Stop de mierzoete misleiding! Geef Coca Cola een duwtje in de rug!

 

Woensdag 1 oktober  stond het foodwatch-team bij het hoofdkantoor van Coca Cola in Rotterdam om het Gouden Windei 2014 uit te reiken; dé prijs voor het meest misleidende product. Maar de frisdrankgigant weigerde de prijs in ontvangst te nemen. Sterker nog: Coca Cola stelt zich niet in de kritiek van foodwatch te herkennen. Ouders moeten maar de achterkant van de verpakking lezen, vindt de woordvoerder. Ofwel: de oprecht kritische stem van de consument wordt niet serieus genomen! Een gemiste kans, vindt foodwatch.

Coca Cola kan een mooie voorbeeldrol spelen in het kindermarketingdebat. Help mee 's werelds grootste frisdrankproducent te overtuigen om te stoppen met het misleiden van ouders en de kindermarketing voor het mierzoete kinderdrankje Capri-Sun. Teken de e-mailactie>>


>>Naar de e-mailactie  

Ruim 26.000 consumenten brachten hun stem uit tijdens de Gouden Windei verkiezing. Meer dan 10.000 consumenten stemden op Capri-Sun Multivitamin. Geen wonder: Eén zakje van 200 ml bevat bijna net zoveel suiker als een cola. Toch promoot Coca Cola het drankje actief richting kinderen en geeft het onterecht een verantwoord imago richting ouders door vitamines toe te voegen en te claimen 'drank met vruchtensappen en bronwater'.

 

Coca Cola draagt zo bij aan het overgewicht onder kinderen. Onverantwoord en niet van deze tijd! Eén op de zeven kinderen en jongeren in Nederland is namelijk te dik. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat kinderen die gesuikerde drankjes drinken, dikker zijn dan hun leeftijdsgenoten die dat niet doen. Onderzoek van VUmc toont bovendien aan dat Nederlandse kinderen meer frisdrank drinken dan kinderen uit andere Europese landen.

foodwatch vindt dat Coca Cola zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid moet nemen! Het bedrijf moet direct stoppen met deze mierzoete misleiding en kindermarketing.

Help mee Coca Cola te overtuigen. Geef ze het nodige duwtje in de rug. Teken nu.

 

>> Ja, ik teken nu!


Alvast hartelijk dank en met vriendelijke groet,

Het foodwatch team

P.S.: Hoe meer donateurs, hoe makkelijker het is om druk uit te oefenen op de industrie en de politiek. Word daarom vandaag nog donateur en vecht samen met ons voor jouw recht op eerlijk, veilig en gezond eten!

0
0
0
s2smodern

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

Our website is protected by DMC Firewall!