SHELL MUST FALL Actieweek 27 januari - 2 februari

SHELL MUST FALL Everywhere *Actieweek*In de laatste week van januari zijn er in het hele land acties tegen Shell. Je kunt je eigen actie organiseren, maar je ook aansluiten bij bij een bestaande actie. Bezoek in de aanloop naar de actieweek één van de info-avonden en nodig je vrienden uit om met je mee te komen!

De oliegigant Shell laat overal haar sporen na, haar invloed is verwoestend van de uitgestrekte Rotterdamse haven tot de Isla raffinaderij in Curaçao; van het bevende Groningse platteland tot in Den Haag, waar Shell een krachtige lobby heeft en de draaideur voor politici altijd open staat; van het vervuilen, corrumperen en moorden in de Nigerdelta tot de allesverwoestende orkaan Irma die Sint Maarten met de grond gelijk heeft gemaakt; van de oneindige hoeveelheden propaganda voor klimaatontkenning op tv, in de krant en dan met name in de Telegraaf, op sociale media en op straat tot de overal aanwezige Shell benzinestations; van het manipuleren van scholen en universiteiten tot het manipuleren van culturele instellingen en zelfs Staatsbosbeheer.

Shell staat voor het verwoesten van mensenlevens, van de natuur en het klimaat. Shell is kapitalisme en kolonialisme. Shell is klimaatcrisis.

Met Shell Must Fall! wil een beweging worden die de macht en vernietigende activiteiten van deze fossiele multinational kan ontmantelen. Wij eisen een einde aan het tijdperk van Shell; een eerlijke overgang voor de werknemers in de fossiele industrie; herstel voor getroffen gemeenschappen en ecosystemen en een gesocialiseerde energie democratie voor iedereen!
In de aanloop naar de massa-actie van mei 2020, waarbij we de aandeelhoudersvergadering van Shell blokkeren, organiseren we daarom in de laatste week van januari de SHELL MUST FALL everywhere actieweek.

\r\nIn de laatste week van januari zijn er in het hele land acties tegen Shell. Je kunt je eigen actie organiseren, maar je ook aansluiten bij bij een bestaande actie. Bezoek in de aanloop naar de actieweek \u00e9\u00e9n van de info-avonden en nodig je vrienden uit om met je mee te komen!\r\n", "provider": { "@type": "Organization", "name": "groen & duurzaam" } }