Een insectenhotel is een constructie die onderdak kan bieden aan insecten.

insectenhotelEen insectenhotel wordt gebruikt als nestgelegenheid door onder meer solitaire bijen en solitaire wespen. Deze insecten slepen prooien naar het nest waarop een ei wordt afgezet. Solitaire bijen en wespen steken niet gauw: ze hebben geen kolonie te verdedigen.
Andere insectenhotels zijn er specifiek op gericht de insecten te laten overwinteren. Hiervan maken vooral lieveheersbeestjes en vlinders gebruik. Insectenhotels zijn ook populair bij telers van groenten en fruit omdat ze bestuivers aantrekken.

naar insectenhotel

0
0
0
s2smodern

Lieveheersbeestlarven eten bladluizen; minder bladluizen? zet een lieveheersbeesttoren in de tuin.

 

Last van bladluizen? Zet dan geen gif in, maar lieveheersbeestjes. Lieveheersbeestjes staan bekend om hun enorme eetlust van bladluis . Met de lieveheerbeesten toren krijgt u er volop in de tuin en heeft u ook minder last van bladluis . Door de vele gaten van de toren bereiken de lieveheersbeestjes en ook andere nuttige insecten gemakkelijk het met houtwol gevulde binnenste van de toren. Het dak kan worden verwijderd zodat hij gemakkelijk kan worden gereinigd. H ca. 48 cm, d ca. 11 cm. 

naar lieveheersbeesttoren

0
0
0
s2smodern

Moestuin.nl: milieuvriendelijke producten voor in jouw moestuin

Moestuin.nl

 Op Moestuin.nl vind je 150 soorten biologische zaden. Tevens vind je er nog eens 400 artikelen om deze zaadjes te laten ontkiemen, de plantjes te laten groeien, verzorgen en uiteindelijk te oogsten! In het assortiment van Moestuin.nl vind je alleen maar milieuvriendelijke producten voor in jouw moestuin. Moestuin.nl verkoopt geen producten die een schadelijk effect op het milieu kunnen hebben. De zaden van Moestuin.nl zijn biologisch en voorzien van het EKO en/of Demeter keurmerk.

Naar moestuin

Zaden die in maart gezaaid kunnen worden

Assortiment

 

0
0
0
s2smodern

Pindakaas Voederhuisje

 

In de winterperiode trekken veel vogels naar warme oorden. Echter niet alle soorten vertrekken in de winter. De thuisblijvers hebben vetten nodig om de koude winters te overleven. 

Vogels zijn dol op pindakaas. Met dit pindakaas voederhuisje komen vogels uit uw omgeving extra vet voorraad aanleggen. Een extra voordeel is dat het ook tijdens de winter leuk is om een kijkje in uw tuin te nemen. Het huisje is eenvoudig op te hangen.

 

Pindakaas Voederhuisje

0
0
0
s2smodern

Een verticale tuin

Heb je een kleine stadstuin of een balkon? Denk dan eens aan een verticale tuin. Hierboven een idee.

 

 

 

0
0
0
s2smodern

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

Our website is protected by DMC Firewall!