Wat heb je nodig voor 2  porties?
700 gram aardappels
150 gram zuurkool
2 teentjes knoflook
paar snuffen peper
snuf zout
1/2 – 1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
olijfolie

toppings:
1/2 paprika, gesneden
stukjes boerenkool
gehakte amandelen
mosterd
edelgistvlokken

Wat ga je doen?

– Verwarm de oven voor op 190 graden –

1. Schil de aardappels en rasp ze. Dit gaat het snelste in een keukenmachine met opzet rasp.
2. Mix de geraspte met de zuurkool. Knijp, met je handen, het vocht uit de aardappel-zuurkoolmix.
3. Vet een ovenschaaltje in met 1 eetlepel olijfolie. Leg de aardappel-zuurkoolmix erin.
4. Doe peper, zout en paprikapoeder erbij en mix met behulp van 2 vorken erdoor.
5. Besprenkel alles nog met 1 eetlepel olijfolie. Zet het ovenschaaltje 30 minuten in de oven totdat de randjes goudbruin gekleurd en krokant zijn. Leg na 25 minuten de paprika en boerenkool op de rösti mix en bak de laatste 5 minuten mee.
6. Serveer de rösti met mosterd (geweldige combinatie!) amandelen en eventueel edelgistvlokken.

0
0
0
s2smodern

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

DMC Firewall is a Joomla Security extension!