Petitie opslag CO2

Zoete aardappelstoofpot

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Ingrediënten:

3 middelgrote zoete aardappels
1 paprika
1 winterwortel
1 rode ui
4 teentjes knoflook
2 el kokosolie
2 tl kurkuma, gemalen
2 tl komijn, gemalen
snuf chilipoeder of
chilivlokken
50 g tomatenpuree
400 ml kokosmelk
400 g tomaten in blik
400 g rode linzen
300 g zilvervliesrijst of quinoa
400 gram kikkererwten, uitgelekt
4 el appelciderazijn
5 grote handen bladspinazie


Hulpmiddelen:
keukenmachine of staafmixer en een soeppan

 

Bereidingswijze:

  1. Schil de zoete aardappels en snijd in kleine stukken. Kook ze in 10 minuten beetgaar. Was de paprika, halveer en verwijder de zaadlijsten. Schil de winterwortel. Pel de ui en knofloog. Snijd de paprika, winterwortel, ui en knoflook in kleine stukjes.
  2. Verwarm in een grote pan de kokosolie. Fruit de ui, knoflook, kurkuma, komijn en chilipoeder 2 minuten, voeg daarna de tomatenpuree toe. Roer goed door elkaar. Giet de kokosmelk erbij en voeg de blokjes tomaat toe, gevolgd door de paprika, winterwortel, rode linzen en zoete aardappel. Breng je stoofpot aan de kook, zet het vuur laag en laat nog 30 minuten op laag vuur staan.
  3. Kook de rijst of quinoa volgens de instructies op de verpakking. Doe de kikkererwten en appelciderazijn bij de stoof, roer en serveer met de zilvervliesrijst en verse bladspinazie.

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

DMC Firewall is a Joomla Security extension!