Ingrediënten (voor vier personen)
Voor de bodem:
200 gram bloem
100 gram boter
20 ml ijskoud water
1 ei
mespunt zout

Voor de vulling:
5 witlofstronken
25 gram roomboter
0,5 eetlepel suiker
150 gram crème fraîche
180 gram geitenkaas
50 gram walnoten
zout en peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de bloem met een mespunt zout in een kom. Snijd de boter er met 2 messen doorheen tot het er als broodkruimels uitziet. Klop een ei los en meng dit met 20 ml ijskoud water. Voeg het eimengsel toe aan het bloemmengsel en vorm er snel een samenhangend deeg van. Laat 30 minuten afgedekt in de ijskast rusten. Snijd ondertussen de witlofstronkjes in de lengte doormidden. Bak deze in de roomboter 15 minuten met de snijkant onder tot die zacht en goudgeel is. Draai ze om in de pan en bestrooi ze met de suiker. Bak de witlof nog 10 minuten. Haal het deeg uit de koelkast, kneed het nog even ‘wakker’. Rol het uit en leg dit op de bodem van de springvorm. Smeer de crème fraîche over de bodem, leg de witlof hierop met de snijkant boven. Strooi er zout en peper over naar smaak en verdeel de geitenkaas erover samen met de walnoten. Bak de taart gedurende 20-25 minuten in de oven.

0
0
0
s2smodern

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd