1. Ook zomer is prima strooptijd

  Er zijn al regelmatig berichten verschenen over het stropen of smeren als methode om nachtvlinders te zien te krijgen. Die methode werkt prima in het vroege voorjaar en najaar, als er weinig bloeiende planten zijn, maar ook nu, midden in de zomer, zijn er vlinders die je er goed mee kunt lokken.
 2. Secondanten spelen grote rol in konikkuddes

  In tal van natuurgebieden waar ARK actief is of was lopen vrijlevende paarden, zoals koniks en Exmoor pony’s. In deze gebieden is het boeiende sociale leven van deze ‘wilde paarden’ te bewonderen. Het sociale leven in de kleinere terreinen waar ARK actief is, is nu vergeleken met dat van wilde paarden elders in de wereld.
 3. Help mee met het zoeken naar Biefstukzwammen

  De Biefstukzwam is uitgeroepen tot paddenstoel van het jaar 2017. Inmiddels is het medio juli en de eerste Biefstukzwammen van het jaar zijn alweer gezien. De Nederlandse Mycologische Vereniging maakt van deze gelegenheid gebruik om iedereen te vragen mee te helpen om waarnemingen van de Biefstukzwam door te geven. Niet alleen om te weten waar ze dit jaar voorkomen, maar om veel meer redenen.
 4. Baby-boom door warm voorjaar

  In het zonnige zuiden van Nederland leeft de muurhagedis in de stad Maastricht op en rond oude vestingwerken en muren. Op 11 juli werden dit jaar alweer de eerste baby-hagedissen aangetroffen, het warme weer in mei en juni heeft geleid tot snelle ontwikkeling van de eerste eilegsels.
 5. Genieten van de campinguilen

  Het is vakantie en half Nederland slaapt in een tentje op de camping. Dan hoor je opeens veel meer vogelgeluiden. Grote kans dat de rare hoge piep van jonge uilen je plotseling opvalt. Het geeft campingnachten een nieuwe dimensie. Hoe herken je ze?
Joomla SEF URLs by Artio
Our website is protected by DMC Firewall!