Ingrediënten voor de vegetarische Bourguignon voor 2 personen:
2 sjalotten
1 wortel
olijfolie
1 knoflookteen
1 eetlepel tomatenpuree
2 eetlepels bloem
100 ml biologische rode wijn
150 ml groentebouillon
2 takjes tijm
350 gram paddestoelen
zout & peper
1 klein blikje linzen (130 gram, uitlekgewicht)
Serveer de vegetarische bourguignon met aardappelpuree of rijst.

Bereiding:
Pel de sjalotten en snij ze door de helft. Als je ze vrij groot vindt, mag je ze ook in kwarten snijden. Snij de wortel in dikke plakken.
Verwarm de olie in een braadpan (of hapjespan als je deze niet hebt) en bak de sjalotten 5 minuten.
Voeg de wortel toe en bak 5 minuten mee.
Roer er de (fijn gesneden) knoflook, tomatenpuree en bloem door en bak nog even een minuutje mee.
Giet de rode wijn erbij, roer goed zodat het een mooie egale saus wordt. Laat een paar minuten pruttelen zodat de wijn verdampt voor in ieder geval de helft. Voeg de bouillon en tijm toe en laat nog 10 minuten zachtjes koken.
Bak ondertussen in een koekenpan de paddestoelen, breng deze op smaak met wat peper & zout, en voeg na ongeveer 5 minuten toe aan de vegetarische Bourguignon samen met de (uitgelekte) linzen.
Laat nog vijf minuten zachtjes koken. Zet het vuur uit en garneer met wat tijmblaadjes. Breng op smaak met peper & zout.

0
0
0
s2sdefault

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

Our website is protected by DMC Firewall!