Groen.Duurzaam evenementen

deeleconomie

deeleconomie gids

deeleconomie

Het is niet erg efficiënt om een auto te hebben die we maar een uur per dag gebruiken, of een boormachine die we maar vijf minuten per maand gebruiken. We zijn nu met zeven miljard mensen teveel om iedereen een auto, en een boormachine te laten bezitten. We willen wel over een boormachine kunnen beschikken als we die nodig hebben. Dat kan in de deeleconomie   De oplossing is onze welvaart met elkaar delen en toegang tot middelen en mensen boven bezit stellen. We moeten dan namelijk meer samen doen, overleggen en oplossingen vinden. Oplossingen die er toe leiden dat we het met z'n allen beter hebben in tegenstelling tot oplossingen om zelf meer te hebben.

Over de hele wereld inmiddels mensen op steeds grotere schaal aan het delen. Auto's, boeken, hulp, tips, slaapplaatsen, gereedschap en ga zo maar door. De mensen die het delen mogelijk maken zijn steeds vaker slimme ondernemers die onze overvloed voor iedereen toegankelijk maken met mooie websites en handige apps. We proberen hier de ontwikkelingen te volgen en zetten de mooiste initiatieve op een rij.

 

Een aantal voorbeelden van de nieuwe deeleconomie:

croqqer

broodfonds

zwerfboeken

mywheels autodelen

lenen bij de buren

thuisafgehaald

 

Tags: deeleconomiegids

Deel en ruil spullen met vrienden. Gebruik Jipio om boeken, kleding en speelgoed te delen.

Geschreven door Redactie. Gepost in deeleconomie gids

Help elkaar, deel wat je hebt.
Doe je mee? Met Jipio deel en ruil je spullen met vrienden. Een veilige plek waar je kan zoeken naar wat je nodig hebt en kan delen wat je ter beschikking hebt. Zo help je elkaar en doe je meer met minder.
We begrijpen dat je niet alles met iedereen wilt delen, daarom kan je zelf bepalen met wie en hoe je deelt. Je kan kiezen om je spullen alleen met je vrienden of ook met de vrienden van je vrienden te delen. Je kan kiezen om spullen te ruil of te leen aan te bieden of juist allebei.

Download app link

Thuisafgehaald foodevents & Thuisafgehaald bijzonder

Geschreven door Redactie. Gepost in deeleconomie gids

Op Thuisafgehaald kun je maaltijden delen met elkaar, maar je kunt ook meedoen aan Food Events rond het delen van eten in jouw buurt. Een workshop sushi maken van een Japanse buurtgenoot, een tapaswandeling door de wijk of een aanschuiftafel met een aantal buren… Doe mee en leer zo nieuwe gerechten en je buurtgenoten kennen.

Bijvoorbeeld:

Diverse thuiskoks uit Nijmegen Oost serveren in het Grand Cafe van OBG een heerlijk kerstdiner op vrijdag 26 december.

De prijs is 17.50 inclusief welkomsdrankje. Aanvang 16.00 uur, einde 19.00 uur.

Bijzonder Thuisafgehaald

Thuisafgehaald heeft iets bijzonders! Dit jaar richten we ons nog meer op mensen die in een bijzondere situatie zitten en behoefte hebben aan extra ondersteuning bij de avondmaaltijd. Denk aan ouderen, mensen die kampen met een tijdelijke of chronische ziekte of mensen met een lichamelijke of psychische beperking. Speciaal voor hen is Bijzonder Thuisafgehaald!

lees verder

 

Over Thuisafgehaald

Deel je kookkunsten

Crowdfunding voor de deeleconomie: Oneplanetcrowd

Geschreven door Redactie. Gepost in deeleconomie gids

Oneplanetcrowd.nl: sinds oktober zijn meerdere deelplatformen bezig met een crowdfundingcampagne op Oneplanetcrowd.nl. Doe hier mee en crowdfund de deeleconomie!
Hier vind je een mogelijkheid te investeren, in ruil voor mooie producten en diensten, of een mede-aandeel van hun veelbelovende start-up.

Naar Oneplanetcrowd.nl

Zie ook:

De mantelaar : koppelt geneeskundestudenten voor extra hulp en aandacht aan ouderen.

Konnektid : leren van je buren en leer je buren kennen waar je iets van kunt leren en die jou iets willen leren

 

De mantelaar koppelt geneeskundestudenten voor extra hulp en aandacht aan ouderen.

Geschreven door Redactie. Gepost in deeleconomie gids


 


Nederland vergrijst en het huidige zorgsysteem wordt onbetaalbaar. De familie van onze ouderen zal een groter deel van de zorg op zich moeten nemen, maar onze levens zijn daar niet meer op ingericht. We hebben een gezin, werk, en wonen vaak niet in de buurt van onze ouders. Mantelaar biedt hiervoor een duurzame oplossing: een vaste geneeskundestudent die in de buurt van je ouders woont. Iemand die vertrouwd is en die je via digitale 'dagboekberichten' volledig op de hoogte houdt. 

Mantelaar koppelt ouderen aan een geneeskundestudent die goed bij hen past waardoor er een duurzame relatie kan worden opgebouwd. Jongeren die niet louter voor het geld werken maar ook omdat zij hiervan willen leren.

Naast praktische taken als koken en zorg is er ook ruimte voor een wandeling of een goed gesprek. Hun opleiding en onze cursussen stellen hen in staat problemen te signaleren en goede verzorging te bieden. De Mantelaar bemiddeld; de diiensten zijn niet gratis. Kritisch bekeken is het vooral een platform waarmee yuppen de zorg vooor hun ouders efficient en relatief goedkoop kunnen afkopen.

Naar Mantelaar

Konnektid - leren van je buren en leer je buren kennen waar je iets van kunt leren en die jou iets willen leren

Geschreven door Redactie. Gepost in deeleconomie gids

Wat heb jij altijd al willen leren? Konnektid verbindt buren die elkaar kunnen helpen. Meer leren? Ga naar www.konnektid.com en schrijf je in!

Missie

Iedereen heeft een talent of passie. Dit betekent dat jouw buurt barst van de mensen met allerlei talenten, kennis en vaardigheden. Vaardigheden die jij misschien wel nodig hebt of gewoon altijd al eens had willen leren.

Jammer genoeg ken je vaak niet al je buren. Wij willen de sociale bubbel verbreken, waardoor je jouw (nog onbekende) buren kunt vragen of ze jou hun vaardigheden en kennis willen leren. En jij kunt jouw talent en passie aan hen overbrengen. Zo ontwikkel je jezelf en je buurt! Van een Buurtgenoot die Frans spreekt kun je zo misschien prima Frans leren, mogelijk kom je wel iemand tegen die je gitaar kan leren spelen. Of je kunt van iemand uit jouw buurt websites leren bouwen. Of leren breien, de mogelijkheden zijn onbegrensd.

Iedereen heeft wel een talent of passie. Kennis die jij nog niet hebt. Konnektid maakt het mogelijk om mensen in jouw buut te vinden, die je kunnen leren waar je naar op zoek bent. En dat allemaal gratis! Goed voor jezelf, leuk voor je buurt.

Meer leren? Ga naar www.konnektid.com en schrijf je in!

 

Ben jij fan van Konnektid en wil je nog heel lang kennis kunnen delen? Wordt dan mede-eigenaar van dit platform en doe mee met de crowdfunding campagne!

100 elektrische auto's voor deelautoproject Terschelling

Geschreven door Redactie. Gepost in deeleconomie gids

ecarSinds 31 oktober a.s. worden op Terschelling vijfenzestig Nissans LEAF ingezet in het grootste elektrische deelautoproject dat ooit op een eiland heeft plaatsgevonden. Het aantal Nissans LEAF zal nog groeien tot honderd. De elektrische auto's zijn in principe alleen bedoeld voor bewoners van het Waddeneiland. Het doel van Schylge-E-auto is om het eiland duurzamer, mooier en schoner te maken, terwijl inwoners en toeristen zich onveranderd snel en gemakkelijk kunnen verplaatsen. De circa 4.800 eilandbewoners krijgen de beschikking over honderd Nissans LEAF, die zij met elkaar delen. Iedereen die zich aanmeldt, kan door middel van een pasje of een speciale app gebruikmaken van de auto's. Het is voor het eerst dat de complete bevolking van een eiland gebruik kan maken van een 'eigen' vloot elektrische auto's.Om het gebruik van de Nissan LEAF op Terschelling extra aantrekkelijk te maken, worden extra oplaadpunten gerealiseerd. Indien beschikbaar, kunnen ook toeristen een Nissan LEAF reserveren via Rederij Doeksen [De veerdienst naar Terschelling].

Peerby [lenen van je buren] haalde €1.7 miljoen euro op

Geschreven door Redactie. Gepost in deeleconomie gids

peerby journaal
Met het geld willen ze de internationale groei van lokale communities mogelijk maken. Het doel is om eind volgend jaar actief te zijn in tenminste 50 steden in de Verenigde Staten. In Nederland zetten we vol in op productontwikkeling. Op dit moment worden de meeste spullen gevonden binnen 30 minuten. Dat willen ze nog verder terug brengen, wie weet tot één minuut, aldus Daan (bedenker en CEO van Peerby):


"Wij willen dat 99% van de verzoeken voldaan wordt, en denken dat een positieve reactie binnen een minuut haalbaar is. Als we dat halen hoef je heel veel dingen niet meer te bezitten. Dan gaan we echt anders consumeren" (Daan, CEO)

 

 

 

 

 

Het nieuwsitem:

348b265adefeac6d196eaafdd9e82f34cf1c996a438db02a0595718c6eaafdd9e82f34cf1c996afc334c15a4db2fea7b7f67cf458785e5ac0d1de1e93ec280348b265adefeac6d19b2b94cde38e30ec534438db02a0e25bc58a63b6e96f63ed72
Our website is protected by DMC Firewall!