schoudertas van binnenband en autogordel

mitu schoudertas messenger tas gerecyclede autoband a4 blauw turkoois morethanhip 1kopie

Basic schoudertas van binnenband en autogordel De Mitu is een strak en sober vormgegeven postman bag. Zijn charme ontleent deze schoudertas aan de combinatie van gerecyclede binnenbanden van vrachtauto?s en autogordels in verschillende kleuren. Highlights? ge-upclyclede vrachtwagen binnenbanden? zijkanten en draagband van veiligheidsgordel? afmetingen: 32 x 4 x 36 cm. Past A4? sluit met stevige rits? verkrijgbaar in verschillende kleuren autogordel?? fair made in Colombia?Opvallend is het gebruik van veiligheidsgordel voor zowel de zij- en onderkantkant van de tas, als voor de verstelbare schouderband. De gekleurde autogordel is overigens niet gerecycled, maar nieuw en indien mogelijk van restpartijen.De binnenzijde is groot genoeg voor A4-formaat. Het binnenvakje is te bereiken via de gekleurde rits aan de buitenzijde.?De Mit? schoudertas biedt voldoende ruimte voor alle spullen die je dagelijks bij je wilt hebben. Toch is deze tas relatief dun, waardoor hij tijdens het dragen heel elegant toont.Deze messenger is gemaakt van gerecyclede binnenbanden van vrachtwagens. Dit materiaal is niet alleen zeer soepel en sterk, maar heeft ook een grote variatie in textuur: van glad tot geribbeld. Ook kan er een gekleurde streep (meestal in blauw) over de tas lopen en kan er een merkstempel op staan. Geen twee tassen van hetzelfde model zijn dus exact gelijk.Bovendien is vrachtauto binnenband erg praktisch materiaal: slijtvast, waterdicht en gemakkelijk schoon te maken. Het rubber is goed gereinigd en nabehandeld met milieuvriendelijke middelen, waardoor het nauwelijks ruikt of afgeeft.

€ 59.95

lees verder & bestel

Het hele assortiment van More Than Hip

0
0
0
s2sdefault

Ruilen: een ruilcafé, de ruilkast, de minibieb of een kledingruil

RuilKAst 1RuilCafé-272x300Veel zolders staan vol goede ongebruikte spullen. Veel kledingkasten hangen vol goede en ongebruikte kleding. Kinderen laten een spoor van kleding achter waar ze uitgegroeid zijn, net als een spoor speelgoed waar ze te groot voor zijn geworden. Boekenkasten puilen uit met boeken, spelletjes en tijdschriften die je niet meer gebruikt. Al deze dingen zijn geschikt om te ruilen, bijvoorbeeld op ruilavonden bij een ruilcafé of een kledingruil. Ook een ruilkast behoort tot de mogelijkheden. Een ruilkast kun je buiten zetten, bijvoorbeeld onder een afdak. Maar ook in een buurthuis, winkel, school of café. Het is handig wanneer iemand regelmatig de kast naloopt en op orde brengt, er een gezellige uitstalling van maakt. Het idee is dat iedereen er kan uithalen wat hij of zij goed kan gebruiken, maar ook helpt om de inhoud van de kast weer aan te vullen, met boeken, kleding, spellen, platen, noem maar op, alles wat niet aan bederf onderhevig is kan en mag in de kast, dus blikjes uit het kerstpakket.

Een minibieb is ruilkast welke zich beperkt tot boeken. Je ziet ze steeds vaker.

 

 

miniebieb

0
0
0
s2sdefault

Minder plastic afval met de Tassenbol

tassenbolTassenBol

De TassenBol is een organisatie die zich specifiek richt op het veranderen van milieubewustzijn rondom plastic tassen. Jarenlange ervaring en expertise wordt ingezet om retailers, overheid en gemeenten te adviseren bij het maken van de juiste keuzes rondom plastic tassen.

Indien we gezamenlijk toe willen werken naar een biobased en circulaire economie, zullen we in de toekomst anders met plastic en onze grondstoffen om moeten gaan. De TassenBol heeft niet alleen veel ervaring met het veranderen van milieubewustzijn op grote schaal maar heeft ook expertise in huis om te adviseren bij de keuze voor verantwoorde materialen (bioplastics) en end-of-life opties.

Missie TassenBol

hergebruik stimuleren
verspilling (tassen/materialen) voorkomen
milieubewustzijn rondom plastic creëren
adviseren bij maken juiste keuzes

TakeMeBag

Een handige tool om plastic tassen te laten hergebruiken, milieubewustzijn bij te brengen en verspilling tegen te gaan is de TakeMeBag (een ontwerp van de TassenBol). In elke supermarkt, basisschool en bibliotheek zou een TakeMeBag moeten komen te staan waarin mensen hun overtollige tasjes van thuis in kunnen doen en degenen die in de winkel, school of bibliotheek een tasje nodig hebben, er gratis eentje uit kunnen halen voor hergebruik. Dit hoeft overigens niet per definitie een TakeMeBag te zijn maar kan ook gewoon een doos, bak of ton zijn!

Zo kunnen jaarlijks op simpele maar zeer effectieve wijze miljoenen tassen hergebruikt worden. Dat scheelt niet alleen in uitputbare grondstoffen en afval maar ook nog eens in miljoenen kilo's CO2. Dit prijswinnende concept heeft zich al uitgebreid in praktijk bewezen!
Researchbureau IVAM heeft berekend dat er per jaar in de detailhandel meer dan een miljard tasjes gratis worden weggegeven en in supermarkten bijna een half miljard tasjes worden verkocht. Onderzoek heeft aangetoond dat door gebruik van de TakeMeBag per jaar op simpele maar effectieve wijze miljoenen tassen hergebruikt kunnen worden. Dat scheelt naast grondstoffen en afval ook nog eens miljoenen kilo's CO2 productie!

De werking van de TakeMeBag is heel simpel:

De TakeMeBag wordt ook op basisscholen ingezet als ondersteuning van de milieu-educatielessen. Met behulp van een TakeMeBag kan men kinderen op eenvoudige wijze het concept van hergebruik bijbrengen. De TakeMeBag nodigt daarmee zowel de kinderen als hun ouders op praktische en effectieve wijze tot hergebruik uit. Juffen en meesters zijn er blij mee, want die hebben altijd tasjes nodig!

 

0
0
0
s2sdefault

Weg met wespen: maak zelf een goedkope en effectieve wespenvanger

wespenvangerDe wespentijd is weer aangebroken. Wespen hebben een nuttige functie in de voedselketen: ze zijn de ‘opruimers’, maar dat wil niet zeggen dat je er altijd op zit te wachten. Het zijn er dit jaar extra veel In de tuin, maar ook in bijvoorbeeld de speeltuin zitten er veel. Je kunt een dure wespenvanger kopen, maar je maakt ze net zo snel zelf. van een plastic fles. Knip de fles door de midden en zet de bovenkant ondersteboven in de onderkant. Doe onderin de fles appelmoes. De moes gaat gisten en de geur hiervan trekt de wespen aan . De massa wordt kleverig en de wespen overleven het niet. Suc6. 

Wat ook kan is wespen verjagen:

Zet een bakje water met ammoniak buiten, een halve citroen, een bakje azijn met kruidnagel. Een sinasappel met kruidnagels erin vinden wespen ook niet fijn.

Of voorkom dat er wespen zijn:

Wespen maken graag een nest onder de grond of in kieren. Controleer jaarlijks jewoning. 

Ruim zoetigheid betijds op.

 

Ga niet paniekerig om je heen slaan wanneer er een wesp langs je hoofd scheert, dit wekt agressie op. Loop even weg van de wesp tot hij is weg gevlogen.

Wanneer je een wesp dood slaat verspreiden ze een geur die andere wespen alarmeert. Niet slim en bovendien onnodig.

0
0
0
s2sdefault

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

DMC Firewall is a Joomla Security extension!