Petitie opslag CO2

Samen duurzaam

De Budgetvegetariër: Vegetarische aubergine stoof

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Aubergine

Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:
2 aubergines
1 klein blikje tomatenpuree
1 theelepel komijn
Snuf paprikapoeder
1 ui
2 tenen knoflook
2 tomaten (ontveld)
Peper en zout
Griekse of Turkse yoghurt
1 eetlepel amandelschaafsel
Optioneel: ½ chilipeper

Bereiding
Snijd de aubergines in stukjes. Doe deze in een kom met koud water en laat 15 min staan. Zo trekken de bittere smaken er uit. Hak de ui en knoflook fijn en eventueel het pepertje als je van pittig houd. Fruit aan in een pan met olie. Laat de aubergines goed uitlekken en voeg toe aan de pan. Bak dit mengsel een paar minuten.
Breng het op smaak met peper, zout, komijn en paprikapoeder. Roer de tomatenpuree er door. Snijd de tomaten in stukjes en voeg toe. Doe een klein scheutje water in de pan en laat het mengsel ca 20 min met deksel op de pan stoven. Serveer de stoof met wat Griekse of Turkse yoghurt en wat amandelschaafsel.

Lekker om te eten met wat (pita)brood.

0
0
0
s2smodern

Boeken met vegetarische recepten

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

0
0
0
s2smodern

Bio Plantenolie zeep

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief


vegan

 

SODASAN vloeibare zeep

 Van zuiver plantaardige oliën uit gecontroleerd biologische teelt met lavendel- of citrusgeur.

Ontdek de milde, verzorgende zeep voor in de badkamer, keuken en wc in een pomp-doseerdispenser. 

De plantenoliezeep is ook in ecologische navulflessen verkrijgbaar.

0
0
0
s2smodern

De budgetvegetariër: nasi met pindasaus

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Ingredienteënten voor 4 personen:

  • 300 gram volkoren rijst
  • 6 eetlepels olie
  • 200 gram diepvrieserwtjes
  • gesneden prei
  • stukjes wortel
  • ketjap
  • taugé
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eieren
  • Eventueel pindasaus, cassave kroepoek en sambal

Kook de rijst volgens de verpakking. Maak de erwtjes warm. Klop de eieren los en verhit olie in een kleine koekenpan. Schenk de losgeklopte ei in de pan en bak aan beide kanten bruin. Laat de omelet afkoelen en snijd die reepjes. Giet de rijst af en roer deze met een vork los.

Verhit olie in een wok. Bak de prei met wortel kort op hoog vuur (minuut of vijf). Voeg de knoflook toe en bak die nog 1 minuut mee. Schep de rijst bij de groenten in de wok en schenk daar ketjap bij. Bak alles omscheppend tot het warm is. Schep taugé, warme erwtjes en omeletreepjes door de nasi.

0
0
0
s2smodern

Bloembollen kopen? Goedkope bollen of zaden online bestellen

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Klanten kunnen in de fraaie webshop vanaf slechts € 12,50 een bestelling plaatsen. Deze bestelling wordt uiteraard direct dezelfde dag nog door heel Europa verzonden. Door middel van een "planten variëteiten wizard" kunnen klanten eenvoudig een keuze maken uit de vele beschikbare kleuren, geuren en mogelijkheden.

Het webshop assortiment bestaat uit:
• Bloembollen
• Vaste planten
• Kweeksets
• Kinder producten
• Gewasbeschermingsmiddelen
• Meststoffen

 

Assortiment

Naar bloembollen kopen

0
0
0
s2smodern

De budget vegetariër : gevulde paprika’s met couscous

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

300px-Rode_paprika.jpg

met couscous gevulde paprika's voor 4 personen met een totaalprijs van 5 euro.

Ingrediënten:

4 paprika’s
250 g  volkoren couscous
2 kleine uien
2 eetlepels zwarte olijven zonder pit
8 zongedroogde tomaten op olie
1 blik kikkererwten
2 eetlepels pijnboompitjes
3 eetlepels olijfolie
1 groentebouillonblokje
1 eetlepel citroensap (vers of uit een flesje)
zout en peper

Bereiding
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadjes en leg ze apart. Pel de uien en snij ze fijn. Halveer de olijven en snij de zongedroogde tomaatjes in kleine reepjes. Open het blik met kikkererwten en laat deze uitlekken. Rooster de pijnboompitjes in een pan totdat ze lichtbruin zijn. Breng in een ruime pan water aan de kook en blancheer de paprika’s 5 minuten. Laat ze goed uitlekken in een vergiet. Doe de couscous in een kommetje en overgiet met kokend water tot de couscous volledig onder staat en laat het 15 minuten wellen. Roer de korrels los met een vork. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de uien glazig op een zacht vuurtjes (ongeveer 15 minuten). Roer er een verkruimeld groentebouillonblokje door. Breng het uienmengsel op smaak met peper en citroensap. Schep de couscous, het uienmengsel, de kikkererwten, de gedroogde tomaten en de olijven voorzichtig door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Vul de paprika’s met het couscousmengsel en bestrooi met pijnboompittjes. Eetsmakelijk!

0
0
0
s2smodern

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

DMC Firewall is a Joomla Security extension!