shoarma-groot4

Voor de auberginefriet:

  •     1 aubergine
  •     80 gram blond lijnzaad (fijn malen)
  •     50 gram Parmezaanse kaas (raspen)
  •     10 gram Himalayazout
  •     1/2 ei (licht opgeklopt)
  •     Kokosolie om in te bakken (roomboter kan ook)


Gebruik een koffiemolen om het lijnzaad

fijn te malen. Doe dit altijd vlak voordat je hetlijnzaad gaat gebruiken.

Bereidingswijze van de auberginefriet:

Maal de lijnzaad fijn, rasp 50 gram kaas, doe beiden in een kom en voeg hieraan de zout toe en mix het door elkaar.

  • Klop een ei licht op en neem de helft in een glas of kommetje
  • Was de aubergine en snijd deze in ronde plakken van ca. 8 mm
  • Doe een aantal plakken op elkaar en snijd deze vervolgens in reepjes van wederom ca. 8 mm breed. Doe de auberginefrietjes in een andere kom.
  • Voeg hieraan de ei toe en meng het ei er goed doorheen zodat alle auberginestukjes een klein laagje ei hebben.
  • Doe vervolgens een beetje lijnzaad/kaasmengsel over de aubergine en schud dit in de kom, zodat zoveel mogelijk auberginefrietjes bedekt raken. Herhaal dit, maar laat nog een beetje over, mocht je later nog een frietje hebben die te weinig bedekt is, dan kun je die nog bijwerken.
  • Doe ruim kokosolie in een koekenpan, tot er een klein laagje is.
  • Bak hierin een deel van de auberginereepjes in, tot het aan alle kanten een krokant korstje heeft.

Verder heb je nog nodig:

    1/2 krop ijsbergsla
    175 gram vegetarische shoarma
    (zonnebloem)olie om in te bakken
    geraspte kaas
    knoflooksaus
    pittige rode saus (of shoarmasaus als)
    zout

De volgorde van de lagen van de vegetarische kapsalon:

1) gebakken aubergine friet,

2) vegetarische shoarmareepjes,

3) gesmolten kaas,

4) ijsbergsla of rucola

5) saus!

Recept Pittige knoflooksaus:

    1,5 eetlepel yoghurt, ik gebruikte Turkse
    2 á  3 eetlepels mayonaise
    1 á  1,5 theelepel sambal
    3 á  4 teentjes knoflook, door de knoflookpers
    1 eetlepel gedroogde bieslook
    zout en peper, naar smaak

pittige tomatensaus

-1 blikje stukjes tomaat (425 gram)
-1 ui
-1 teentje knoflook
-2 eetlepels olie
-3 eetlepels tomatenketchup
-1-2 theelepels sambal
zout

0
0
0
s2smodern

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

DMC Firewall is a Joomla Security extension!