Fris en vitaal de lente in!

waschbear-voorjaar

 

Naar  deze keuken machine

Rawfood & Superfoods

Unlimitedhealth.nl is 16 jaar geleden opgericht en was de eerste partij in Nederland die iets met raw- en superfoods hebben gedaan. Unlimitedhealth.nl heeft zodoende al jarenlang ervaring met deze tak van voeding. Unlimitedhealth.nl onderscheidt zich door het enorme en vooral unieke aanbod in supplementen, superfoods en alles wat er nodig is voor een gezonde 'lifestyle'. Alles is veganistisch, veelal biologisch en zonder toevoegingen. Tevens heeft Unlimitedhealth.nl ook een groot gluten/lactose vrij assortiment. Het totale assortiment bestaat uit ongeveer 1800 unieke producten.

Assortiment

Naar Unlimited health

huismiddel tipnr 1: Augurkensap helpt prima tegen zonnebrand

Verbrand-door-de-zonTe lang in de zon gezeten en rood verbrand?augurkensap-1024x768

Maak een katoenen doek nat met augurkensap en smeer de huid daarmee goed in. Het geeft direct verlichting.

Heerlijk ontspannen na een drukke, hectische dag, dat wil toch iedereen?

zoutkristalset

#TTIP: nieuwe ggo's zijn géén ggo's meer

Alarm! De zadenmultinationals beseffen dat GGO (Genetisch Gemanipuleerde Organismen - GMO in het Engels) een te beladen...

Posted by Ecotuinweetjes on dinsdag 7 juli 2015

Het verzachten van een muggenbeet op een natuurlijke en goedkope manier

citroenCitroen

Snijd een citroen in plakjes en leg een plakje op elke muggenbult. Het sap verlicht de jeuk. 

Aspirine

Maak een aspirine fijn en voeg een beetje water toe. Zo maak je een pasta die je op de muggenbult kunt smeren.

Tandpasta

Smeer een beetje tandpasta met pepermunt op de plek waar je gestoken bent.

Zout

Maak de huid waar de muggenbult zit vochtig en scrub vervolgens met keukenzout.

Banaan

De binnenkant van een bananenschil helpt tegen de jeuk van een muggenbeet. Wrijf met de binnenkant van de schil over de bult.

Lavendelolie

Een mixje van lavendelolie en tea tree olie ruikt niet alleen lekker, het werkt ook. Smeer een beetje van de olie mix op de huid.

Laten we onze ziel niet verkopen aan omstreden handelsverdrag #TTIP

Stop TTIP

Volgens de voorstanders dient het TTIP handelsverdrag vooral het wegnemen van allerlei praktische hobbels die de handel tussen Europa en de VS in de weg zitten. Maar de gelijkschakeling van de handelsvoorwaarden kan er ook toe leiden dat Europese rechten van consumenten worden aangetast en dat Amerikaanse bedrijven allerlei regels ter bescherming van de gezondheid en de veiligheid in Europa eenvoudig aan hun laars kunnen lappen. Zo wordt ter wille van de vrijhandel een loopje genomen met de Europese en de nationale democratie.

Amerikaanse bedrijven kunnen op basis van TTIP de EU kunnen dwingen nu nog verboden chemische producten in voedsel toe te staan omdat ze in de VS ook zijn toegestaan. 

De ISDS-clausule in het verdrag roept veel weerstand op. Deze clausule ontneemt nationale rechtbanken het recht om disputen tussen handelsstaten en bedrijven uit te zoeken. In plaats daarvan worden geschillen achter gesloten deuren uitgevochten tussen een advocaat van het betreffende bedrijf, een advocaat van de lidstaat en een aangewezen advocaat. Om een voorbeeld te noemen: als Nederland niet wil dat een Amerikaans bedrijf in chloor gewassen kippenfilets verkoopt, dan kan dit bedrijf de Nederlandse staat aanklagen. Dit geschil wordt vervolgens achter gesloten deuren uitgevochten waarbij de kans groot is dat de Nederlandse staat een boete wordt opgelegd. Dit geldt voor veel meer producten en diensten die in de VS toegestaan zijn en hier niet. Mogelijk moeten wij dan naast chloorkippen ook fracking om schaliegas of nieuwe soorten genetisch gemodificeerd voedsel toestaan.

Volgens Duitsland gaan dergelijke clausules te ver. De Minister zal geen verdere privatisering of liberalisering in het verdrag accepteren. Mocht het wel zo ver komen, dan trekt Duitsland de stekker er uit.

Europese wetten beschermen ons tegen genetisch gemanipuleerd voedsel, chloorkippen en schaliegas.

De Amerikaanse wet- en regelgeving geeft beduidend minder bescherming dan de Europese. De voorgenomen harmonisering van regelgeving betekent dat het Europese niveau van consumentenbescherming sterk in zal boeten, bijvoorbeeld op het gebied van marktoegang voor genetisch gemodificeerde organismen, hormoonvlees en met chloor ontsmette kip.

 

Het handelsverdrag (TTIP) met VS bedreigt Nederlands schaliegasverbod


Een nieuw handelsverdrag (TTIP) tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten, waarover  in Brussel wordt onderhandeld, kan een Nederlands schaliegasverbod in de weg gaan staan. Dat blijkt uit een rapport van Friends of the Earth Europe. Als de Nederlandse overheid een schaliegasverbod doorvoert, krijgen Amerikaanse schaliegasbedrijven straks wellicht op basis van het verdrag het recht om Nederland aan te klagen en schadevergoedingen te eisen voor misgelopen winsten.

Teken de petitie tegen de TTIP

Teken de petitie tegen de TTIP

Natuurlijke cosmetica voor optimale schoonheid

Waarom zou je jouw huid en haar onnodig belasten met chemische stoffen? Of producten waarvoor dieren geleden hebben als het ook anders kan? Kies vanaf vandaag voor biologische producten voor je gehele lichamelijke verzorging. Van huid- en haarverzorging tot deodorant aan toe: wij hebben een natuurlijk alternatief. En omdat elk mens andere behoeften heeft, hebben wij aan het hele gezin gedacht. Zelfs aan de allerkleinsten. Naast producten voor de persoonlijke verzorging hebben wij ook alles voor een ecologische schoonmaak in huis. Hiermee wordt je omgeving stralend schoon en het milieu ook minder belast doordat er geen schadelijke chemicaliën aan toegevoegd zijn.

Bewust kiezen voor biologisch

Steeds meer mensen kiezen bewust voor ecologisch om zo een bijdrage te leveren aan een groenere wereld. Wie voor natuurlijke producten kiest bij de persoonlijke verzorging merkt al snel dat de huid er niet alleen jonger, maar ook gezonder uit ziet én aanvoelt. De tere babyhuid blijft zacht als je kiest voor natuurlijke verzorgingsproducten. Wie last heeft van een droge huid na de afwas, stapt het beste over op ecologische schoonmaakmiddelen. Zonder agressieve stoffen maar die even effectief reinigen. Kies vanaf nu voor pure schoonheid van jezelf, je gezin en omgeving.

Waarom kiezen voor Big Green Smile:

De producten zijn geaccrediteerd door een derde instelling, zoals de Soil Association, USDA (United States Department of Agriculture) National Organic Program, Eco Cert of Vegan SocietyMilieuvriendelijk en niet getest op dierenProducten zijn gestoken in mooie ontwerpen en voorzien van uitgebreide beschrijving

Big Green Smile, een bewuste keuze voor natuurlijke producten.

Assortiment     naar Green Smile

Wat is er in het wild te plukken in februari en maart?

Langzaam maar zeker begint de natuur weer op gang te komen. Met je neus net boven de nog koude grond kom je al weer wat lekkere jonge plantjes tegen. Deze frisse dingen zit volle kiemkracht, vitaminen en smaak. Het schijnt dat voorjaarsbloeiers uitstekend zijn om je lichaam te reinigen en afvalstoffen af te voeren. Lekker en gezond dus.

brandnetel

De meest bekende voorjaarsreiniger is de brandnetel. Vol vitaminen en mineralen en bloedzuiverend. Je vindt 'm hier en daar en hij prikt nu ook nog niet zo hard! Voor een theetje, in een soepje, op de pizza of in de stamppot.
Een andere lekker stamppotplant is de vogelmuur. Met wat gebakken ui en kaas, zo uit de pot of uit de oven. Heerlijk.

Het madeliefje groeit eigenlijk het hele jaar door. Op een warme voorjaarsdag kun je de bloemetjes plukken voor op de salade of in de soep. Aan het onderste einde van het steeltje, net boven de grond, vind je de kransblaadjes. Deze hebben een lekkere frisse zurige smaak en zijn lekker door een salade of op brood.
Je vind op zandige of omgewoelde (bouw-)grond ook al gele bloemetjes die een beetje op kleine paardenbloemen lijken. De steeltjes hebben een soort schubben. Dit zijn de bloemen van het klein hoefblad. Onthoud de plek, hier kun je straks lekkere bladeren vinden. Nu kun je al wel wat bloemetjes plukken als je last hebt van hoest, astma of verkoudheid. Klein hoefblad werkt namelijk slijmoplossend. Probeer het maar eens in de thee.

Voor een lekkere kleine snack neem je een sprietje veldkers. Net als tuinkers lekker pittig en ook smakelijk op een boterham met kaas.
Hondsdraf vind vaak op beschaduwde plekken zoals onder bomen. Zoek de jonge lichtgroene blaadjes aan het uiteinde van het kruipende steeltje en versnipper ze voor door de yoghurt, in de soep of door de saladedressing.
Tot slot beginnen de berkensappen nu te stromen. Je kunt dat aan de opzwellende knoppen goed zien en met een stethoscoop zelfs horen! Het zoete berkensap wordt veel gebruikt als limonade, haarwater of om wijn van te maken. Superlekker, maar zorg dat je de boom niet onnodig beschadigd. Als je berkensap 'tapt', blijft de boom namelijk 'bloeden'. Zoek goede instructies voordat je hieraan begint.

Bezoek ook: De Natuurkok

Subcategorieën

Joomla SEF URLs by Artio
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd