Welkom in onze biologische tuinwereld!

bio-tuin-wereld

0
0
0
s2smodern

Heerlijk; het is weer lente en nu de tuin in!

border-gemengde-kleurenEindelijk is het zover het is lente , de bomen in de knop en de eerste zonnestralen verdrijven de kou, je wil je maar al te graag in de tuin aan de slag. De groene vingers jeuken om te beginnen met graven en zaaien om daarna de tuin goed te onderhouden. Wasbär heeft een groot assortiment tuinbenodigdheden voor de biologische tuin, ook voor de allerkleinste tuintjes. Zij vinden het belangrijk dat er op een duurzame en respectvolle manier in de tuin gewerkt wordt en dat kan heel goed met hun gezellige en handige tuinartikelen.
Lees verder
Wil je een zee van bloemen in je tuin? De kant-en-klare pakketten met tuinplanten, bloembollen of bloemzaden van Bakker-Hillegom zorgen voor een bloemenzee in de border of in een ruime bloempot op het terras. De verschillende tuinplanten, bloembollen en bloemzaden in de borderpakketten zijn zorgvuldig geselecteerd op kleur, bloeitijd, groeihoogte en favoriete standplaats. Een beplantingsplan maken is niet meer nodig, kies eenvoudig voor een favoriete border en bestel alle planten in één borderpakket.
Lees verder

Hierboven de zaadmat Engelse border gemengde kleuren. Je kunt deze mat 22x 250cm voor 9euro95 bestellen bij Bakker-hillegom

Lees verder

Het hele Waschbär assortiment

 

Het hele Bakker assortiment

Meer Tuin

0
0
0
s2smodern

Sla kweken in blik

Het kweken van sla is niet moeilijk. Sla houdt van vruchtbare grond. De plantjes hebben veel bladeren in verhouding tot een redelijk zwak wortelgestel en daarom moet de grond lekker los en vochtig zijn, maar zeker niet te nat. In het voor- en najaar is het belangrijk dat de sla zonnig staat, in de zomer kan een beetje schaduw geen kwaad.
De meeste slasoorten kun je van maart tot augustus direct buiten zaaien. Wat je zaait moet ook geoogst worden. Een slaplant die te lang blijft staan, schiet door. De plant gaat bloeien en de blaadjes sterven af. Daarom is het beter om steeds kleine beetjes tegelijk te zaaien, zodat je de oogst bij kunt houden.
Je kunt ook binnen voorzaaien, bijvoorbeeld omdat je veel slakken en vogels in de tuin hebt of omdat het buiten nog te koud is. Binnen voorzaaien kan ook omdat het buiten té warm is. Als de temperatuur hoger is dan 25 °C dan gaat het slazaad in rust en weigert het te kiemen. Dit kun je voorkomen door binnen voor te zaaien op een koele plek. Zodra de groene puntjes zichtbaar zijn, mogen de plantjes naar buiten.
Water geven
Laat een slaplantje nooit uitdrogen, want dan worden de bladeren taai en de bladranden bruin. Geef dus bij droogte voldoende water, liefst in de ochtend, zodat de plantjes goed kunnen opdrogen. Kropsla gaat vrij snel rotten wanneer de bladeren te lang nat blijven. In het najaar kan dit een probleem zijn bij met name ijsbergsla.

Naar Bakker Slazaden

0
0
0
s2smodern

Een kruidentuintje in een kratje

kruidentop

 

Kruidenzaden, kruidenplanten en minikruidentuintjes bij Bakker

Naar Bakker 

 

0
0
0
s2smodern

De zwarte lelie! De ‘Queen of the Night’, zeer uniek!

zwarte-lelie

Deze bijzondere en unieke Aziatische lelie 'Queen of the Night' (Lilium) is bijna zwart! De fel gekleurde oranjerode stuifmeeldragers maken de bloem  nog mooier. De lelie ruikt uitzonderlijk lekker. De Aziatische lelie is prachtig te combineren met anderekleuren in de border. Zowel in een grote pot op uw balkon als in de vaas.

Bestel deze bijzondere lelie 

Het hele bloembollenassortiment

0
0
0
s2smodern

Het is weer bloembollenplanttijd. Nu planten betekend dat u in het voorjaar weer volop kunt genieten!

bloembollenpakketten

Het aanbod bloembollenpakketten bij Bakker-Hillegom

0
0
0
s2smodern

Voorverkoop bloembollen bij Bakker-Hillegom

voorverkoop bloembollen

Met kleurige bloembollen begint pas echt het voorjaar of de zomer! Bollen kunnen eenvoudig in borders of in mooie potten op uw terras of balkon geplant worden. Ze zijn van hoge kwaliteit en dus geeft Bakker een 100% bloeigarantie. Bloembollen bloeien van het begin van de lente tot in de herfst en zijn bijzonder makkelijk in onderhoud. Kies de mooiste soorten voor in uw tuin of vaas en plaats vandaag nog een bestelling!

Naar de bloembollen voorverkoop

Naar Bakker-Hillegom

Assortiment bloembollen Bakker-Hillegom

0
0
0
s2smodern

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

DMC Firewall is a Joomla Security extension!