Samen duurzaam

Bamboe reinigingsdoekjes "Mamboo™", 3-dlg. set van € 6.95 voor € 5.95

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

bamboe-reinigingsdoekjesBamboe reinigingsdoekjes "Mamboo™", 3-dlg. set

Microvezel + bamboe = mamboo!
Bamboevezel: zeer grote vochtopname
Microvezel: reinigt zonder chemicaliën
Universeel doekje voor vele toepassingsgebieden. Gebruik de voordelen van microvezel en bamboe samen in één doek! Bamboevezels hebben een extreem hoge vochtopname en een natuurlijk zelfreinigend effect, die de bacteriegroei tegenwerkt. Microvezels maken het schoonmaken zonder chemicaliën mogelijk en hebben een uitstekend vuiloplossend vermogen. Afmeting ca. 33 x 33 cm. Wasbaar in de wasmachine op 40°C. Materiaal: 35% rayon (bamboe), 35% PES-microvezel, 30% polyester.

Bestel

Meer Waschbär aanbiedingen

Waschbär assortiment

Mijn Tuin Jouw Tuin of samentuinen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

samentuinen Drunen

Mijn Tuin Jouw Tuin of Samentuinen. Het verbindt mensen die in eerste instantie niet zo veel met elkaar lijken te delen. Het idee is geschikt voor iedereen voor degene die dreigt te vereenzamen, voor mensen voor wie een volkstuin een stap te ver is, voor mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank. Ze hebben en onderhouden een grote tuin waar ze samen letterlijk en figuurlijk de vruchten van plukken. Door samen te werken doen ze niet alleen sociale contacten op, maar ook kennis, vaardigheden en zelfredzaamheid en een mooie oogst.

Naar Mijn Tuin Jouw Tuin

In Europa zijn 250 miljoen auto's die gemiddeld 23 uur per dag stil staan.

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

In Europa zijn 250 miljoen auto's die gemiddeld 23 uur per dag stil staan? Onzinnig natuurlijk! Als we vaker onze auto met elkaar delen zijn er in minder auto's nodig. Zo reduceren we de CO2-uitstoot voor de productie van auto's, gaan we bewuster leven en leren we ook nog eens leuke mensen in onze buurt kennen.Via SnappCar eenvoudig en veilig je auto kunt delen:

Bij SnappCar verhuur je je auto aan particulieren en huur je een auto van particulieren. 

SnappCar regelt de contacten, de betrouwbaarheid van de deelnemers, de verzekeringen, kortom de hele infrastruktuur.

Als autobezitter kun je je auto rendabel maken op tijden dat je hem zelf niet nodig hebt. Heb je geen auto, dan kun je eenvoudig een auto huren, waarbij je kunt kiezen uit tal van typen en modellen. 

Verdien extra geld met het verhuren van uw auto!

 

vogelvoederhuisje zelf maken

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

vogelvoederhuisje zelf maken

EerlijkWinkelen app

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

app eerlijkwinkelen

Wil jij dat de producten die je koopt gemaakt zijn met respect voor mens en milieu? Maar weet je niet hoe en waar je die moet vinden? Dan is deze app de oplossing! Door te kiezen voor eerlijke producten draag je bij aan een betere wereld.
De eerlijk winkelen app wijst je de weg naar winkels die fair trade, biologische of tweedehands producten verkopen. Het winkelaanbod is heel breed, van kleding tot speelgoed en van cosmetica tot meubels. Ook horeca zoals koffieshops en lunchrooms zijn opgenomen in de app, tussen het winkelen door moet je per slot af en toe even bijkomen! Je kunt makkelijk vinden wat je zoekt door de handige zoekfunctie en de mogelijkheid te filteren op categorie, zoals bijvoorbeeld kleding, eten & drinken of lifestyle en cadeaus.

De app opent automatisch met de stad waar je bent, maar je kunt natuurlijk ook een andere stad selecteren! De indeling naar steden maakt de app heel overzichtelijk. De steden en de winkels kunnen naar keuze op een kaart of in een lijst weergegeven worden.

Winkels tippen
In december 2014 zijn er meer dan 40 gemeenten in de app opgenomen. Er komen steeds nieuwe steden en winkels bij, totdat alle winkelsteden in Nederland vertegenwoordigd zijn in de app.
Er wordt hard gewerkt om alle steden zo goed mogelijk bij te houden, en jullie tips voor nieuwe winkels helpen ons enorm! Je kunt direct via de app je tips en suggesties doorgeven.

Winkels delen via social media
Via sociale media knoppen in de EerlijkWinkelen app kun je meteen aan je vrienden en volgers laten weten welke leuke winkel met eerlijke producten je hebt ontdekt. Hoe meer mensen eerlijk winkelen, hoe groter het verschil dat we kunnen maken!

EerlijkWinkelen app bestaat sinds 2010 en heeft zich al die tijd ingezet om winkels met eerlijke producten vindbaar te maken voor iedereen. Alle informatie in de app is ook te vinden op onze website www.eerlijkwinkelen.nl en via aantrekkelijk vormgegeven papieren routekaartjes.

Nog even alle voordelen van de EerlijkWinkelen app op een rijtje:
- De app bevat talloze winkels in meer dan 40 steden die fair trade, biologische, tweedehands, kortom eerlijke producten verkopen.
- Het is duidelijk aangegeven welke producten in de winkel eerlijk zijn.
- Ontdek dat er bijna van ieder product wel een eerlijke variant bestaat!
- De foto’s en korte teksten maken de EerlijkWinkelen app visueel aantrekkelijk.
- Het aantal steden en winkels blijft zich uitbreiden.
- De indeling per stad is super overzichtelijk.

De Eerlijkwinkelen site

De Streekmarkt Utrecht 1 november 6 december mariaplaats

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Zondag 1 november: Mariaplaats!

Het is alweer een weekje of wat geleden, DeStreekmarkt van 4 oktober op de Mariaplaats. En wat was het leuk, gezellig druk en prachtig weer. En heel erg leuk was het om op het nieuwe, strakke, lekker opgeknapte Pomppleintje te staan. Een heerlijk sfeertje, heerlijk eten en drinken en heerlijk weer. En de lekkere muziek van Huisband Coverband Like-Us. (Wat zijn ze goed, hè?) Dat doen we dus nog es - en wel op zondag 1 november. De eerste Wintermarkt van het seizoen. En zondag 6 december nog een keer!
Wil je dr bij zijn? Zet ze in je agenda! Wil je mee doen ? Boek je kraam hier! 
Boek je kraam op DeStreekmarkt

12 en 13 December:
Een heel weekend Wintermarkt op de Mariaplaats!

Net als vorig jaar is de winter van Utrecht. En staan de kerst / wintermarkten in Utrecht centraal. Dat hele weekend staan we, samen met de fameuze Zelfgemaakte markt - ook net als vorig jaar - op de supergezellige en extra aangeklede Mariaplaats. Winters sfeertje zoals 't hoort. Kerst zoals kerst bedoeld is. Kom ook! Doe Mee! Boek hier je kraam! Er is muziek, er zijn kinderactiviteiten, Glühwein, er is het barretje en heel veel lekkere kramen. Kom en proef de winter........
Boek je kraam op DeStreekmarkt Kerstmarkt
 

DeStreekmarkt
De Lairessestraat 6 III-L
1071 NZ Amsterdam
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

+31 (0) 6 26 34 08 96 (Kick)
+31 (0) 6 53 64 76 74 (Joost)

  

9 oktober | Urgenda - Dag van de Duurzaamheid

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
 
Beste nieuwsbrieflezer,

Vandaag vrijdag 9 oktober is de landelijke Dag van de Duurzaamheid!
Graag brengen we u op de hoogte van het feit dat er voor het zevende jaar op rij weer duizenden activiteiten plaatsvinden door heel Nederland. Op de website www.dagvandeduurzaamheid.nl zijn alle activiteiten te vinden. Volg de dag via #dvdd15.
Hieronder vindt u het persbericht met uitgelichte activiteiten.

Live TV & Radio
Kijk naar de NOS live-uitzending om 19.20 - 20.30 uur & 23.00 - 23.30 uur NPO 2
Meer info + trailer Vanuit Pakhuis de Zwijger in Amsterdam Klik hier voor het programma.
De gehele week staat NPO Radio 2 in het teken van duurzaamheid met Het Groene Station
Download ook de NPO Groen app en doe mee aan de challenges.
 

Persbericht en Persuitnodiging
Zevende Editie Dag van de Duurzaamheid: Top 15 activiteiten
Samenleving laat hart voor duurzaamheid zien met duizenden activiteiten

Op initiatief van Urgenda, de organisatie voor duurzaamheid en innovatie, laten particulieren, bedrijven, overheden, scholen en maatschappelijke organisaties zich op 9 oktober van hun ‘groenste’ kant zien. Samen tonen zij dat duurzaamheid niet alleen noodzakelijk is, maar ook inspirerend, innovatief en winstgevend. Door heel Nederland vinden op de Dag van de Duurzaamheid duizenden duurzame activiteiten plaats. Zo gaan topbestuurders dertig dagen op Low Car Diet, begint de Dutch Sustainable Fashion Week en wordt er op honderden basisscholen voorgelezen uit het boek Kapsones, speciaal voor de Voorleesactie geschreven door prinses Laurentien van Oranje en Jan Terlouw.

"Op de Dag van de Duurzaamheid laten we met alle deelnemers zien hoe duurzaamheid past in het dagelijks leven. Met een steeds sneller veranderend klimaat en slinkende grondstofvoorraden is het noodzakelijk een nieuwe circulaire economie op te bouwen, gebaseerd op duurzame energie en groene grondstoffen. Dat kunnen bedrijven, overheden en burgers zelf doen, ieder op hun eigen wijze", zegt Urgenda directeur Marjan Minnesma.
 
Activiteiten per provincie
Op 9-10 vinden er door het hele land duizenden activiteiten plaats die via de website www.dagvandeduurzaamheid.nl te filteren zijn op provincie, thema en trefwoord. 
Hieronder vindt u de persberichten per provincie, met een selectie van activiteiten.
De meest actuele informatie over alle activiteiten vindt u op de website. Hieronder vindt u alvast onze top 15 van DvdD15.

Noord-Holland |  Zuid-Holland | Utrecht Noord-Brabant | Limburg Gelderland Friesland |Flevoland Drenthe Groningen | 
Overijssel
Zeeland


Inspirerende initiatieven op vrijdag 9 oktober 2015

Start Low Car Diet - Landelijk
Vanaf 9 oktober maken deelnemers met de mobiliteitskaart 30 dagen lang gebruik van (deel-) fietsen, high speed e-bikes, werk- en vergaderlocaties, openbaar vervoer en elektrische-/deel-auto’s. Bedrijven, waaronder IBM, Achmea, SNS Bank, Archadis en Lidl Nederland, gaan met elkaar de strijd aan om zoveel mogelijk duurzame kilometers te maken en ontdekken dat de dagelijkse reis  goedkoper, schoner en gezonder kan. Meer info
Verschillende topbestuurders zijn beschikbaar voor interviews en gedurende de dertig dagen online te volgen via Twitter #Lowcardiet | Persbericht


Start Dutch Sustainable Fashion Week | 9 t/m 18 oktober 
In meer dan 150 gerenommeerde winkels door heel Nederland wordt duurzame mode onder de aandacht gebracht tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week. Deze wordt van 9 t/m 18 oktober georganiseerd om de consument te laten zien hoe mooi eerlijke mode is en te vertellen waar men op kan letten tijdens het shoppen. Vele multi-brand stores werken samen met grote merken als Claudia Sträter en Expresso om de inspirerende verhalen te vertellen achter duurzame kledingstukken. Persbericht Met een spectaculaire fashionshow in The College Hotel in Amsterdam werd donderdagavond 8 oktober de week geopend. 


Start Crowdfundingscampagne ZonOpZorg - Landelijk
Op vrijdag 9 oktober start de unieke crowdfundingscampagne ZonOpZorg, van Urgenda, Habion en Zonnepanelendelen, waarmee 512 zonnepanelen op het dak van zorghuis de Benring in het Gelderse Voorst gerealiseerd worden. Iedereen kan mede-eigenaar worden van het zonnedak door een zonnedeel (a € 25) of zelfs een volledig zonnepaneel (a € 400) aan te schaffen. ZonOpZorg is gestart om zoveel mogelijk zorghuizen in Nederland te voorzien van zonnepanelen. Persbericht

Start Energy Battle - Klimaatverbond Landelijk
Op de Dag van de Duurzaamheid gaat in 19 gemeenten verspreid over heel Nederland een energiebesparingswedstrijd van start. Gedurende het hele stookseizoen besparen gezinnen thuis elektra en gas met behulp van energiemonitor de Wattcher. Op de Greenchoice Warme Truiendag, op 5 februari 2016, wordt bekend welke gemeente de meeste energie heeft bespaard. Meer info


IKEA Duurzaam -  Landelijk
Op 9, 10 en 11 oktober staan alle IKEA vestigingen in Nederland in het teken van duurzamer leven. Er zijn onder andere leerzame speurtochten voor kinderen over duurzaamheid en workshops om duurzamer te koken. Meer info


10.00 uur: Start landelijke Voorleesactie – Laurentien van Oranje leest voor in De Meern 
Het nieuwe boek Kapsones wordt in aanwezigheid van auteurs Laurentien van Oranje en Jan Terlouw, kinderboekenschrijver en voormalig politicus, gelanceerd tijdens de Voorleesactie. Op honderden basisscholen en kinderboerderijen wordt op 9 oktober voorgelezen uit het boek. ​​De school voor het centrale evenement is OBS Pantarijn in De Meern. Deze school is gekozen vanwege zijn duurzame karakter; in 2013 was het 'de groenste school van Nederland'. Vanaf 10.00 uur zullen prinses Laurentien, Jan Terlouw, weervrouw Helga van Leur en DJ Gregor Salto voorlezen en met de kinderen in gesprek gaan. Meer info | Persbericht


10.00 uur: Opening energieleverend huis - Wormerveer | Zaanstad
We spreken van een energieneutraal huis, wanneer je alle energie die je nodig hebt in een jaar zelf op je eigen perceel duurzaam opwekt. Wek je meer op, dan is het huis energieleverend. In Wormerveer wordt de eerste energieleverende woning geopend die voor maximaal € 35.000,- is verbouwd. Na de opening, onder andere door gedeputeerde Ralph de Vries en wethouder Zaanstad Dick Emmer, kan er een kijkje in het huis genomen worden en is er gelegenheid voor vragen stellen en interviews. Meer info


10.30 uur: Opening zonnefarm - Nijmegen
Harriët Tiemens, wethouder Gemeente Nijmegen, zal de zonnefarm van Bedrijventerreinen Nijmegen Zuid (BNZ) openen. De zonnefarm is een initiatief van een groep duurzame ondernemers, waaronder Huismerk Energie, en levert energie voor laadpalen voor elektrische auto's, waar leden van BNZ gratis hun elektrische auto kunnen opladen. Meer info


11.00 uur - 12.00 uur: Presentatie Nuna 7 – Duurzaamheidsfabriek Dordrecht
De Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht, een krachtenbundeling tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid, is van 9.00 tot 12.00 uur te bezoeken. Tijdens rondleidingen delen studenten hun ervaringen. Het NUON Solar team presenteert van 11.00 tot 12.00 uur de Nuna 7. Meer info


13.00 uur - 17.30 uur: Ray Anderson Lezing - Utrecht 
MVO Nederland en Interface organiseren de vijfde editie van de Ray Anderson lezing in Utrecht voor en door duurzame ondernemers. Coert Zachariasse (Delta Development Group) en Marius Smit (Plastic Whale) vertellen hoe zij - soms tegen de stroom in - hun ondernemingen laten bloeien en hun duurzame ambities waarmaken. Meer info
 

16.00 uur - 18.00 uur: Opening Zonnedak - Uit je eigen Stad Rotterdam
Bij Uit Je Eigen Stad in Rotterdam wordt het zonnedak geopend dat dankzij crowdfunding via ZonnepanelenDelen gerealiseerd is. Meer info


16.00 uur - 01.00 uur: Strawberry Earth Fair - Amsterdam
Op 9 en 10 oktober wordt Amsterdam Roest omgetoverd tot een duurzaam walhalla op het gebied van duurzame mode, design, eten en een inhoudelijk programma tijdens de Strawberry Earth Fair. Daan Roosegaarde gaat in gesprek met deelnemers van de eerste Nederlandse ‘groene academie’ voor de mode- en designindustrie. Strawberry Earth selecteerde achttien pioniers die bewijzen dat het mogelijk is om duurzaam en succesvol te ondernemen. Meer info


18.00 uur - 23.00 uur: Global Dance Challenge - NS Station Utrecht Centraal
Op NS station Utrecht Centraal organiseert Energy Floors de Global Dance Challenge. Reizigers worden uitgedaagd zoveel mogelijk energie op te wekken door te dansen op de Sustainable Dance Floor. Doel: het wereldrecord verbreken. De NPO Radio 2 DJ's zorgen voor de muziek, die je via interactieve koptelefoons op de dansvloer te horen krijgt. Er wordt regelmatig live geschakeld met de NOS, die een avondvullende tv-uitzending maakt op NPO 2 over DvdD. Meer info


18.45 uur - 23.55 uur: Koplopersevenement - Pakhuis De Zwijger Amsterdam
Op de Dag van de Duurzaamheid zal vanuit Pakhuis de Zwijger in Amsterdam een live-uitzending van de NOS plaatsvinden. Diverse sprekers, vele koplopers en initiatieven uit het hele land zijn aanwezig en worden uitgelicht: van de hipste windmolens tot kromkommers en van een elektrische zonne-motor tot fair fashion. Meer info


21.00 uur - 02.00 uur: MM Dance Event - Grote Kerk Emmen
JCI Emmen organiseert in de grote kerk het MM Dance Event om de energie-armoede in ontwikkelingslanden te bestrijden door inwoners toegang te geven tot duurzame zonne-energie. Duurzaamheid gaat volgens hen verder dan alleen energie besparen. Het betekent ook omzien naar elkaar en anderen de kans geven op een duurzame toekomst. Meer info

Naast alle activiteiten, zijn er vele duurzame deals en kortingsacties tijdens DvdD15. Kijk voor alle deals en activiteiten op www.dagvandeduurzaamheid.nl/activiteiten,


Volg de Dag via #dvdd15 en Facebook.com/deDagvandeDuurzaamheid
Hier doen deelnemers verslag doen van hun voorbereidingen en ervaringen op 09-10.
Via www.dagvandeduurzaamheid.nl/downloads zijn het logo, de poster en de flyer te downloaden.Via de knop Volg de Dag op de homepage kunt u de dag live volgen.

Over Urgenda
Urgenda is de landelijke organisatie voor duurzaamheid en innovatie die Nederland sneller duurzaam wil maken samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren. Dat doet Urgenda met concrete projecten zoals het energieneutraal maken van huizen, organiseren van Regiotouren, de Dag van de Duurzaamheid en aan de hand van het rapport Nederland op 100% duurzame energie in 2030. Het kan als je het wilt. In juni won Urgenda de Klimaatzaak en is de Staat verplicht meer actie te ondernemen tegen klimaatverandering en de CO2- uitstoot te verminderen. 
www.urgenda.nl


 

 

     
 
 
  
Joomla SEF URLs by Artio

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd