Samen duurzaam

Nu live: Greenpeace voert actie bij NUON

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
De actievoerders zijn binnen. Bekijk de online versie
© Greenpeace
  Actie bij NUON: Doe mee  
 
 

We zijn binnen

Actievoerders zitten in en op het pand van NUON. Je weet wel, dat energiebedrijf met mooie praatjes over duurzaamheid én een dampende kolencentrale in hartje Amsterdam. Wij eisen nu een gesprek over het versneld uitzetten van dat CO2-kanon. Voor een gezond klimaat en schone lucht. Kijk en doe nu live mee.

 
 
 
 
     
 
 
 
Judith, Willem, Joris en ik doen live verslag vanaf duizelingwekkende hoogte en vanuit het pand zelf. Kijk en like om deze actie nog groter te maken. 

NUON, neem Nederlanders serieus
Om gevaarlijke klimaatverandering tegen te gaan, moet onze CO2-uitstoot snel omlaag. Sluiting van de kolencentrales is de snelste en meest betaalbare manier om dat te doen. Uit opinieonderzoek van NUON zelf blijkt dat 75 procent van zijn klanten voor sluiting van de kolencentrales is. Krijgen we met deze actie NUON eindelijk zo ver dat het echt hart toont voor het klimaat?
 
 
  Kijk mee en help de kolencentrale te sluiten  
 
 
Kijk live mee op Facebook  
Lees meer over deze campagne
 
 
 
  PS De live-video staat op Facebook, maar is ook zonder account te bekijken  
 
 
 
Met vriendelijke groet,

Faiza Oulahsen
Campagneleider klimaat en energie

 
 
  t #NUOFF
       
  e   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken." style="text-decoration-line: none; color: rgb(0, 0, 1);">Geef suggesties en tips
 
 
 
Stop de klimaatcrisis, word lid Climate Force member
 
 
f   t   y   c
 
 
 
     
 
 
 
 
 
 
 
  

hulpmiddelen voor afvalscheiding

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Zorgvuldige afvalscheiding is belangrijk, omdat grondstoffen zoals glas, papier, kunststof/plastic, metaal en elektrische apparaten beter (en hoogwaardiger) gerecycled kunnen worden, als ze zo zuiver  en zo min mogelijk verontreinigd zijn. Is het teveel vervuild, dan kan het niet meer gebruikt worden en komt het op het vuildepot terecht, of wordt het verbrand. Dus hoe minder vuilnis in het restafval belandt, hoe beter! Welk afval precies waarin moet, kun je navragen bij de gemeente of opzoeken via afvalscheidingswijzers op internet en met de juiste hulpmiddelen wordt afvalscheiden makkelijker. Waschbär hulpmiddelen voor afvalscheiding

Barbecueën & picknicken – geniet van de zomer!

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

2017-05-17-nl 01

Wasbear assortiment

Naar Wasbear

Sing for the Climate - met tekst

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

4 jaar om het klimaat te redden

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
De komende 4 jaar zijn essentieel voor het klimaat. De beslissingen die het nieuwe kabinet maakt, kunnen klimaatverandering tegengaan. Maar ze kunnen ook zorgen voor een verdere stijging van de zeespiegel, met grote consequenties voor Nederland. De onderhandelende politieke partijen, zowel links als rechts, moeten voelen dat Nederlanders actie willen. En wel snel een beetje. Teken daarom NU de petitie en spreek je uit voor een gezond klimaat.  Waarom jouw handtekening onmisbaar is
  1. Echt groene partijen hebben bij de verkiezingen hun zetelaantal bijna verdubbeld. Wat een succes! Maar nu moeten die mooie plannen wel worden waargemaakt. Maak aan politici duidelijk dat het klimaat voor jou niet onderhandelbaar is.
  2. Je zorgen maken om het klimaat is niet iets van links of groen-rechts. Laat politici weten dat het klimaat van ons allemaal is.
  3. De aarde is al meer dan 1 graad opgewarmd; klimatologen voorspellen voor eind deze eeuw een opwarming van ruim 3 tot meer dan 5 graden. Dat zou rampzalig zijn, er is geen tijd te verliezen.
Hoe we succes gaan behalen! 
Hoewel het klimaat tijdens de verkiezingen niet vaak aan bod kwam, zijn veel politici wel degelijk doordrongen van de uitdaging waar we voor staan. De vraag is: zijn ze ook bereid de nodige stappen te zetten? Partijen met hart voor het klimaat, zoals D66, GroenLinks en ChristenUnie, spelen de komende tijd een sleutelrol in het formatieproces. Teken nu de petitie en laat aan de politiek weten dat het nieuwe regeerakkoord een klimaatakkoord moet worden!
 
 
 
  ROEP OP TOT KLIMAATACTIE  

 

 
 
Ik steun liever met een donatieJa, ik teken de petitie
   
 

Urgenda-nieuws

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
 
 

Aankomende verkiezingen- Kies voor Klimaat 

Het is meer dan ooit nodig dat het volgende kabinet, van welke kleur ook, stevig klimaatbeleid gaat voeren. Dat is niet rechts of links, zoals de campagne Kies voor Klimaat laat zien: CEO's van bijna alle grote bedrijven, boeren, weermannen en -vrouw, jongeren en vele anderen vragen stringentere maatregelen om ontwrichtende klimaatverandering te voorkomen. Wij hopen dat iedereen gaat stemmen aankomende 15 maart! | video |

 

Duurzame Wadden

De Waddeneilanden, met veel zon en wind, weinig industrie en veel toeristen, zijn zeer geschikt om een koplopersrol in te nemen in de energietransitie in Nederland. Op weg naar CO2-vrije eilanden in 2020 is er recentelijk veel vooruitgang geboekt, bekijk de video voor een kort overzicht en highlights van wat er is bereikt. Video


 

De schooldakrevolutie draait op volle toeren! 

Steeds meer scholen en allerlei partners doen mee aan de schooldakrevolutie. Afgelopen maand heeft de Rotary club in Maassluis zich gecommitteerd aan het plaatsen van zonnepanelen op 21 scholen in gemeente Maassluis en Midden-Delfland. Ook werd er op 22 februari een intentieovereenkomst getekend door de gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven samen met de Rabobank en Rotary om 50% van alle geschikte scholen van zonnestroom te voorzien in 2020. Daarnaast werkt de gemeente Haarlemmermeer aan een concept dat andere scholen kunnen herhalen, waarbij 7 scholen stroom leveren aan 38 andere scholen. Van de besparing op de energierekening worden lesprogramma’s over energie gefinancierd. Kortom de schooldakrevolutie breidt uit!


 

Feestelijke opening energieneutraal huis Zaandijk 

Op vrijdag 21 april viert ThuisBaas de opening van het volgende energieneutrale huis, dit keer in Zaandijk. U bent van harte welkom vanaf 13.30 uur aan de Johannes Verhulststraat 10 in Zaandijk. ThuisBaas helpt nu ook bewoners in Midden Nederland om hun huizen energieneutraal te maken. Wilt u ook een energieneutraal huis? Meld u aan  | 


 

Grootouders voor het Klimaat: bijeenkomsten op het Plein & manifest voor lijsttrekkers

Na acht succesvolle Plein bijeenkomsten elke twee weken in Den Haag, gaan de Grootouders ook na de verkiezingen door met deze donderdagmiddagen. Iedereen kan aanhaken. 16 maart is de volgende bijeenkomst, meer informatie hierover vindt u hier. Ook zullen de grootouders meelopen in de People's Climate March op 29 april. Het manifest 'Een leefbare wereld voor onze kleinkinderen' is tot nu toe in ontvangst genomen door fractievoorzitters de heren Buma (CDA), Segers (CU) en Roemer (SP). U kunt nog steeds tekenen! 


 

Circulair Friesland als regionaal voorbeeld

De vereniging Circulair Friesland bestaat officieel een jaar en groeit door. Steeds meer organisaties voeren gezamenlijk projecten uit, van het verbeteren van de bodemvruchtbaarheid tot het omzetten van plastic afval in diverse producten. Ook zijn er wedstrijden vanuit de woningcorporaties om de bestaande bouw in Fryslân toekomstbestendig en circulair in te richten. Den Haag en Brussel zien Circulair Friesland als regionaal voorbeeld. Bekijk de website of kom naar het maandelijkse Circulair Café.


 

Low Car Diet op eigen benen met stichting de Reisbeweging

Het grootste gedragsprogramma van Nederland, het 'Low Car Diet', is van Urgenda verhuisd naar een nieuwe stichting "de Reisbeweging". Na jaren succesvolle acties bij Urgenda, was het tijd om op eigen benen door te gaan. De Reisbeweging richt zich ook op leefbaarheid en bereikbaarheid, zowel in Nederland als daarbuiten. Samen met de NS deed poolreizigster Bernice Notenboom een oproep aan reizend (werkend) Nederland om duurzaam te gaan reizen met het Low Car Diet. Bekijk de video hier. De grootste mobiliteitswedstrijd van NL gaat ook dit voorjaar weer van start, deze keer op 27 maart. Houd de nieuwe website in de gaten voor updates en het slotevenement  Video  

 


 
 
Strategische partners  
 
 
  

De Streektmarkt Utrecht & Amsterdam

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Zondag 2 april 2017

Domplein, Utrecht!

Lekker hoor!

Het nieuwe seizoen is van start. Met een half zonnige / half kletsnatte eerste editie op het fraai vernieuwde Domplein trapte we af. Meer dan 40 kramen met lekkers, live muziek en de heerlijke drankjes op het grote terras van Gert-Jan. De sfeer zat er meteen weer goed in! Blij worden we daarvan. 

Kom je ook weer? Het wordt vast minstens zo gezellig. Met vast veeeeeeel mooier weer. Kan niet missen, denken wij. Maar ja, wij zijn dan ook echte optimisten.......de zon schijnt altijd. Toch?

Gezellig! Tot dan, dan!

Huur 'n kraam!

Binnenkort: Amsterdam
Amstelveld

En ook in Amsterdam gaan we weer verder waar we gebleven waren. Op vanaf 26 mei, staan we 4 zonnige vrijdagenvoor de deur van Café Nel op het Amstelveld. Ingeklemd tussen Reguliers- en Prinsengracht en de Kerkstraat ligt het mooiste plein van Amsterdam. Met gezelligheid rondom het plein en heel veel erop: Niet alleen onze Streekmarkt, maar ook de bekendste en grootste brocantemarkt van onze hoofdstad vindt op dat moment plaats. Meemaken & d'r bij zijn, lijkt ons zo.

Tot dan dan!
 

Huur 'n kraam!

Agenda Utrecht:

Altijd op Zondag, van 11 tot 18 uur:

2 april
Domplein
7 mei
Domplein
4 juni
Domplein
2 juli
Domplein 
6 augustus
Mariaplaats
3 sept
Mariaplaats
1 okt
Mariaplaats
5 nov
Mariaplaats
3 dec
Mariaplaats
 
Agenda Amsterdam:
Amstelveld
 
Op vrijdagen van 11 tot 18 uur:
Vrijdag 26 mei
Vrijdag 30 juni
Vrijdag 28 juli
Vrijdag 25 augustus
Volgende markt:
02

April


Domplein
Utrecht

KRAAM HUREN?

 

is een heerlijk en gezellig evenement in de Utrechtse binnenstad. Elke eerste zondag van de maand staan we met 30 tot 50 kramen op de Mariaplaats.
 
Soms ook op andere plekken zoals Stadhuisplein en Domplein en soms ook het Wilhelminapark; altijd makkelijk te vinden en altijd gezellig! Leuk voor het hele gezin en al je vrienden. Kom kijken, ruiken, proeven en genieten. Laat je meeslepen door de Live muziek en drink een lekker drankje bij onze bar. Blijf lekker plakken op het terras. We gaan nog niet naar huis, nog lange niet, nog lange niet!! Tot snel dus!
 
Joomla SEF URLs by Artio
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd