Aubergine

Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:
2 aubergines
1 klein blikje tomatenpuree
1 theelepel komijn
Snuf paprikapoeder
1 ui
2 tenen knoflook
2 tomaten (ontveld)
Peper en zout
Griekse of Turkse yoghurt
1 eetlepel amandelschaafsel
Optioneel: ½ chilipeper

Bereiding
Snijd de aubergines in stukjes. Doe deze in een kom met koud water en laat 15 min staan. Zo trekken de bittere smaken er uit. Hak de ui en knoflook fijn en eventueel het pepertje als je van pittig houd. Fruit aan in een pan met olie. Laat de aubergines goed uitlekken en voeg toe aan de pan. Bak dit mengsel een paar minuten.
Breng het op smaak met peper, zout, komijn en paprikapoeder. Roer de tomatenpuree er door. Snijd de tomaten in stukjes en voeg toe. Doe een klein scheutje water in de pan en laat het mengsel ca 20 min met deksel op de pan stoven. Serveer de stoof met wat Griekse of Turkse yoghurt en wat amandelschaafsel.

Lekker om te eten met wat (pita)brood.

0
0
0
s2smodern

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

Our website is protected by DMC Firewall!