meer  te kosten dan thuis blijven. Betaalsite 7.95-11.95 per maand
  • VakantiehuizenRuil.nl: Je dient zelf een vakantiehuis als ruilobject te hebben om mee te kunnen doen kosten 48 euro per jaar.
  • Tweedewoningruil: Je dient zelf een tweede huis in te brengen. Kosten 10 euro per jaar
 
 

 

 

0
0
0
s2smodern

Groente een fruit goedkoper bij allochtone winkeliers

Groente een fruit goedkoper bij allochtone winkeliersGroenten en fruit zijn bij supermarkten knap aan de prijs. Kwalitatief gelijkwaardig of beter levert de allochtone winkelier. Ook op de markt kun je groente en fruit goedkoper kopen dan in de supermarkt. Wat te denken van het kopen van groenten en fruit rechtstreeks bij de boer. Kortom of je nu in de stad woont of op het platteland, overal zijn mogelijkheden om te besparen op de kosten van groente en fruit. Je moet dan wel af van het idee om alles bij de supermarkt te kopen. 

0
0
0
s2smodern

Drink kraanwater ipv flessenwater

Water in flesjes of flessen is hartstikke duur, soms wel meer dan een euro per liter. Kraanwater is zeker zo goed en gezond en kost 0,0002 euro per liter. Dat is dus nogal goedkoper. Als je dan toch zo'n kekke flesje wilt, koop dan 1x een goede fles of goed flesje en hervul deze steeds met kraanwater, of koop een blitse bidon. Het bespaard je smakken met geld.

0
0
0
s2smodern

Niet gebruiken van wasverzachter bespaart 20 euro per jaar

spaarvarkenWasverzachter voorkomt dat kalk uit het water zich op de vezels vastzet. Daardoor worden de vezels voller, wat zorgt  voor het zachte gevoel. Op steeds meer verpakkingen valt te lezen dat wasverzachters biologisch afbreekbaar zijn en geen nadelige effecten op het milieu hebben, maar dit is vaak niet het geval. Er zitten namelijk wel oplosmiddelen, conserveermiddelen, kleurstof en parfum in. Droog je de was buiten, wat extreem veel goedkoper is dan in een wasdroger, dan heb je geen wasverzachter nodig. Woon je in een gebied met zocht water, dan zit er weinig of geen kalk in het water en heb je geen wasverzachter nodig.

In plaats van wasverzachter kun je ook een scheutje azijn gebruiken, gewoon de allergoedkoopste, dat haalt ook nog de kleuren op.

 

0
0
0
s2smodern

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd