• Recept voor hartige taart met amandeldeeg en snijbiet

    Dit heb je nodig voor 4 personen

    Voor de deeg

    3 tenen knoflook
    2 takjes rozemarijn
    200 g amandelmeel
    1/2 tl zout
    vers gemalen zwarte peper
    90 ml olijfolie
    1 el koud water
    Voor de vulling

    Voor de vulling

    3 sjalotten
    3 tenen knoflook
    4-5 snijbietbladeren (of 2 handen spinazie)
    1 el olijfolie
    4 eieren
    125 ml volle yoghurt of crème fraîche
    50 g geraspte gruyère kaas
    1 tl zout
    versgemalen zwarte peper

    Hulpmiddelen:

    quiche- of springvorm van 22 cm
    Zo maak je het
    Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de quichevorm in met olie.

    Snijd de knoflook fijn en rits de blaadjes van de rozemarijntakjes. Hak de rozemarijn fijn.
    Vul een mengvorm met het amandelmeel, knoflook, rozemarijn, zout, peper en olijfolie. Roer met een pollepel en voeg een eetlepel water toe en vorm een samenhangend mengsel. Druk het deeg in de taartvorm en maak een opstaande rand van 1-2 cm. Met natte handen blijft het deeg minder plakken en gaat het makkelijker.

    Schuif de taartvorm in het midden van de oven en bak de taartbodem in 15-20 minuten goudbruin.

    Terwijl de taartbodem in de oven staat, kun je de vulling maken. Snijd de sjalotten en knoflook fijn. Was de snijbietbladeren en verwijder de stengels. Hak het blad grof. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de sjalot en knoflook in 5 minuten op middelhoog vuur zacht. Voeg het snijbietblad toe, roer af en toe en laat het slinken. Haal de pan van het vuur.

    Klop de eieren in een mengkom los en voeg de yoghurt (of crème fraîche), gruyère kaas, zout en peper toe. Voeg de groenten toe en roer even door. Haal de taartbodem uit de oven en schenk de vulling in de vorm.

    Bak de taart in het midden van de oven in 30-35 minuten goudbruin. Let op dat de korst niet verbrand. Dek de taart eventueel met een stuk aluminiumfolie af.

  • De Reizende Vegetariër

    Logo-reizende-vegetarier1.png

    Reizen en vegetarisch of veganistisch eten. Dat is toch een heerlijke combinatie? Op reis, maar ook als je even niet op reis kunt. Dan is eten altijd een mooie manier om weg te dromen naar andere landen en culturen.

    Op Reizende Vegetariër vind je daarom alles alles over reizen, vegetarische restaurants en vegetarische of veganistische recepten. Laat je zelf inspireren voor je volgende reis of voor het eten vanavond. Alle recepten zijn vegetarisch of veganistisch. Veel eet-& reisplezier!

  • De Hippe Vegetariër

     

     

     

    Logo-DHV.png

    Op zoek naar lekkere, snel te maken en gezonde vegetarische gerechten? Hier vind je geschikte recepten in alle soorten en maten! Creatief met groente, fruit, granen, peulvruchten en noten, dat is waar het vegetarisch eten van de Hippe Vegetariër voor staat. Met deze vijf basisingrediënten kun je op ieder moment van de dag met weinig moeite de meest verrassende gerechten maken.

  • De budget vegetariër | Gevulde courget met Roquefort

    Ingrediënten voor 4 personen

    • 2 middelgrote courgetten
    • 1 ajuin, fijngesnipperd
    • 4 el olijfolie
    • 200 gr Roquefort, verbrokkeld
    • 150 gr geraspte kaas

    Bereiding

    Snij de courgetten overlangs in 2, hol het vruchtvlees uit met een lepel. Pureer het vruchtvlees en laat goed uitlekken.

    Verhit de olie en fruit de ajuin 10 min. Vermeng met het vruchtvlees + Roquefort.

    Blancheer de uitgeholde courgetten 5 min in kokend water. Laat de courgetten goed uitlekken.

    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Vul de courgetten met het vruchtvlees-Roquefortmengsel, bestrooi met geraspte kaas.

    Schik de gevulde courgetten in een ovenschotel en bak ze 35 min in de oven.

     

  • Boeken met vegetarische recepten

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd