Groen.Duurzaam evenementen

deeleconomie

deeleconomie gids

deeleconomie

Het is niet erg efficiënt om een auto te hebben die we maar een uur per dag gebruiken, of een boormachine die we maar vijf minuten per maand gebruiken. We zijn nu met zeven miljard mensen teveel om iedereen een auto, en een boormachine te laten bezitten. We willen wel over een boormachine kunnen beschikken als we die nodig hebben. Dat kan in de deeleconomie   De oplossing is onze welvaart met elkaar delen en toegang tot middelen en mensen boven bezit stellen. We moeten dan namelijk meer samen doen, overleggen en oplossingen vinden. Oplossingen die er toe leiden dat we het met z'n allen beter hebben in tegenstelling tot oplossingen om zelf meer te hebben.

Over de hele wereld inmiddels mensen op steeds grotere schaal aan het delen. Auto's, boeken, hulp, tips, slaapplaatsen, gereedschap en ga zo maar door. De mensen die het delen mogelijk maken zijn steeds vaker slimme ondernemers die onze overvloed voor iedereen toegankelijk maken met mooie websites en handige apps. We proberen hier de ontwikkelingen te volgen en zetten de mooiste initiatieve op een rij.

 

Een aantal voorbeelden van de nieuwe deeleconomie:

croqqer

broodfonds

zwerfboeken

mywheels autodelen

lenen bij de buren

thuisafgehaald

 

Autodelen groeit flink in populariteit +113 % vergeleken met 2013

Geschreven door Redactie. Gepost in deeleconomie gids

In maart 2014 telde Nederland 11.210 deelauto's en 110.000 autodelers, het aantal deelauto's nam toe met 113 procent vergeleken met 2013.
SnappCar is goed voor 64 procent van alle deelauto's. Andere grote aanbieders zijn GreenWheels, ConnectCar en MyWheels.
Voor autodelers is het gebruik van een deelauto een bewuste keus. Bovendien zien ze direct de kosten van het autogebruik. Daarom maken autodelers meer gebruik van het openbaar vervoer en fietsen ze meer. Voor de dagelijkse ritten naar werk, winkel of school laten autodelers de auto liever staan. Dat doen ze ook als er een eigen auto beschikbaar is in het huishouden, wat bij ongeveer de helft van de autodelers het geval is.

bron

 

Een eigen auto; onzinnig, onnodig duur, en er zijn talloze slimme oplossingen.

 

Het ruilrestaurant: jullie leveren de ingrediënten aan, zij koken daarmee een bijzonder diner.

Geschreven door Redactie. Gepost in deeleconomie gids

 Het Ruilrestaurant werkt heel simpel:
jullie leveren de ingrediënten aan, wij koken daarmee een bijzonder diner.

Om diversiteit te garanderen in de gerechten sturen wij de gasten op voorhand boodschappenlijstjes met daarop de opdracht ingrediënten uit een bepaalde categorie mee te nemen. Binnen deze categorie ben je vrij om etenswaren te kiezen die jij leuk of lekker vindt.Uit ervaring weten wij welke categorieën nodig zijn voor gevarieerde gerechten.

Na het inleveren van de boodschappen gaan onze koks in de keuken aan de slag. Ze zijn getraind in het koken op locatie en in het werken met diverse producten.

Het ruilrestaurant

Toogethr is dé gratis carpool en meerijden app. Carpoolen naar je werk, festival of de zon. Bespaar fors op je reiskosten.

Geschreven door Redactie. Gepost in deeleconomie gids

Burenhulp: Krijg samen meer voor elkaar: krijg met Croqqer je klus gedaan

Geschreven door Redactie. Gepost in deeleconomie gids

croqqerPlaats gratis je klus. Croqqers uit je buurt delen hun talenten en tijd en komen bij jou thuis of helpen je van achter hun PC. Betaald , als ruilklus of als vrijwilliger. Duizenden mensen door heel Nederland delen al mee!

Klussen als: je was doen, strijken, die lekkende kraan verhelpen, behangen, oppas voor je kinderen of huisdieren, monteren van dat IKEA bouwpakket, organiseren verjaardagsfeestje, hulp op kantoor of met je computer, logo ontwerp, een website maken, een boodschap doen – je kan het zo gek niet verzinnen: wij vonden Croqqers met de juiste talenten, misschien wel vlak bij je om de hoek!

Bekijk de reacties op je klus, het profiel en de beoordelingen en kies de Croqqer die bij je past. Stichting DOEN ondersteunt ons en we werken graag samen in jouw buurt via onze "Vrienden van Croqqer".

Hulp nodig of vragen? Je eigen community manager uit jouw regio staat steeds voor je klaar!

naar croqqe

 

 

Lees ook:

Met Peerby kun je spullen lenen van mensen in de buurt.

Ook uit onderzoek blijkt nu: het Repair Café is een sociaal idee!

Oppassers en gastouders bij jou in de buurt

Verse groenten en fruit via Deeldeoogst

Geschreven door Redactie. Gepost in deeleconomie gids

deeldeoogst

Je houdt van lekker, gezond eten vers uit de tuin, maar hebt geen mogelijkheden om zelf te oogsten of te tuinieren. Op DeeldeOogst.nl vind je verse oogst uit je eigen buurt. Zoek op jouw postcode, plaatsnaam of zoek je woonplaats op via de kaart. Heb je iets gevonden dat je wel wil hebben, klik op 'Ik wil dit product' en neem direct contact op met de deler. Je hoeft je hiervoor niet te registreren. Ook als je zelf eigen oogst deelt op DeeldeOogst.nl kun je reageren op verse producten van andere delers in je buurt.Je hebt een eigen moestuin, boomgaard of een stel kippen en wil de oogst niet helemaal voor jezelf houden, maar delen met mensen uit je omgeving. Om je eigen oogst te kunnen delen op DeeldeOogst.nl moet je je registreren. Je krijgt een eigen profielpagina waar je direct al je producten op kunt aanbieden. Na registratie kun je direct beginnen met het plaatsen van je oogst. Je bepaalt zelf de prijs en het aantal producten dat je aanbiedt. Het is niet de bedoeling dat je de producten met een commercieel doeleinde aanbiedt. Je mag wel een kleine onkostenvergoeding vragen. Mensen uit de buurt nemen contact met je op wanneer ze geïnteresseerd zijn in jouw product. Samen maken jullie afspraken over het afhalen en de betaling. 
Heeft de deler bij jou in de buurt op dit moment geen producten of wil je op de hoogte blijven van zijn of haar verse oogst. Ga deze deler dan volgen. Op het moment dat er nieuwe producten worden geplaatst ontvang je een mailtje. (Je ontvangt maximaal 1 mail per dag)

Naar Deeldeoogst

ruil tijdelijk van huis,oftewel vakantie in elkaars huis,

Geschreven door Redactie. Gepost in deeleconomie gids

huizenruil

Logeren in andermans huis in plaats van in een duur hotel? Ruil gewoon van woning met iemand die ook gratis op vakantie wil. Maar hoe werkt vakantiehuizenruil?

Het idee is heel simpel, als je op vakantie gaat staat je eigen huis leeg. Via internet kun je een match proberen te maken met andere mensen in een ander land en voor een tijdje van huis ruilen. Daardoor wordt de vakantie ineens een stuk goedkoper, je betaald alleen de reiskosten.

Je hoeft je huis met de komst van internet niet ineens aan wildvreemden over te laten, via skype kun je vooraf al aardig kennis maken met elkaar.

Voordelig, goed voor het milieu (want voor jou hoeft geen vakantiepark te worden aangelegd) en een vakantie in luxe. Huizenruil tijdens de vakantie is populair.

 

 

 

 

De websites voor vakantiewoningruil op een rij

Huizenruil

 • Aanbod: 45.000 huizen in 154 landen.
 • Kosten: €95,40 per jaar of €35,85 per drie maanden.
 • Tweede jaar gratis als het niet lukt in het eerste jaar.
 • Extra: ook voor verhuur van woonhuizen.
 • Persoonlijke assistentie: telefonisch en via de website.
 • www.huizenruil.com

Home for Exchange

 • Aanbod: 15.000 huizen in 130 landen.
 • Kosten: €49,50 per jaar, €79,50 per twee jaar en €99,50 per drie jaar. Tweede jaar gratis als het niet lukt in het eerste jaar .
 • Persoonlijke assistentie: alleen via de website.
 • www.homeforexchange.com

HomeLink

 • Aanbod: 13.000 huizen in 78 landen.
 • Kosten: €95 per jaar en €20 extra voor foto’s.
 • Extra: gratis garantiefonds voor schade die niet door de verzekering wordt vergoed.
 • Extra: ook voor vakantieoppas.
 • Persoonlijke assistentie: telefonisch en via de website.
 • www.homelink.org

Intervac

 • Aanbod: 8000 huizen in 50 landen.
 • Kosten: €75 per jaar. Tweede jaar gratis als het niet lukt in het eerste jaar.
 • Extra: onder andere ook huizenoppas.
 • Persoonlijke assistentie: telefonisch en via de website.
 • www.intervac-homeexchange.com

Met Peerby kun je spullen lenen van mensen in de buurt.

Geschreven door Redactie. Gepost in deeleconomie gids

Overal staan schuurtjes vol grasmaaiers, kruiwagens en andere spullen die we zelden of nooit gebruiken. Datgene wat we nodig hebben is nu net weer niet in ons bezit. Peerby is een systeem waarbij buurtgenoten snel kunnen zien waar ze in hun buurt iets kunnen en mogen lenen.Er is ook een app beschikbaar 

naar Peerby

Joomla SEF URLs by Artio
348b265adefeac6d196eaafdd9e82f34cf1c996a438db02a0595718c6eaafdd9e82f34cf1c996afc334c15a4db2fea7b7f67cf458785e5ac0d1de1e93ec280348b265adefeac6d19b2b94cde38e30ec534438db02a0e25bc58a63b6e96f63ed72
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd