Petitie opslag CO2

Samen duurzaam

Vegetarische "kapsalon" met auberginefriet

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

shoarma-groot4

Voor de auberginefriet:

  •     1 aubergine
  •     80 gram blond lijnzaad (fijn malen)
  •     50 gram Parmezaanse kaas (raspen)
  •     10 gram Himalayazout
  •     1/2 ei (licht opgeklopt)
  •     Kokosolie om in te bakken (roomboter kan ook)


Gebruik een koffiemolen om het lijnzaad

fijn te malen. Doe dit altijd vlak voordat je hetlijnzaad gaat gebruiken.

Bereidingswijze van de auberginefriet:

Maal de lijnzaad fijn, rasp 50 gram kaas, doe beiden in een kom en voeg hieraan de zout toe en mix het door elkaar.

  • Klop een ei licht op en neem de helft in een glas of kommetje
  • Was de aubergine en snijd deze in ronde plakken van ca. 8 mm
  • Doe een aantal plakken op elkaar en snijd deze vervolgens in reepjes van wederom ca. 8 mm breed. Doe de auberginefrietjes in een andere kom.
  • Voeg hieraan de ei toe en meng het ei er goed doorheen zodat alle auberginestukjes een klein laagje ei hebben.
  • Doe vervolgens een beetje lijnzaad/kaasmengsel over de aubergine en schud dit in de kom, zodat zoveel mogelijk auberginefrietjes bedekt raken. Herhaal dit, maar laat nog een beetje over, mocht je later nog een frietje hebben die te weinig bedekt is, dan kun je die nog bijwerken.
  • Doe ruim kokosolie in een koekenpan, tot er een klein laagje is.
  • Bak hierin een deel van de auberginereepjes in, tot het aan alle kanten een krokant korstje heeft.

Verder heb je nog nodig:

    1/2 krop ijsbergsla
    175 gram vegetarische shoarma
    (zonnebloem)olie om in te bakken
    geraspte kaas
    knoflooksaus
    pittige rode saus (of shoarmasaus als)
    zout

De volgorde van de lagen van de vegetarische kapsalon:

1) gebakken aubergine friet,

2) vegetarische shoarmareepjes,

3) gesmolten kaas,

4) ijsbergsla of rucola

5) saus!

Recept Pittige knoflooksaus:

    1,5 eetlepel yoghurt, ik gebruikte Turkse
    2 á  3 eetlepels mayonaise
    1 á  1,5 theelepel sambal
    3 á  4 teentjes knoflook, door de knoflookpers
    1 eetlepel gedroogde bieslook
    zout en peper, naar smaak

pittige tomatensaus

-1 blikje stukjes tomaat (425 gram)
-1 ui
-1 teentje knoflook
-2 eetlepels olie
-3 eetlepels tomatenketchup
-1-2 theelepels sambal
zout

0
0
0
s2smodern

De budget vegetariër | hartige taart met witlof en geitenkaas

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

witlof


Witlof is in de winter lekker en goedkoop. Mooi om een hartige taart mee te maken in combinatie met geitenkaas en walnoten.  Deze hartige taart is voor 4 personen en kost je nog geen 7 euro.

Ingrediënten (voor vier personen)
Voor de bodem:
200 gram bloem
100 gram boter
20 ml ijskoud water
1 ei
mespunt zout

Voor de vulling:
5 witlofstronken
25 gram roomboter
0,5 eetlepel suiker
150 gram crème fraîche
180 gram geitenkaas
50 gram walnoten
zout en peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de bloem met een mespunt zout in een kom. Snijd de boter er met 2 messen doorheen tot het er als broodkruimels uitziet. Klop een ei los en meng dit met 20 ml ijskoud water. Voeg het eimengsel toe aan het bloemmengsel en vorm er snel een samenhangend deeg van. Laat 30 minuten afgedekt in de ijskast rusten. Snijd ondertussen de witlofstronkjes in de lengte doormidden. Bak deze in de roomboter 15 minuten met de snijkant onder tot die zacht en goudgeel is. Draai ze om in de pan en bestrooi ze met de suiker. Bak de witlof nog 10 minuten. Haal het deeg uit de koelkast, kneed het nog even ‘wakker’. Rol het uit en leg dit op de bodem van de springvorm. Smeer de crème fraîche over de bodem, leg de witlof hierop met de snijkant boven. Strooi er zout en peper over naar smaak en verdeel de geitenkaas erover samen met de walnoten. Bak de taart gedurende 20-25 minuten in de oven.

0
0
0
s2smodern

la­sag­ne met groe­ne groen­ten

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Ingrediënten:

300 g broccoli
200 g sugarsnaps
225 g tuinerwten (pak 450 g, diepvries)
1 citroen (schoongeboend)
250 g mascarpone (zachte roomkaas)
125 ml slagroom
250 g verse lasagnebladen
2 el olijfolie
15 g basilicum
1 tl 4-seizoenen peperkorrels

Bereiding:

Snijd de broccoli in roosjes. Kook ze 3 min. in ruim water. Voeg de sugarsnaps en tuinerwten toe en kook 2 min. mee. Giet af.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Breng in een steelpan het citroenrasp en -sap tegen de kook aan. Voeg de mascarpone en slagroom toe en draai het vuur laag. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de lasagnebladen 3 min. in ruim water. Neem met een tang uit de pan en besprenkel met de olie.
Scheur de basilicumblaadjes in stukjes. Leg op elk bord 1 lasagneblad. Bedek met de helft van de groenten en 1/3 van de citroensaus. Leg hier 1 lasagneblad, de rest van de groenten, 1/3 van de citroensaus en de helft van het basilicum op. Dek af met 1 lasagneblad, de rest van de citroensaus, de rest van het basilicum en bestrooi met de peper.


Combinatietip:


Lekker met tomaat & olijfbrood.

0
0
0
s2smodern

voor iedereen een mooie tuin! Ook zonder groene vingers.

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Gardini.nl - Een mooie tuin voor iedereen.

Gardini.nl is de online winkel voor complete tuinen en alles wat in de tuin te vinden is. Gardini.nl verkoopt complete tuinen op maat van de wensen van de klanten.
Gardini.nl is online sinds december 2017, maar de medewerkers zijn op de achtergrond al twee jaar bezig met Gardini. Gardini is een jong bedrijf met een missie. Zij zijn namelijk van mening dat iedereen een mooie tuin moet kunnen hebben, zelfs wanneer u geen groene vingers heeft!

Naar Gardini

Assortiment

0
0
0
s2smodern

foodwatch Nederland | Laatste kans stemmen Gouden Windei

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
 
 
Kindermarketing, glyfosaat, arseen in rijst, plofkipschnitzel
 
 
 
Logo Foodwatch
 

 

Er is weer heel veel gebeurd de afgelopen weken rond voedsel en gezondheid. Te veel om op te noemen. Wil je alles uitgebreid lezen, lees dan de nieuwsberichten op onze website. Hieronder het belangrijkste nieuws.

 
 
 

Succes Gouden Windei. Laatste stemkans!

Onze jaarlijkse verkiezing voor het meest misleidende voedselproduct is succesvoller dan ooit. Van de zeven genomineerde producten wordt er maar één niet aangepast. Alleen Jumbo weigert haar maisbrood zonder maismeel aan te passen. Jumbo vindt "de aanname dat maisbrood van maismeel gemaakt zou moeten zijn, niet juist."….?! Bekijk hier alle reacties van de producenten en vergeet niet te stemmen! Dat kan nog maar tot 13 december.

 
 
 

Zelfregulering voedingsindustrie faalt opnieuw

Vol trots kondigde staatssecretaris Van Rijn (VWS) vorig jaar aan dat de voedingsindustrie hem had beloofd kinderhelden als Minions, K3 en Dora van ongezond eten af te halen. Daar is niks van terecht gekomen. Kinderhelden worden nog steeds door de voedingsindustrie voor hun junkfoodkarretje gespannen om kinderen te verleiden. Dat moet stoppen. Al duizenden mensen lieten dit Bolletje, Venz, Verkade en de anderen weten. Doe je ook mee? Teken hier!

 
 
 

Te veel arsenicum in babyvoeding

In diverse door foodwatch onderzochte rijstproducten voor baby’s is meer anorganisch arsenicum gevonden dan wettelijk toegestaan. Anorganisch arsenicum kan ernstige gezondheidsschade veroorzaken, zoals kanker en ontwikkelingsstoornissen. Het officiële voedingsadvies luidt dan ook om jonge kinderen niet dagelijks rijstproducten te geven. Desondanks misleidt Bambix jonge ouders met marketingkreten als "Bambix rijstebloem kan je je kindje in de ochtend en in de avond geven". Lees meer.

 
 
 

Europa zwicht voor Monsanto

De Europese vergunning van het omstreden bestrijdingsmiddel glyfosaat is met vijf jaar verlengd. Dat hebben de 28 EU-landen eind november besloten. Achttien landen, waaronder Nederland, stemden voor. Negen landen stemden tegen, waaronder Frankrijk en Italië. foodwatch vindt het besluit onverteerbaar omdat het in strijd is met het voorzorgsbeginsel: Mogelijk kankerverwekkende stoffen als glyfosaat horen niet thuis in ons voedsel en drinkwater. Lees meer.

 
 
 

Aldi’s ‘verantwoorde’ XXL plofkipschnitzel

Aldi heeft XXL kipschnitzels, gemaakt van plofkip, als ‘verantwoord’ verkocht. Dit erkende Aldi na een klacht van foodwatch. De misleidende schapkaartjes zijn inmiddels verwijderd. Anno 2017 een XXL plofkipschnitzel verkopen is natuurlijk al erg onverantwoord. Een ‘verantwoord’-schapkaartje erbij plakken is dubbel onverantwoord en ronduit misleidend. Lees meer.

 
 
 

Kinderen eten te weinig groente & fruit

Slechts vier op de tien kinderen eten voldoende groente en fruit, blijkt uit nieuwe CBS-cijfers. Kinderen lopen hierdoor een hoger risico om op latere leeftijd bijvoorbeeld hart- en vaatziekten of suikerziekte te krijgen. Maar in plaats van de groente- en fruitconsumptie aan te moedigen, gaat het kabinet de consumptie juist ontmoedigen door de btw van 6% naar 9% te verhogen. foodwatch voert campagne om groente en fruit btw-vrij te krijgen. Teken jij ook?

 
 
 

P.S. We hebben je steun hard nodig! Niet alleen omdat campagne voeren geld kost, maar ook omdat we samen een krachtige vuist kunnen maken. Ga direct naar de foodwatch website en meld je aan als donateur! Ja, ik meld me aan

 
  Twitter   Facebook   LinkedIn
 
 
 
0
0
0
s2smodern

⛄??KNUS! Komend weekend DeStreekmarkt Kerstmarkt 2017 Domplein Utrecht⛄??

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

KNUSSSS!
De Kerstmarkt op het Domplein.

Zaterdag 16 en zondag 17 december 2017
Domplein Utrecht.
 
Zaterdag 16 en Zondag 17 december 2017 is het weer zo ver: KNUS Winterfeest in de hele Utrechtse binnenstad. Mét natuurlijk, zoals altijd, de oergezellige Kerstmarkt op het Domplein. Een heel plein vol leuks en lekkers om ter plekke van te genieten.

Slenter langs de kraampjes en nip aan je lekker warme glaasje Glühwein. Neem een lekker, exotisch, puur, eerlijk en heerlijk hapje mee van één van de tientallen kraampjes. Ga zitten aan een van de vele biertafels onder de grote gezellige parasol en geniet. Van de muziek, de sfeer, het eten en drinken, je gezelschap en het leven!
 
Een feest voor jong en oud en iedereen!

Kom je ook weer? Het dreigt weer erg gezellig te worden ;-)...
Wij hebben er nu al zin in!
** Boek 'n kraam op de Kerstmarkt! **

DeStreekmarkt Kerstmarkt is onderdeel van KnusUtrecht (www.knusutrecht.nl) - de nieuwe naam voor het grote jaarlijkse Kerstfestival in de Utrechtse binnenstad. Met 4 markten op de Utrechtse marktpleinen, vuurkorven, huiskamers, muziek en veel knus vertier! Kom dus ook 16 en17 december!
 
 

Zaterdag 16 en Zondag 17 december

Domplein Utrecht! 

Volgende markt:
16 & 17

December


Domplein
Utrecht

KRAAM HUREN?
 
  
0
0
0
s2smodern

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd