De wereld staat op het punt om zich aan een toekomst van 100% duurzame energie te binden! Maar de ambitie om koolstof helemaal uit te faseren staat onder druk. Laten wij een stormvloed van berichten aan de onderhandelaars sturen om hen te laten weten dat de wereld deze kwestie op de voet volgt, en vierkant achter klimaatactie staat!


zend een bericht

Er staat iets groots te gebeuren deze week – onze overheden staan op het punt om de volledige uitbanning van koolstofvervuiling als doel te stellen, en ons op het pad naar 100% duurzame energie te leiden! Dit doel staat in het huidige voorstel van een wereldwijde klimaatovereenkomst, maar loopt gevaar geschrapt te worden.

Op dit moment vergaderen ministers uit de hele wereld in Lima (Peru), om tot een overeenkomst te komen. Maar de olie-, kolen- en schaliegasbedrijven lobbyen samen met landen die willen blijven vervuilen, om deze cruciale passage uit het akkoord te schrappen. Dat is waar wij een belangrijke rol spelen.

Het is de krachtige eensgezinde stem van vele burgers die voor deze cruciale doelstelling heeft gezorgd, en deze winst mogen wij nu niet verloren laten gaan! Wetenschappers zijn overduidelijk over de gevolgen als deze doelstelling niet wordt gehaald - rampzalige en oncontroleerbare klimaatverandering wordt dan onvermijdelijk. De beste manier om ons doel te bereiken is om deze discussie te verschuiven van ontransparante achterkamertjes naar de openbaarheid, door onze ministers met duizenden berichten te overstelpen.

Als wij nu met genoeg mensen in actie komen, dan weten zij dat wij hen in de gaten houden, met de verwachting dat zij zich sterk maken voor de doelstelling van nul procent koolstof, en 100% duurzame energie. Stuur nu je bericht!

https://secure.avaaz.org/nl/lima_summit_100_clean_eu/?bnUBzhb&v=49901

 

MEER INFORMATIE

In het Nederlands:

Waarom de klimaattop in Lima wel belangrijk is (De Standaard)
http://www.standaard.be/cnt/dmf20141201_01405577http://www.standaard.be/cnt/dmf20141201_01405577

Klimaatconferentie Lima: positief sluitstuk van doorbraakjaar inzake klimaat? (Knack)
http://www.knack.be/nieuws/planet-earth/klimaatconferentie-lima-positief-sluitstuk-van-doorbraakjaar...http://www.knack.be/nieuws/planet-earth/klimaatconferentie-lima-positief-sluitstuk-van-doorbraakjaar...

 

 

0
0
0
s2smodern

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

Our website is protected by DMC Firewall!