Petitie opslag CO2

Samen duurzaam

Win ook een HelloFresh weekbox t.w.v. 89 euro. De maaltijdbox bevat 5 verrassende recepten voor 4 personen. Doe nu mee en maak direct kans!

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

 

 

0
0
0
s2smodern

Recepten voor een vegetarische BBQ

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

BBQwinQel is dé specialist in barbecues, terrasverwarming en accessoires

 

Een BBQ zonder vlees, gezonder, zeker zo lekker en gezellig

Falafel burgers

Ingrediënten

Flinke bos peterselie

3 teentjes knoflook

zout en pepernaar smaak

chilipoeder zoveel je lekker vind

komijnpoeder

flinke theelepel kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld

2 blikken a 400 grEi (of een flax egg, zie tekst)

1Havervlokken3 el

Met deze burger missen de niet-vleesetende barbecuërs helemaal niets. Want naast de fantastische smaak,  kun je ‘m namelijk zelf aankleden zoals je wilt: lekker broodje, plakje cheddar cheese, tomaat, sla, saus… Ook heel geschikt voor een zogeheten balansdag of als je gewoon even geen vlees wilt eten. Wij zijn namelijk een grote fan van de bekende falafel uit de frituur, maar er is geen reden waarom je er niet ook gewoon falafel burgers van kunt maken. Ook deze falafel burgers zijn prima geschikt voor een kinderfeestje om door de kids zelf te laten maken.

  1. Doe de peterselie, knoflook, citroensap, komijn en een snuifje zout en peper in een keukenmachine
  2. Voeg de uitgelekte kikkererwten toe toe en mix alles tot een grove structuur.
  3. Doe alles in een kom en voeg de havermout en het ei of flax egg toe en meng alles met je handen of een spatel tot het een stevige mix wordt.
  4. Maak 4 bolletjes en doe één bolletje in een burger press (of maak het plat met je handen als je die niet hebt).
  5. Leg de burgers een kwartier in de koelkast om ze wat steviger te krijgen
  6. Bestrijk de burgers met olijfolie, leg ze direct op de grill van de barbecue
  7. Na 5 a 10 minuten grillen op elke kant zijn de burgers klaar.

 

 

 

Spiesjes

Spiesjes van champignons, reepjes paprika en ui

Marineer de champignons minimaal 2 uur in een marinade van sojasaus of ketjap, een scheutje zonnebloem- of sesamolie, gehakt knoflookteentje en eventueel wat geraspte gember of een scheutje gembersiroop. Laat ze goed uitlekken voordat je ze aan de spiesjes steekt.

Groentespiesjes

Neem cherry-tomaatjes, stukken ui, aubergine en courgette, paddestoelen, mini-maïskolfjes, kort gekookte krielaardappeltjes of wortelplakken, en steek ze aan spiesjes; bestrijk ze met olie en dan rondom roosteren.

Geroosterde tofu

Tofu wordt steviger, als je het eerst (uitgelekt en drooggedept) een nacht in de vriezer legt. Laat de tofu ontdooien en laat het vocht dat eruit komt, uitlekken en dep hem droog. Bestrooi met (kruiden)zout voordat je de tofu bakt of roostert.

Foliepakketjes

Pakketjes van aluminiumfolie zorgen dat het vocht behouden blijft. Hierdoor krijgt u heerlijke gerechten.

  • Dichtgevouwen foliepakketjes met gekruide tofu, plakjes courgette, aubergine, repen paprika en uiringen, met wat zout, verse tijm of rozemarijn erover en een flinke scheut olijfolie.
  • Oosterse groentepakketjes: maak foliepakketjes met bijvoorbeeld taugé, halve kerstomaatjes, paprikarepen, en kort gekookte sperzieboontjes en/of repen spitskool; een scheutje ketjap en sesamolie erdoor en een eventueel handje (cashew)noten erbij. Serveren met lekkere pindasaus en brood.
  • Groentepakketjes: meng diverse, kort gekookte, groenten (zoals sperzieboontjes, broccoliroosjes, wortelbolletjes) met olijfolie, knoflook en fijngehakte tijm, bieslook of dragon en vouw ze in aluminiumfolie. Vouw de folie dicht tot een pakketje; laat op de barbecue heet en gaar worden. Variatie: doe in plaats van olijfolie een schepje kruidenroomkaas (zoals Boursin), wat plakjes brie of zachte geitenkaas bij de groenten.

Groenten op de barbecue

Verschillende soorten groenten laten zich prima op de barbecue bereiden.

  • Geroosterde groentesalade met bijvoorbeeld courgette, paprika, aubergine: groenten schoonmaken, in plakken of repen snijden en bestrijken met een mengsel van olijfolie, zout en knoflook. Op het barbecuerooster om en om bruin en zacht laten worden. Apart serveren, of mengen en bedruppelen met balsamico-azijn en nog wat goede olijfolie (of kruidenolie), eventueel nog wat grof zeezout erover.
  • Maïskolven: kook de maïskolven ongeveer 6 minuten voor; laat ze afkoelen en bestrijk met olijfolie; in ongeveer 8 minuten rondom goudbruin roosteren. Dan bestrijken met boter en bestrooien met grof zeezout.
  • Aardappels in de schil: kook grote biologische aardappels even 5 minuten voor. Pak ze goed in, in aluminiumfolie, en dan poffen: ongeveer 30 minuten in de hete as leggen, halverwege even omdraaien. Snij de gepofte aardappels dan open, bedruppel met goede olijfolie en bestrooi ze met grof zout en verse kruiden. Of vul ze met wat boter of olijfolie, gemengd met een theelepel Italiaanse kruiden.

Sausjes en bijgerechten

Wil je eens iets anders dan knoflook- of chilisaus? Deze ‘sauzen’ (of: bijgerechten) smaken heerlijk bij alles wat je op de barbecue roostert! Vergeet ook knapperig brood en de frisse salades niet.

Lekkere bijgerechten maken de barbecue!

  • Tomatensalsa: (ontvelde) tomaat in kleine blokjes of fijngehakt met koriander, peterselie, olijfolie, ui en knoflook. Maak op smaak af met zout en peper.
  • Mangosalsa: gebruik kleine blokjes mango in plaats van tomaat, en vervang de koriander en peterselie door munt en lente-ui.
  • Paprikasalsa: zoals tomatensalsa, maar dan met fijngehakte paprika in plaats van tomaat.
  • Hummus is kant-en-klaar te koop, maar ook zelf te maken: pureer een blikje uitgelekte, gekookte kikkererwten; meng dit met fijngehakte peterselie en knoflook, een lepel sesampasta (natuurwinkels), citroensap naar smaak en zoveel olijfolie dat het een mooie dikke saus wordt. Maak op smaak af met zout en peper.
  • Tijmtapenade: pureer 200 g pitloze zwarte olijven, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel kappertjes, 1 eetlepel verse tijmblaadjes en zoveel olijfolie als nodig is voor een smeuiig mengsel. Maak op smaak af met zout en peper.
  • Kruidenolie: hak geurige kruiden zoals tijmblaadjes (steeltjes zijn te hard), rozemarijnnaaldjes of oreganoblaadjes fijn; hak daarbij ook een fris groen kruidje (peterselie, bieslook) fijn, plus een teentje knoflook. Meng de kruiden door goede olijfolie en laat een dagje staan tot de smaken goed zijn ingetrokken. Lekker over brood of geroosterde groenten, of als dip.
  • Ingemaakte citroen (bij Islamitische winkels), fijnhakken en mengen met olijfolie en gehakte peterselie.
  • Tzatziki: meng dikke Griekse yoghurt met uitgeperste knoflook, zout en peper naar smaak, fijngehakte dille of bieslook, en lekker veel fijngehakte kappertjes. Je kunt er ook geraspte komkommer door doen, maar laat de komkommer dan eerst minstens een uur uitlekken in een vergiet, anders wordt je tzaziki erg dun.
  • Gremoulata: rasp de schil van 3 biologische citroenen grof en meng met 1 flinke bos fijngehakte peterselie, 3 teentjes fijngehakte knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroensap, ongeveer een halve theelepel zout en 1 fijngehakt pepertje zonder zaadjes.

Marokkaanse aardappelsalade met koriander

Voor 6-8 personen

  • 1 kg gewassen krielaardappeltjes in de schil
  • ongeveer 1,5 dl olijfolie extra vierge
  • 2 theelepels gemalen komijn (djinten)
  • sap en rasp van 1 / 2 grote (biologische) citroen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, fijngehakt
  • 1 klein rood pepertje, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 8 stoneleeks of bosuien, in dunne ringetjes
  • zout, versgemalen peper
  • 1 bosje peterselie, fijngehakt (ongeveer 30 g)
  • 2 bosjes koriander, fijngehakt (ongeveer 30 g)
  • 10 zwarte olijven, takjes koriander voor garnering

Voorbereiden

Kook de krieltjes met wat zout net gaar en laat ze afkoelen tot lauw. Klop intussen olijfolie, knoflook, citroenrasp en -sap, pepertje en zout en peper naar smaak tot een pittige dressing. Meng er daarna de peterselie, paprika, lente-ui en koriander door. Halveer de grotere krieltjes. Meng krieltjes en de kruidendressing in een schaal luchtig door elkaar. Zet afgedekt in de koelkast.

Bereiden

Schep de salade nogmaals door en proef of er nog citroensap en/of zout bij moet (de aardappels nemen veel smaak op). Schep in een mooie schaal en garneer met koriander en olijven.

Zalig en zoet: toetjes van de barbecue

Met fruit maakt u de heerlijkste toetjes:

  • Fruitpakketjes: Leg stukken fruit, zoals banaan, plakken mango, perzik of ananas op ingevet aluminiumfolie, druppel er wat honing en/of likeur over en vouw de pakketjes dicht. Leg ze 5 tot 8 minuten op de barbecue. Heerlijk met slagroom of ijs!
  • Chocobananen:steek dunne chocolaatjes in een gepelde banaan, vouw er folie omheen en laat smelten op de barbecue.
  • Geroosterd fruit: stevig fruit zoals plakken appel, verse ananas, peer of perzik of halve vijgen kun je rechtstreeks op de barbecue of grillplaat roosteren. Bestrijk eerst met neutrale olie (zoals zonnebloemolie). Keer ze halverwege en bedruppel met honing. Geef er sorbetijs bij.
  • Aardbei-marshmallowspiesjes: steek om en om hele aardbeien en marshmallows aan prikkers. Rooster op de barbecue tot de marshmallows gaan smelten.

Romige ananas met kokos en amandel

Voor 4 personen

  • 4 eetlepels amandelsnippers
  • 4 eetlepels kokosroom (Fair Trade)
  • 8 ananasringen (uit blik), uitgelekt
  • 2 eetlepels ongezouten amandelpasta (natuurwinkel)
  • 4 eetlepels vloeibare honing
  • 4 eetlepels rum
  • 4 stukken aluminiumfolie van 15 x 15 centimeter

Voorbereiden

Rooster de amandelsnippers in een droge koekenpan iets bruin en laat ze uitgespreid op een bord afkoelen. Meng de kokosroom en amandelpasta door elkaar. Leg per persoon twee ananasringen op elkaar op een stuk folie. Schenk er 1 eetlepel rum over. Schep in het midden van de ringen een lepel kokos-amandelpasta. Schenk er honing naar smaak over en bestrooi met amandelsnippers. Vouw de folie dicht (met de opening aan de bovenkant).

Bereiden

Leg de ananaspakketjes op de barbecue en laat ze in 5 minuten door en door heet worden.

Aardbeispiesjes met vanille-honingyoghurt

Voor 4 personen

  • 12 satéprikkers of houten spiesjes
  • 250 g grote, stevige aardbeien
  • 1 vanillestokje
  • 1,5 eetlepel basterdsuiker
  • 1 eetlepel schenkhoning
  • 250 ml Griekse yoghurt of naturel sojayoghurt
  • poedersuiker (bus)

Voorbereiden

Leg de prikkers minstens een half uur in water. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden. Schraap met een mesje of de achterkant van een theelepel het merg uit het vanillestokje. Meng het vanillemerg, de basterdsuiker en de honing door de yoghurt. Zet tot gebruik op een koele plaats.

Maak de aardbeien schoon en steek ze aan de spiesjes.

Bereiden

Bestrooi de aardbeien rondom met poedersuiker en rooster ze in ongeveer 4 minuten rondom, op een ingevet rooster, tot ze bruine grillstrepen hebben.

Schep op elk bord een flinke dot yoghurt en leg de spiesjes ernaast. Strooi er nog wat poedersuiker over.

 


0
0
0
s2smodern

10% korting op bloemen en planten

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

 

Assortiment Tuincentrum Koeman

0
0
0
s2smodern

Welkoop, winkels met verstand van tuin & dier

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

 


 


Bij Welkoop hebben ze verstand van tuin & dier. Dat merk je meteen als je naar hun website gaat. Ze hebben alles in huis wat mensen nodig hebben om te genieten van hun tuin & dier. Een breed assortiment, deskundig advies en service die nét een stapje verder gaat. En altijd met een glimlach. Al onze medewerkers hebben hart voor wat ze doen. En dat zie je.

De winkelformule

Het assortiment sluit naadloos aan bij alles wat klanten nodig hebben voor tuin en dier. Ze hebben vijf hoofdgroepen die ook in de winkels duidelijk herkenbaar zijn:  Dier & Welzijn, Plant & Zorg, Werken in de tuin, Genieten in de tuin en Werkkleding & Schoeisel. We voeren in al deze categorieën producten van A-merken én van hun huismerken Welkoop en Kenner, huismerken die garant staan voor een scherpe prijs en uitstekende kwaliteit. Dat unieke assortiment is, samen met ons deskundige advies, de basis van onze formule.

Onze ambitie

We willen hét merk zijn voor tuin & dier. We hebben er verstand van, zijn goed in wat we doen en willen dat altijd weer beter doen. Niet alleen met ons uitgekiende assortiment, maar ook met praktisch en deskundig advies. En door steeds een stapje extra te zetten als het om service gaat. Dat is waarom mensen graag terugkomen in onze winkels: we helpen ze met goede producten en handige tips. Zodat ze nog meer genieten van hun tuin & dier.

Het verhaal

Het verhaal begint in 1896 als Pater Gerlachus van den Elsen de Noordbrabantse Christelijke Boerenbond opricht. En het begint ook in 1899 als de Landbouwcoöperatie ‘Het Centraal Bureau’ boerenverenigingen gaat helpen bij de aankoop van meststoffen. Beide organisaties ontwikkelen zich in de loop van de tijd tot BoerenBond en Welkoop.

In 1998 gaan we samen verder. In het noorden van het land blijven we Welkoop heten en BoerenBond blijft de naam in het zuiden. Steeds meer consumenten weten de winkels te vinden en in 2001 leidt dat tot een nieuwe winkelformule, waar het moderne buitenleven centraal komt te staan. Ondertussen zijn we nu met 152 winkels hét merk geworden met verstand van tuin & dier.

Assortiment

 

 

0
0
0
s2smodern

Volop inspiratie voor het nieuwe tuinseizoen

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

sl-garten-gartenkatalog-6-nl.jpg

Biologische zaden voor planten

Met ons assortiment biologische zaaigoed is je tuin of balkon in mum van tijd omgetoverd tot een biologische tuin, waaruit jij je eigen groenten en kruiden kunt oogsten. Natuurlijk is het biologisch zaaigoed van Waschbär uit de biologische tuinbouw afkomstig en pesticiden vrij. Ons assortiment biologische zaaigoed is zowel voor in de tuin als op het balkon te gebruiken. Mooie bloempotten zetten je kruiden en tomaten in de schijnwerpers.

0
0
0
s2smodern

Aardappel-courgetteschotel met pruimtomaatjes

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Ingrediënten 4 personen

1000 gram aardappelen
2 uien
3 teentjes knoflook
2 courgettes
400 gram pruimtomaatjes
6 takjes verse oregano
1 bol buffelmozzarella
3 el olijfolie

Peper en zout naar smaak

 

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden

Bereidingswijze
1. Was de aardappelen grondig en snijd deze doormidden.

2. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook 10 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.

3. Pel ondertussen de ui en knoflook en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de ui in fijne ringen.

4. Snijd de courgette in dunne plakjes van ongeveer een halve centimeter dik. Halveer de pruimtomaatjes. Ris de verse oregano van de takjes en hak fijn. Snijd de buffelmozzarella in blokjes.

5. Vet een Ovenschaal in met olijfolie.

6. Snijd de gekookte aardappelen in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Leg de plakjes in de ovenschaal en bestrooi met knoflook, oregano en peper en zout naar smaak. Leg hierop de plakjes courgette en ui om en om over elkaar heen.

7. Maak af door de gehalveerde pruimtomaatjes te verdelen over het geheel en voeg eventueel naar smaak grof gemalen peper en zout toe.

8. Bak 15 minuten in de oven. Strooi na 10 minuten de blokjes buffelmozzarella over de schotel en bak deze de laatste 5 minuten mee.

0
0
0
s2smodern

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

Our website is protected by DMC Firewall!