Ingrediënten
Voor 4 personen
300 gram langkorrelige basmati rijst
200 gram snijbonen fijngesneden
200 gram spitskool fijngesneden
200 gram wortelrasp
200 gram cashewnoten
1 rode en 1 groene paprika
2 uien gesnipperd
1 tl fijngesneden knoflook
1 tl fijngesneden gember
4-5 el olie
1 tl garam masala
1 tl paprikapoeder
zout en peper naar smaak
sap van 1 citroen
eventueel komkommer en rauwkost voor erbij

Voor de munt yoghurt
250 ml schenkbare yoghurt
15 gram fijngehakte munt
zout / peper naar smaak

Bereidingswijze?
1. Was de basmati rijst goed (in een ruime zeef onder stromend water).
2. Kook de rijst daarna in een rijstkoker of een pan in afgepast water met wat zout. Gebruik 450 ml water voor 300 gram rijst. Zet het vuur laag zodra de rijst begint te koken en laat staan tot al het vocht is opgenomen.
3. Voeg vervolgens de wortelrasp en cashewnoten toe. Laat de rijstmix nog 5 minuten op een laag pitje staan met zilverfolie en het deksel op de pan.
4. Doe de citroensap erin en roer de rijst door met een (houten) vork.
5. Fruit daarna de gesnipperde ui, de knoflook en de gember in olie totdat ze lichtbruin zijn. Strooi de garam masala en de paprikapoeder erop.
6. Voeg daarna de snijbonen toe en roerbak ze 5 minuten. 
Schep dan de gesneden spitskool en paprika’s erbij. Strooi wat zout en peper naar smaak.
7. Roerbak alles ongeveer 15 minuten en meng het met de rijst.
8. Voor de 
munt-yoghurt: mix 15 gram fijngehakte munt door 250 ml schenkbare yoghurt. Strooi wat zout & peper en roer het goed. Serveer de nasi met munt-yoghurt en komkommerplakjes of rauwkost.

0
0
0
s2smodern

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

DMC Firewall is a Joomla Security extension!