Een brief aan alle Nederlanders: Klimaat- verandering bedreigt het voortbestaan van ons land

redding Zuid HollandDe zeespiegel stijgt. Als we niets doen, kan de Watersnoodramp van 1953 zich herhalen. Tenzij we de strijd met het water aangaan.

Als er nu één verhaal verteld moet worden, dan is dat het verhaal van Johan van Veen. Ingenieur. Vader van het Deltaplan. Een van de grootste Nederlanders aller tijden.

Lees meer: Een brief aan alle Nederlanders: Klimaat- verandering bedreigt het voortbestaan van ons land

Luchtalarm maandag 6 april 12.00 uur Extinction Rebellion

Luchtalarm maandag 3 februari 12.00 uur Extinction Rebellion

Het begint een traditie te worden dat bij het maandelijkse luchtalarm op tal van plaatsen die-in's gehouden worden.

Amsterdam:

We voeren ook deze eerste maandag actie tijdens het maandelijkse luchtalarm. Terwijl door het hele land de sirenes worden getest, voeren wij in Amsterdam, net als in de rest van het land, actie voor een echte crisis. Want wij vinden dat elke dag de sirenes zouden moeten klinken zodat de klimaatcrisis geen klimaatcatastrofe wordt. Deze keer zijn we bij de Stopera, waar de gemeente een onbevredigend klimaatbeleid blijft uitvoeren. Daar houden we weer een die-in om op een kleurrijke manier aandacht te trekken voor een van de grootste problemen van het moment.

Lees meer: Luchtalarm maandag 6 april 12.00 uur Extinction Rebellion

13-20 april extinction rebellion lenterebellie Den Haag

13 t/m 19 april Internationale rebellie week

Internationale rebellie week

Noteer in je agenda: de week van 13 april 2020 begint de eerste golf van de internationale weken van rebellie in Den Haag.

Neem een week vrij en klim met ons op de barricaden. Een petitie, een brief aan de minister, een eendaagse blokkade, het is allemaal niet genoeg gebleken. De regering heeft het sociaal contract verbroken door ons niet adequaat te beschermen tegen de klimaat- en ecologische crisis, zoals ook de rechterlijke macht tot driemaal toe heeft geconstateerd in de Urgenda zaak. Als de overheid en de grote multinationals het leven van de burgers en de rest van de mensheid in gevaar brengt en niet luistert, dan werkt alleen nog langdurig, grootschalige ontregeling. Het is tijd voor een rebellie! Nu het nog kan!

Wil je meedoen? Dan kan dat op vele manieren, we hebben iedereen nodig en in allerlei rollen. Ook als je niet gearresteerd wilt worden, kun je meedoen of meehelpen met de voorbereidingen.

Doe mee, met liefde en woede en rebelleer voor het leven!

Laten we niet net doen alsof ‘blauwe waterstof’ groen genoeg is

Laten we niet net doen alsof ‘blauwe waterstof’ groen genoeg is

Daniël Poolen ziet in de chaos van het Klimaatakkoord één lichtpuntje: waterstof. Dat wordt nu nog gewonnen uit aardgas, maar in de toekomst hopelijk uit water. En zolang groene waterstof nog niet mogelijk is, klinkt ‘blauwe waterstof’ ook wel goed. Toch?

Lees verder bij Oneworld

We gaan weer staken! 7 februari, Malieveld, 13:00.

7 februari, een jaar na onze eerste staking, gaan we weer de straat op voor het klimaat. Zet het in je agenda en wees erbij, voor onze toekomst!We gaan weer staken! 7 februari, Malieveld, 13:00. Dit omdat we voor de Urgenda doelen nú aan de slag moeten met fundamentelere stappen, zoals OV veel goedkoper, vliegtaks, meer windmolenparken bouwen en meer kolencentrales sluiten, ook die met biomassa. #youthforclimatenl

SHELL MUST FALL Actieweek 27 januari - 2 februari

SHELL MUST FALL Everywhere *Actieweek*In de laatste week van januari zijn er in het hele land acties tegen Shell. Je kunt je eigen actie organiseren, maar je ook aansluiten bij bij een bestaande actie. Bezoek in de aanloop naar de actieweek één van de info-avonden en nodig je vrienden uit om met je mee te komen!

Lees meer: SHELL MUST FALL Actieweek 27 januari - 2 februari

Amerikanen roepen Nederland op te stoppen met subsidies biomassa: jullie maken onze natuur kapot

Amerikanen roepen Nederland op te stoppen met subsidies biomassa: jullie maken onze natuur kapot

Amerikanen roepen Nederland op te stoppen met subsidies biomassa: jullie maken onze natuur kapot

Lees verder bij Welingelichte kringen

12 misverstanden in het klimaatdebat ontkracht

12 misverstanden in het klimaatdebat ontkrachtJe kent hem vast wel. Oom Hans. Of collega X. Die ene Facebook-vriend. De persoon die in gesprekken over klimaatverandering de ene na de andere ferme stelling poneert.

Lees verder bij De Correspondent 

Stikstof nekt vogels op de Veluwe

Stikstof nekt vogels op de Veluwe

De enorme stikstofuitstoot in Nederland blijkt funest voor vogels op de Veluwe. Eerder onderzoek toont een schrijnende relatie aan tussen stikstof en de achteruitgang van vogels.

Lees verder bij Vogelbescherming

 

Wat is er nog over van onze natuur? | Het bedreigde landschap

Ons landschap staat onder druk. Nederland wordt steeds voller, er is steeds minder ruimte voor natuur. Veel boeren willen wel rekening houden met biologisch boeren, weidevelden vol klavers en karakteristieke boomwallen maar dan moet de consument er wel voor betalen, vinden ze.

Steeds meer beleggers dumpen aandelen in fossiele energie

Steeds meer beleggers dumpen aandelen in fossiele energie

De totale portefeuille van beleggers die hun investeringen weghalen uit fossiele brandstoffen bedraagt nu al meer dan 11.000 miljard dollar. De zogenaamde “divestment”-campagne wint aan snelheid, blijkt op een internationale top in Kaapstad.

Lees verder bij Duurzaamnieuws

Uitlaatgassen oorzaak van helft alle astma bij kinderen in grote steden

Uitlaatgassen oorzaak van helft alle astma bij kinderen in grote stedenNergens in Europa krijgen zoveel kinderen astma door uitlaatgassen als in Nederland. Bij een vijfde van alle kinderen met de longaandoening is luchtvervuiling de oorzaak. Dat geldt zelfs voor de helft van de kinderen in de grote steden.

Lees verder bij Welingelichte kringen

 

Subsidies voor fossiele brandstoffen dwarsbomen Europees klimaatbeleid

Subsidies voor fossiele brandstoffen dwarsbomen Europees klimaatbeleid

Groot-Brittannië, Duitsland, Griekenland, Polen en Slovenië blijken niet van plan om de subsidies voor fossiele brandstoffen snel op te geven. Dat zegt een analyse van de nationale klimaatplannen van de 28 Europese lidstaten. Ook Nederland blijft fossiel subsidiëren. Waar de Europese Commissie laat zien dat Nederland 2,5 miljard euro per jaar aan fossiele subsidies uitgeeft, beweert de Nederlandse regering dat Nederland helemaal geen subsidies voor fossiele energie verleent.

Lees verder bij duurzaamnieuws