Samen duurzaam

Urgenda-nieuws

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
 
 

Aankomende verkiezingen- Kies voor Klimaat 

Het is meer dan ooit nodig dat het volgende kabinet, van welke kleur ook, stevig klimaatbeleid gaat voeren. Dat is niet rechts of links, zoals de campagne Kies voor Klimaat laat zien: CEO's van bijna alle grote bedrijven, boeren, weermannen en -vrouw, jongeren en vele anderen vragen stringentere maatregelen om ontwrichtende klimaatverandering te voorkomen. Wij hopen dat iedereen gaat stemmen aankomende 15 maart! | video |

 

Duurzame Wadden

De Waddeneilanden, met veel zon en wind, weinig industrie en veel toeristen, zijn zeer geschikt om een koplopersrol in te nemen in de energietransitie in Nederland. Op weg naar CO2-vrije eilanden in 2020 is er recentelijk veel vooruitgang geboekt, bekijk de video voor een kort overzicht en highlights van wat er is bereikt. Video


 

De schooldakrevolutie draait op volle toeren! 

Steeds meer scholen en allerlei partners doen mee aan de schooldakrevolutie. Afgelopen maand heeft de Rotary club in Maassluis zich gecommitteerd aan het plaatsen van zonnepanelen op 21 scholen in gemeente Maassluis en Midden-Delfland. Ook werd er op 22 februari een intentieovereenkomst getekend door de gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven samen met de Rabobank en Rotary om 50% van alle geschikte scholen van zonnestroom te voorzien in 2020. Daarnaast werkt de gemeente Haarlemmermeer aan een concept dat andere scholen kunnen herhalen, waarbij 7 scholen stroom leveren aan 38 andere scholen. Van de besparing op de energierekening worden lesprogramma’s over energie gefinancierd. Kortom de schooldakrevolutie breidt uit!


 

Feestelijke opening energieneutraal huis Zaandijk 

Op vrijdag 21 april viert ThuisBaas de opening van het volgende energieneutrale huis, dit keer in Zaandijk. U bent van harte welkom vanaf 13.30 uur aan de Johannes Verhulststraat 10 in Zaandijk. ThuisBaas helpt nu ook bewoners in Midden Nederland om hun huizen energieneutraal te maken. Wilt u ook een energieneutraal huis? Meld u aan  | 


 

Grootouders voor het Klimaat: bijeenkomsten op het Plein & manifest voor lijsttrekkers

Na acht succesvolle Plein bijeenkomsten elke twee weken in Den Haag, gaan de Grootouders ook na de verkiezingen door met deze donderdagmiddagen. Iedereen kan aanhaken. 16 maart is de volgende bijeenkomst, meer informatie hierover vindt u hier. Ook zullen de grootouders meelopen in de People's Climate March op 29 april. Het manifest 'Een leefbare wereld voor onze kleinkinderen' is tot nu toe in ontvangst genomen door fractievoorzitters de heren Buma (CDA), Segers (CU) en Roemer (SP). U kunt nog steeds tekenen! 


 

Circulair Friesland als regionaal voorbeeld

De vereniging Circulair Friesland bestaat officieel een jaar en groeit door. Steeds meer organisaties voeren gezamenlijk projecten uit, van het verbeteren van de bodemvruchtbaarheid tot het omzetten van plastic afval in diverse producten. Ook zijn er wedstrijden vanuit de woningcorporaties om de bestaande bouw in Fryslân toekomstbestendig en circulair in te richten. Den Haag en Brussel zien Circulair Friesland als regionaal voorbeeld. Bekijk de website of kom naar het maandelijkse Circulair Café.


 

Low Car Diet op eigen benen met stichting de Reisbeweging

Het grootste gedragsprogramma van Nederland, het 'Low Car Diet', is van Urgenda verhuisd naar een nieuwe stichting "de Reisbeweging". Na jaren succesvolle acties bij Urgenda, was het tijd om op eigen benen door te gaan. De Reisbeweging richt zich ook op leefbaarheid en bereikbaarheid, zowel in Nederland als daarbuiten. Samen met de NS deed poolreizigster Bernice Notenboom een oproep aan reizend (werkend) Nederland om duurzaam te gaan reizen met het Low Car Diet. Bekijk de video hier. De grootste mobiliteitswedstrijd van NL gaat ook dit voorjaar weer van start, deze keer op 27 maart. Houd de nieuwe website in de gaten voor updates en het slotevenement  Video  

 


 
 
Strategische partners  
 
 
  

De Streektmarkt Utrecht & Amsterdam

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Zondag 2 april 2017

Domplein, Utrecht!

Lekker hoor!

Het nieuwe seizoen is van start. Met een half zonnige / half kletsnatte eerste editie op het fraai vernieuwde Domplein trapte we af. Meer dan 40 kramen met lekkers, live muziek en de heerlijke drankjes op het grote terras van Gert-Jan. De sfeer zat er meteen weer goed in! Blij worden we daarvan. 

Kom je ook weer? Het wordt vast minstens zo gezellig. Met vast veeeeeeel mooier weer. Kan niet missen, denken wij. Maar ja, wij zijn dan ook echte optimisten.......de zon schijnt altijd. Toch?

Gezellig! Tot dan, dan!

Huur 'n kraam!

Binnenkort: Amsterdam
Amstelveld

En ook in Amsterdam gaan we weer verder waar we gebleven waren. Op vanaf 26 mei, staan we 4 zonnige vrijdagenvoor de deur van Café Nel op het Amstelveld. Ingeklemd tussen Reguliers- en Prinsengracht en de Kerkstraat ligt het mooiste plein van Amsterdam. Met gezelligheid rondom het plein en heel veel erop: Niet alleen onze Streekmarkt, maar ook de bekendste en grootste brocantemarkt van onze hoofdstad vindt op dat moment plaats. Meemaken & d'r bij zijn, lijkt ons zo.

Tot dan dan!
 

Huur 'n kraam!

Agenda Utrecht:

Altijd op Zondag, van 11 tot 18 uur:

2 april
Domplein
7 mei
Domplein
4 juni
Domplein
2 juli
Domplein 
6 augustus
Mariaplaats
3 sept
Mariaplaats
1 okt
Mariaplaats
5 nov
Mariaplaats
3 dec
Mariaplaats
 
Agenda Amsterdam:
Amstelveld
 
Op vrijdagen van 11 tot 18 uur:
Vrijdag 26 mei
Vrijdag 30 juni
Vrijdag 28 juli
Vrijdag 25 augustus
Volgende markt:
02

April


Domplein
Utrecht

KRAAM HUREN?

 

is een heerlijk en gezellig evenement in de Utrechtse binnenstad. Elke eerste zondag van de maand staan we met 30 tot 50 kramen op de Mariaplaats.
 
Soms ook op andere plekken zoals Stadhuisplein en Domplein en soms ook het Wilhelminapark; altijd makkelijk te vinden en altijd gezellig! Leuk voor het hele gezin en al je vrienden. Kom kijken, ruiken, proeven en genieten. Laat je meeslepen door de Live muziek en drink een lekker drankje bij onze bar. Blijf lekker plakken op het terras. We gaan nog niet naar huis, nog lange niet, nog lange niet!! Tot snel dus!
 

Altijd energie voor je mobiel en altijd licht met de WakaWaka Power+

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Altijd energie voor je mobiel en altijd licht met de WakaWaka Power+
Ga jij nog kamperen, maar wil je wel je smartphone kunnen blijven gebruiken? Ga je naar een festival Of ga je veel vlieguren maken en wil je tijdens de vlucht muziek kunnen blijven luisteren of films kunnen blijven kijken? De WakaWaka Power+ laadt je smartphone in 2 uur op. Mèt zonne-energie! Perfect voor als je even onderweg bent of naar plekken reist waar geen elektriciteit is. Zo blijf je altijd bereikbaar. Daarnaast heeft de WakaWaka Power+ ook nog eens een ingebouwde lamp. Hierdoor kun je 's avonds laat als het al donker is gewoon lekker doorlezen in dat spannende boek.

 

Iedereen toegang tot groene technologie
WakaWaka streeft naar het beëindigen van de energie armoede door 's werelds beste duurzame energieoplossingen beschikbaar èn betaalbaar te maken voor de 1,2 miljard mensen die hier nog geen toegang tot hebben. Ze werken met het 'share the sun-systeem': voor elke verkochte WakaWaka hier, gaat er een WakaWaka Light naar een familie in nood zonder licht. Je helpt dus niet alleen jezelf, maar ook een ander!

Naar de WakaWaka bij BespaarBazaar

Assortiment BespaarBazaar

 

De fruitvliegjesval goedkoop en effectief

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

fruitvliegjesvalJa de fruitvliegjestruc, goedkoop en effectief: kost een A-viertje, een beetje plakband en een halve aardbei. Je neemt een stevig groot glas. Je vouwt een A-viertje in een tuut (het is even oefenen) met een hele kleine opening onderaan, je zet de tuut als die past met een stukje plakband vast. Die opening moet vrij blijven, boven de bodem van het glas hangen. Je doet de halve aardbei onderin, of iets anders dat ze lekker vinden, zorgt dat de opening er niet tegenaan hangt. Tuut in het glas, als je die niet verkreukeld hebt sluit die het glas af en dat is de bedoeling. Zet desgewenst vast met een stukje plakband en let op kieren.
Stomme diertjes vliegen hun begeerte achterna, en kunnen daarna de opening niet meer vinden. Van je diervriendelijkheid hangt het af of je de tent buiten zet (met je ramen dicht) en ze laat ontsnappen, of dat je ze collectief onder de gloeiend hete kraan zet. Je kunt ook wachten tot ze vanzelf dood gaan, geen slechte dood, vol met aardbei. O, en zorg er wel voor dat andere verleidelijke aanbiedingen zijn opgeruimd. Eergisteren vond ik een stiekem rot tomaatje, daar zat een hele familie fruitvlieg een kolonie nazaten te verwekken. Het werkt vooral als er geen alternatief meer is.

Bamboe reinigingsdoekjes "Mamboo™", 3-dlg. set van € 6.95 voor € 5.95

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

bamboe-reinigingsdoekjesBamboe reinigingsdoekjes "Mamboo™", 3-dlg. set

Microvezel + bamboe = mamboo!
Bamboevezel: zeer grote vochtopname
Microvezel: reinigt zonder chemicaliën
Universeel doekje voor vele toepassingsgebieden. Gebruik de voordelen van microvezel en bamboe samen in één doek! Bamboevezels hebben een extreem hoge vochtopname en een natuurlijk zelfreinigend effect, die de bacteriegroei tegenwerkt. Microvezels maken het schoonmaken zonder chemicaliën mogelijk en hebben een uitstekend vuiloplossend vermogen. Afmeting ca. 33 x 33 cm. Wasbaar in de wasmachine op 40°C. Materiaal: 35% rayon (bamboe), 35% PES-microvezel, 30% polyester.

Bestel

Meer Waschbär aanbiedingen

Waschbär assortiment

Mijn Tuin Jouw Tuin of samentuinen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

samentuinen Drunen

Mijn Tuin Jouw Tuin of Samentuinen. Het verbindt mensen die in eerste instantie niet zo veel met elkaar lijken te delen. Het idee is geschikt voor iedereen voor degene die dreigt te vereenzamen, voor mensen voor wie een volkstuin een stap te ver is, voor mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank. Ze hebben en onderhouden een grote tuin waar ze samen letterlijk en figuurlijk de vruchten van plukken. Door samen te werken doen ze niet alleen sociale contacten op, maar ook kennis, vaardigheden en zelfredzaamheid en een mooie oogst.

Naar Mijn Tuin Jouw Tuin

In Europa zijn 250 miljoen auto's die gemiddeld 23 uur per dag stil staan.

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

In Europa zijn 250 miljoen auto's die gemiddeld 23 uur per dag stil staan? Onzinnig natuurlijk! Als we vaker onze auto met elkaar delen zijn er in minder auto's nodig. Zo reduceren we de CO2-uitstoot voor de productie van auto's, gaan we bewuster leven en leren we ook nog eens leuke mensen in onze buurt kennen.Via SnappCar eenvoudig en veilig je auto kunt delen:

Bij SnappCar verhuur je je auto aan particulieren en huur je een auto van particulieren. 

SnappCar regelt de contacten, de betrouwbaarheid van de deelnemers, de verzekeringen, kortom de hele infrastruktuur.

Als autobezitter kun je je auto rendabel maken op tijden dat je hem zelf niet nodig hebt. Heb je geen auto, dan kun je eenvoudig een auto huren, waarbij je kunt kiezen uit tal van typen en modellen. 

Verdien extra geld met het verhuren van uw auto!

 

Joomla SEF URLs by Artio

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd