vegetarische recepten

 • Comuterproblemen laten oplossen door studentaanhuis

  iedereen kent het, ineens is er iets vreemds met je computer, je wifi-verbinding verbroken, terwijl hij op andere apparaten gewoon wel werkt, of andere onbegrijpelijke zaken. De provider durf je bijna niet te bellen,

  want die heeft een betaalnummer en eindeloze wachtrijen. Wat kun je doen? Mogelijk is student aan huis hiervoor de oplossing:

   

   

   

  Computer of laptop reparatie

  De software van uw computer vraagt regelmatig of u updates wilt downloaden of installeren en geven vervelende foutmeldingen, dat zorgt voor veel vragen.

  Is dat wel veilig? Kan ik dat wel? Wat gebeurt er als ik niks doe? Vragen die een student voor u kan beantwoorden. Om vervolgens samen met u de juiste maatregelen te nemen.

  Maar ook printers die niet meer herkend worden, fouten in de e-mailinstellingen waardoor e-mails niet meer ontvangen en verstuurd kunnen worden of het internetsignaal dat niet goed werkt. Dit is slechts een kleine greep uit de veel voorkomende problemen, die onze studenten goed kunnen oplossen.

   

  Wat de ICT-studenten doen:

  • opstart- en afsluitproblemen verhelpen
  • vastgelopen computers en laptops herstellen
  • instellingsfouten oplossen
  • internetpoblemen verhelpen
  • problemen bij verzenden en ontvangen van e-mails herstellen
  • programma's die niet goed functioneren oplossen
  • printerproblemen verhelpen
  • netwerken die niet goed of te langzaam werken herstellen

  ook voor Apple

   

  In heel Nederland!

  VOORFIETSKOSTEN € 9,-

  Halfuurtarief € 12,50

  Lidmaatschap € 12,- p/j

  site: Studentaanhuis

   

 • Oppassers en gastouders bij jou in de buurt

  Met Oudermatch kun je eenvoudig een oppas of oppaswerk vinden bij jou in de buurt. Nodig elkaar een keer uit en kijk of het klikt. Nog niemand gevonden? Oudermatch houdt je geregeld op de hoogte van nieuwe inschrijvingen.

  Ouders voor ouders

  Ben je op zoek naar een andere vorm van kinderopvang? Bedenk ook eens wat je via Oudermatch samen met andere ouders in je buurt kunt regelen. Oudermatch kent vele voorbeelden, waarbij ouders elkaar helpen door bijvoorbeeld ieder een middag na school op elkaars kinderen te passen of bijvoorbeeld door samen een oppas of gastouder te delen.

  Oudermatch

  Meer kinderoppas aan huis

 • Deel je kookkunsten

  thuisafgehaaldKoken is je hobby, je kunt nu je kookkunsten delen met mensen bij je in de buurt. Met mensen die zelf niet zo goed meer kunnen koken, bijvoorbeeld een blinde mevrouw of een alleenstaande man, maar ook zomaar omdat het leuk is. Je leert mensen kennen uit je eigen buurt, Je kunt je kookkunsten delen. Ga eens op culinaire ontdekkingstocht in je eigen buurt. Deel, proef en geniet! Woon je net in een dorp of stad, dan is dit een mooie manier van inburgeren:

  Bijvoorbeeld:

  QuirinekooktvoorDrunen

  Hoi, ik ben Quirine, 27 jaar en woon in Drunen. Ik kook voornamelijk simpele gerechten. Ben nog een beginner, zowel hier als in de keuken.

  Martijn&Jose's keuken

  Hallo, wij zijn Martijn en José. We houden heel erg van koken! De franse keuken is onze favoriet, maar we maken van alles, als het maar lekker is. Kom proeven!
  We koken veel biologisch en maken alles zelf.. saus uit pakjes.. bouillon blokjes.. allemaal uit den boze. Afhaalverzoekjes als we niks aangeboden hebben vinden we trouwens erg leuk!

   

  De site: thuisafgehaald

 • het gezamenlijk delen van een koe

  mijnkoejouwkoeEen eigen koe op mijn flatje 5 hoog, dat zal niet lukken. Maar een koe delen, samen met goede vrienden, familie, buren of met een groep gelijkgestemde liefhebbers is wel erg leuk. U leert er heel veel van, het maakt eten ineens weer een stuk spannender en het is een manier van uw verantwoordelijkheid nemen voor uw eigen eten, dierenwelzijn en ga zo maar door. Het enige wat ervoor hoeft te doen is een groep gelijkgestemden bij elkaar zoeken. En als u dat liever heeft kan mijnkoejouwkoe dat voor je regelen. Mijnkoejouwkoe is een soort adoptiesysteem, waarbij je het eindprodukt thuis afgeleverd krijgt.U begint met een kalf en eindigt met een volwassen koe en daarna geweldig vlees. Uiteraard blijft het kalf gewoon bij de boer en blijft de boer - als terzake kundige - ook verantwoordelijk voor de dagelijkse zorg en het welzijn van het dier.

  Meer informatie op Mijnkoejouwkoe

 • ProviandRuilkast

  ProviandRuil kastRuim een derde van ons eten wordt weggegooid, terwijl zat mensen naar voedselbanken moeten, omdat ze niet rond kunnen komen door de economische crisis in ons land Dit vond Anne Marie Verkade-Diphoorn tegenstrijdig en daarom begon ze www.ProviandRuil.nl, een Facebookpagina waar mensen eten dat ze te veel hebben gekocht, gekookt of gekweekt kunnen ruilen met elkaar.
  Dat is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook nog eens gezellig en mensen dragen bij aan de oplossing van een wereldgroot probleem: de voedselverspilling. Behalve een Facebook-pagina is er ook een ProviandRuil-groep op Facebook.
  Later en vele ruilgroepen over heel Nederland veder, ontwikkelde ze een mobiele ProviandRuilkast die dagelijks op de oprit van haar woning staat. Anne Marie Verkade vertelt: “Terwijl ik de kast op mijn oprit aan het verven was, kreeg ik al veel leuke reacties en zetten de buren er al filterkoffie in die ze niet meer gebruikten omdat ze ‘Espresso-apparaat’ hadden gekocht. Ook auto’s stoppen en kijken met verwondering naar de voorraadkast. Iedereen heeft wel eens wat ‘over’. Wat is er nou leuker dan je overbodige voorraad te ruilen voor andere goederen? Je potje jam voor een een zelfgekweekte pompoen, je verse eieren voor een brood uit eigen oven, je witte wijn voor een fles rode?”
  Anne Marie nodigt Tilburgers uit om voedsel dat ze ‘over’ hebben te doneren en/of te ruilen voor iets van dezelfde waarde in de ProviandRuilkast op de Maalbergenstraat 25 te Tilburg (wijk Reeshof). Op www.proviandruil.nl worden nieuwtjes, bewaartips en ruilbeurzen gegeven. Via deze site vinden de bezoekers ook een Google Map met de ruilgroepen in Nederland waaronder Tilburg. Hier kunnen mensen gratis lid van worden.

  ProviandRuil.nl

 • ruil tijdelijk van huis,oftewel vakantie in elkaars huis,

  huizenruil

  Logeren in andermans huis in plaats van in een duur hotel? Ruil gewoon van woning met iemand die ook gratis op vakantie wil. Maar hoe werkt vakantiehuizenruil?

  Het idee is heel simpel, als je op vakantie gaat staat je eigen huis leeg. Via internet kun je een match proberen te maken met andere mensen in een ander land en voor een tijdje van huis ruilen. Daardoor wordt de vakantie ineens een stuk goedkoper, je betaald alleen de reiskosten.

  Je hoeft je huis met de komst van internet niet ineens aan wildvreemden over te laten, via skype kun je vooraf al aardig kennis maken met elkaar.

  Voordelig, goed voor het milieu (want voor jou hoeft geen vakantiepark te worden aangelegd) en een vakantie in luxe. Huizenruil tijdens de vakantie is populair.

   

   

   

   

  De websites voor vakantiewoningruil op een rij

  Huizenruil

  • Aanbod: 45.000 huizen in 154 landen.
  • Kosten: €95,40 per jaar of €35,85 per drie maanden.
  • Tweede jaar gratis als het niet lukt in het eerste jaar.
  • Extra: ook voor verhuur van woonhuizen.
  • Persoonlijke assistentie: telefonisch en via de website.
  • www.huizenruil.com

  Home for Exchange

  • Aanbod: 15.000 huizen in 130 landen.
  • Kosten: €49,50 per jaar, €79,50 per twee jaar en €99,50 per drie jaar. Tweede jaar gratis als het niet lukt in het eerste jaar .
  • Persoonlijke assistentie: alleen via de website.
  • www.homeforexchange.com

  HomeLink

  • Aanbod: 13.000 huizen in 78 landen.
  • Kosten: €95 per jaar en €20 extra voor foto’s.
  • Extra: gratis garantiefonds voor schade die niet door de verzekering wordt vergoed.
  • Extra: ook voor vakantieoppas.
  • Persoonlijke assistentie: telefonisch en via de website.
  • www.homelink.org

  Intervac

  • Aanbod: 8000 huizen in 50 landen.
  • Kosten: €75 per jaar. Tweede jaar gratis als het niet lukt in het eerste jaar.
  • Extra: onder andere ook huizenoppas.
  • Persoonlijke assistentie: telefonisch en via de website.
  • www.intervac-homeexchange.com
 • Verse groenten en fruit via Deeldeoogst

  deeldeoogst

  Je houdt van lekker, gezond eten vers uit de tuin, maar hebt geen mogelijkheden om zelf te oogsten of te tuinieren. Op DeeldeOogst.nl vind je verse oogst uit je eigen buurt. Zoek op jouw postcode, plaatsnaam of zoek je woonplaats op via de kaart. Heb je iets gevonden dat je wel wil hebben, klik op 'Ik wil dit product' en neem direct contact op met de deler. Je hoeft je hiervoor niet te registreren. Ook als je zelf eigen oogst deelt op DeeldeOogst.nl kun je reageren op verse producten van andere delers in je buurt.Je hebt een eigen moestuin, boomgaard of een stel kippen en wil de oogst niet helemaal voor jezelf houden, maar delen met mensen uit je omgeving. Om je eigen oogst te kunnen delen op DeeldeOogst.nl moet je je registreren. Je krijgt een eigen profielpagina waar je direct al je producten op kunt aanbieden. Na registratie kun je direct beginnen met het plaatsen van je oogst. Je bepaalt zelf de prijs en het aantal producten dat je aanbiedt. Het is niet de bedoeling dat je de producten met een commercieel doeleinde aanbiedt. Je mag wel een kleine onkostenvergoeding vragen. Mensen uit de buurt nemen contact met je op wanneer ze geïnteresseerd zijn in jouw product. Samen maken jullie afspraken over het afhalen en de betaling. 
  Heeft de deler bij jou in de buurt op dit moment geen producten of wil je op de hoogte blijven van zijn of haar verse oogst. Ga deze deler dan volgen. Op het moment dat er nieuwe producten worden geplaatst ontvang je een mailtje. (Je ontvangt maximaal 1 mail per dag)

  Naar Deeldeoogst

 • Burenhulp: Krijg samen meer voor elkaar: krijg met Croqqer je klus gedaan

  croqqerPlaats gratis je klus. Croqqers uit je buurt delen hun talenten en tijd en komen bij jou thuis of helpen je van achter hun PC. Betaald , als ruilklus of als vrijwilliger. Duizenden mensen door heel Nederland delen al mee!

  Klussen als: je was doen, strijken, die lekkende kraan verhelpen, behangen, oppas voor je kinderen of huisdieren, monteren van dat IKEA bouwpakket, organiseren verjaardagsfeestje, hulp op kantoor of met je computer, logo ontwerp, een website maken, een boodschap doen – je kan het zo gek niet verzinnen: wij vonden Croqqers met de juiste talenten, misschien wel vlak bij je om de hoek!

  Bekijk de reacties op je klus, het profiel en de beoordelingen en kies de Croqqer die bij je past. Stichting DOEN ondersteunt ons en we werken graag samen in jouw buurt via onze "Vrienden van Croqqer".

  Hulp nodig of vragen? Je eigen community manager uit jouw regio staat steeds voor je klaar!

  naar croqqe

   

   

  Lees ook:

  Met Peerby kun je spullen lenen van mensen in de buurt.

  Ook uit onderzoek blijkt nu: het Repair Café is een sociaal idee!

  Oppassers en gastouders bij jou in de buurt

 • Toogethr is dé gratis carpool en meerijden app. Carpoolen naar je werk, festival of de zon. Bespaar fors op je reiskosten.

 • BigGreenSmile.nl

  BigGreenSmile

  BigGreenSmile.nl – de website van Nederland met natuurlijke en ecologische producten. Alle producten worden gemaakt op een uiterst milieuvriendelijke manier. Wij bieden uitsluitend producten aan die effectief en natuurlijk zijn en de grootste aandacht hebben voor het milieu. Wij verkopen geen producten met chemische stoffen wanneer er een goed natuurlijk alternatief is. We willen u een zo breed mogelijk assortiment van natuurlijke producten aanbieden en proberen u zoveel mogelijk informatie daarover te geven. Zodat u een weloverwogen keuze kan maken.  In ons assortiment zit onder andere persoonlijke verzorgingsproducten, schoonmaakproducten en energiebesparende artikelen. Er wordt vaak gedebatteerd over wat een product eco-vriendelijk, natuurlijk of organisch maakt. Daarom geven wij zoveel mogelijk informatie rondom de producten en het bedrijf. U kunt ook zien of er een groot internationaal bedrijf achter zit, of een klein lokaal bedrijf is. We vermijden producten die onnodige chemische ingrediënten hebben of op dieren getest worden. Veel van onze producten zijn geaccrediteerd door een derde instelling, zoals de Soil Association, USDA (United States Department of Agriculture) National Organic Program, Eco Cert of de Vegan Society. Heeft u specifieke vragen over een van onze producten, neem dan contact met ons op. Waarom we zijn wie we zijn

  • Wij zijn van mening dat elke nieuwe gebruiker van natuurlijke en milieuvriendelijke producten een verschil maakt en bijdraagt aan een groenere toekomst – en dat in verloop van tijd deze milieubewuste producten de norm wordt in ieder Nederlands huishouden.

  • Wij vinden dat de milieuvriendelijke producten net zo goed of beter moeten presteren dan hun niet-milieuvriendelijke alternatieven. Het maakt niet uit of het een verzorgingsproduct, een schoonmaakmiddel of een ‘groen’ geschenk is. Onze producten zijn van uitstekende kwaliteit, goed prijs-kwaliteit verhouding en ook nog mooi ontworpen.

  • Wij vinden dat online winkelen eenvoudig, leuk, veilig met een goede ondersteunende service moet zijn.

  Naar BigGreenSmile NL

  Assortiment

 • De Buurtboer

  Dagelijks echt lekker lunchen op kantoor

  Zonder moeite een echt lekkere lunch op het werk? Als jullie op kantoor ook wel eens wat anders willen lunchen dan de standaard producten van de supermarkt en waarde hechten aan de kwaliteit van de producten, de versheid, de smaak en de manier waarop producten geproduceerd zijn, dan is de Buurtboer lunch wat voor jullie!


  Naar de Buurtboer

 • deeleconomie gids

  deeleconomie

  Het is niet erg efficiënt om een auto te hebben die we maar een uur per dag gebruiken, of een boormachine die we maar vijf minuten per maand gebruiken. We zijn nu met zeven miljard mensen teveel om iedereen een auto, en een boormachine te laten bezitten. We willen wel over een boormachine kunnen beschikken als we die nodig hebben. Dat kan in de deeleconomie   De oplossing is onze welvaart met elkaar delen en toegang tot middelen en mensen boven bezit stellen. We moeten dan namelijk meer samen doen, overleggen en oplossingen vinden. Oplossingen die er toe leiden dat we het met z'n allen beter hebben in tegenstelling tot oplossingen om zelf meer te hebben.

  Over de hele wereld inmiddels mensen op steeds grotere schaal aan het delen. Auto's, boeken, hulp, tips, slaapplaatsen, gereedschap en ga zo maar door. De mensen die het delen mogelijk maken zijn steeds vaker slimme ondernemers die onze overvloed voor iedereen toegankelijk maken met mooie websites en handige apps. We proberen hier de ontwikkelingen te volgen en zetten de mooiste initiatieve op een rij.

   

  Een aantal voorbeelden van de nieuwe deeleconomie:

  croqqer

  broodfonds

  zwerfboeken

  mywheels autodelen

  lenen bij de buren

  thuisafgehaald

   

 • Actie Zonnig030

  zonnig030

  Zonnig030, een collectieve inkoopactie van Energie-U in samenwerking met verschillende bewonersgroepen, helpt particuliere woningbezitters in Utrecht om samen zonnepanelen te kopen: geen gedoe en een goede prijs en kwaliteit dankzij deze gezamenlijke actie.
  Zonnepanelen zijn rendabel, zeker voor particuliere woningeigenaren. Eigen zonnestroom levert meer rendement dan de beste spaarrekening. Maar het is lastig kiezen, er zijn veel aanbieders, verschillende technieken en verschillende prijzen. MetZonnig030 kan iedereen een onafhankelijk advies krijgen over je eigen dak en kopen we samen panelen in. Op deze website vind je meer informatie over de actie Zonnig030en over de voorwaarden.

  Inmiddels zijn er 2 rondes van collectieve inkoop geweest. Bij de eerste ronde in het najaar van 2013 hebben we samen met bewonersinitiatief Hoograven Duurzaam! veel woningbezitters over de streep getrokken. Bij de tweede ronde in het voorjaar van 2014 hebben we met behulp van bewonersgroepen Duurzame Vogels (Vogelenbuurt) en Rosariumbuurt Opgewekt (Oudwijk) ongeveer 90 bewoners van adviezen voorzien waarvan er rond de 50 ook zonnepanelen hebben aangeschaft.

  Momenteel zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor een volgende ronde van collectieve inkoop. Wil je zelf, met je buren, of met je hele buurt meedoen aan deze ronde laat het ons dan weten door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. onder vermelding van: ‘Interesse nieuwe ronde Zonnig030’, of houdt onze website goed in de gaten. Helemaal makkelijk is het om lid te worden van Energie-U dan blijf je altijd op de hoogte van onze acties via de nieuwsbrief.

   

 • Peerby [lenen van je buren] haalde €1.7 miljoen euro op

  peerby journaal
  Met het geld willen ze de internationale groei van lokale communities mogelijk maken. Het doel is om eind volgend jaar actief te zijn in tenminste 50 steden in de Verenigde Staten. In Nederland zetten we vol in op productontwikkeling. Op dit moment worden de meeste spullen gevonden binnen 30 minuten. Dat willen ze nog verder terug brengen, wie weet tot één minuut, aldus Daan (bedenker en CEO van Peerby):


  "Wij willen dat 99% van de verzoeken voldaan wordt, en denken dat een positieve reactie binnen een minuut haalbaar is. Als we dat halen hoef je heel veel dingen niet meer te bezitten. Dan gaan we echt anders consumeren" (Daan, CEO)

   

   

   

   

   

  Het nieuwsitem:

 • 100 elektrische auto's voor deelautoproject Terschelling

  ecarSinds 31 oktober a.s. worden op Terschelling vijfenzestig Nissans LEAF ingezet in het grootste elektrische deelautoproject dat ooit op een eiland heeft plaatsgevonden. Het aantal Nissans LEAF zal nog groeien tot honderd. De elektrische auto's zijn in principe alleen bedoeld voor bewoners van het Waddeneiland. Het doel van Schylge-E-auto is om het eiland duurzamer, mooier en schoner te maken, terwijl inwoners en toeristen zich onveranderd snel en gemakkelijk kunnen verplaatsen. De circa 4.800 eilandbewoners krijgen de beschikking over honderd Nissans LEAF, die zij met elkaar delen. Iedereen die zich aanmeldt, kan door middel van een pasje of een speciale app gebruikmaken van de auto's. Het is voor het eerst dat de complete bevolking van een eiland gebruik kan maken van een 'eigen' vloot elektrische auto's.Om het gebruik van de Nissan LEAF op Terschelling extra aantrekkelijk te maken, worden extra oplaadpunten gerealiseerd. Indien beschikbaar, kunnen ook toeristen een Nissan LEAF reserveren via Rederij Doeksen [De veerdienst naar Terschelling].

 • Konnektid - leren van je buren en leer je buren kennen waar je iets van kunt leren en die jou iets willen leren

  Wat heb jij altijd al willen leren? Konnektid verbindt buren die elkaar kunnen helpen. Meer leren? Ga naar www.konnektid.com en schrijf je in!

  Missie

  Iedereen heeft een talent of passie. Dit betekent dat jouw buurt barst van de mensen met allerlei talenten, kennis en vaardigheden. Vaardigheden die jij misschien wel nodig hebt of gewoon altijd al eens had willen leren.

  Jammer genoeg ken je vaak niet al je buren. Wij willen de sociale bubbel verbreken, waardoor je jouw (nog onbekende) buren kunt vragen of ze jou hun vaardigheden en kennis willen leren. En jij kunt jouw talent en passie aan hen overbrengen. Zo ontwikkel je jezelf en je buurt! Van een Buurtgenoot die Frans spreekt kun je zo misschien prima Frans leren, mogelijk kom je wel iemand tegen die je gitaar kan leren spelen. Of je kunt van iemand uit jouw buurt websites leren bouwen. Of leren breien, de mogelijkheden zijn onbegrensd.

  Iedereen heeft wel een talent of passie. Kennis die jij nog niet hebt. Konnektid maakt het mogelijk om mensen in jouw buut te vinden, die je kunnen leren waar je naar op zoek bent. En dat allemaal gratis! Goed voor jezelf, leuk voor je buurt.

  Meer leren? Ga naar www.konnektid.com en schrijf je in!

   

  Ben jij fan van Konnektid en wil je nog heel lang kennis kunnen delen? Wordt dan mede-eigenaar van dit platform en doe mee met de crowdfunding campagne!

 • De mantelaar koppelt geneeskundestudenten voor extra hulp en aandacht aan ouderen.


   


  Nederland vergrijst en het huidige zorgsysteem wordt onbetaalbaar. De familie van onze ouderen zal een groter deel van de zorg op zich moeten nemen, maar onze levens zijn daar niet meer op ingericht. We hebben een gezin, werk, en wonen vaak niet in de buurt van onze ouders. Mantelaar biedt hiervoor een duurzame oplossing: een vaste geneeskundestudent die in de buurt van je ouders woont. Iemand die vertrouwd is en die je via digitale 'dagboekberichten' volledig op de hoogte houdt. 

  Mantelaar koppelt ouderen aan een geneeskundestudent die goed bij hen past waardoor er een duurzame relatie kan worden opgebouwd. Jongeren die niet louter voor het geld werken maar ook omdat zij hiervan willen leren.

  Naast praktische taken als koken en zorg is er ook ruimte voor een wandeling of een goed gesprek. Hun opleiding en onze cursussen stellen hen in staat problemen te signaleren en goede verzorging te bieden. De Mantelaar bemiddeld; de diiensten zijn niet gratis. Kritisch bekeken is het vooral een platform waarmee yuppen de zorg vooor hun ouders efficient en relatief goedkoop kunnen afkopen.

  Naar Mantelaar

 • Crowdfunding voor de deeleconomie: Oneplanetcrowd

  Oneplanetcrowd.nl: sinds oktober zijn meerdere deelplatformen bezig met een crowdfundingcampagne op Oneplanetcrowd.nl. Doe hier mee en crowdfund de deeleconomie!
  Hier vind je een mogelijkheid te investeren, in ruil voor mooie producten en diensten, of een mede-aandeel van hun veelbelovende start-up.

  Naar Oneplanetcrowd.nl

  Zie ook:

  De mantelaar : koppelt geneeskundestudenten voor extra hulp en aandacht aan ouderen.

  Konnektid : leren van je buren en leer je buren kennen waar je iets van kunt leren en die jou iets willen leren

   

 • Thuisafgehaald foodevents & Thuisafgehaald bijzonder

  Op Thuisafgehaald kun je maaltijden delen met elkaar, maar je kunt ook meedoen aan Food Events rond het delen van eten in jouw buurt. Een workshop sushi maken van een Japanse buurtgenoot, een tapaswandeling door de wijk of een aanschuiftafel met een aantal buren… Doe mee en leer zo nieuwe gerechten en je buurtgenoten kennen.

  Bijvoorbeeld:

  Diverse thuiskoks uit Nijmegen Oost serveren in het Grand Cafe van OBG een heerlijk kerstdiner op vrijdag 26 december.

  De prijs is 17.50 inclusief welkomsdrankje. Aanvang 16.00 uur, einde 19.00 uur.

  Bijzonder Thuisafgehaald

  Thuisafgehaald heeft iets bijzonders! Dit jaar richten we ons nog meer op mensen die in een bijzondere situatie zitten en behoefte hebben aan extra ondersteuning bij de avondmaaltijd. Denk aan ouderen, mensen die kampen met een tijdelijke of chronische ziekte of mensen met een lichamelijke of psychische beperking. Speciaal voor hen is Bijzonder Thuisafgehaald!

  lees verder

   

  Over Thuisafgehaald

  Deel je kookkunsten

 • Deel en ruil spullen met vrienden. Gebruik Jipio om boeken, kleding en speelgoed te delen.

  Help elkaar, deel wat je hebt.
  Doe je mee? Met Jipio deel en ruil je spullen met vrienden. Een veilige plek waar je kan zoeken naar wat je nodig hebt en kan delen wat je ter beschikking hebt. Zo help je elkaar en doe je meer met minder.
  We begrijpen dat je niet alles met iedereen wilt delen, daarom kan je zelf bepalen met wie en hoe je deelt. Je kan kiezen om je spullen alleen met je vrienden of ook met de vrienden van je vrienden te delen. Je kan kiezen om spullen te ruil of te leen aan te bieden of juist allebei.

  Download app link

 • Meatfree monday: Lasagne met paddenstoelenPrei-aardappelschotel


  vleesloos

   

  Prei-aardappelschotel

   

   

   

   

   

  Ingrediënten voor 4 personen

   

  • 4 preien (enkel het wit gedeelte houden en in schijfjes gesneden
  • 1 kg aardappelen, in schijfjes gesneden (gewicht na schillen)
  • 50 gr boter
  • 750 ml melk
  • 1 groentebouillonblokje
  • peper
  • snuifje nootmuskaat
  • 3 eierdooiers
  • 150 gr geraspte emmentaler
  • 2 el paneermeel
  • enkele klontjes boter

  Bereiding

  Snij het onderste uiteinde en de groene bovenkant van elke prei af, verwijder verwelkte bladeren. Snij het preiwit in schijfjes.

  Laat de boter smelten in een kookpan (nét laten smelten, niet bruinen), doe er de geraspte aardappelschijfjes + prei + verkruimeld groentebouillonblokje + peper + nootmuskaat bij, overgiet met de melk en laat op een zacht vuurtje 10 min (nadat de melk licht kookt) sudderen. Voortdurend roeren om aanbranden te voorkomen. Zet het vuur uit en voeg 3 eierdooiers bij en roer alles goed om.

  Verwarm de oven op 220°C.

  Giet het prei-aardappelmengsel in een ovenschotel, bestrooi met de geraspte kaas + paneermeel + enkele klontjes boter.

  Zet de prei-aardappelschotel 25 min in de oven.

   

   

   

   

 • Meatfree monday; flextariër recept Groententaart


  vleesloos

  Ingrediënten voor 4 personen
  1 fijngesnipperde ui
  3 in fijne schijfjes gesneden preistengels
  200 gr spinazie (uit de diepvries, eventueel in roomsaus), ontdooid
  2 pakjes bladerdeeg voor een taartvorm van ong 24cm (ong 230gr elk)
  100 gr geraspte parmezaan
  4 geklutste eieren,
  30 gr boter
  peper en zout
  wat melk om het bladerdeeg te bestrijken

  Bereiding 
  Verwarm de oven voor op 220°C.
  Laat de boter smelten en fruit hierin de ajuin en prei ong 20 min. Doe er de spinazie bij en laat nog 5 min verder sudderen.
  Giet het kookvocht zoveel mogelijk af.
  Kluts de eieren en kruid met peper en zout. Roer er de parmezaan door.
  Beboter een taartvorm en leg hierin een laag bladerdeeg. Druk het bladerdeeg lichtjes vast in de taartvorm. Verdeel de groentenmengeling over de taartbodem en overgiet met het eiermengsel. Bedek met een tweede laag bladerdeeg. Knijp de randen van de 2 lagen bladerdeeg tegen elkaar. Knip met een schaar het teveel aan bladerdeeg weg. Bestrijk de bovenkant met melk.
  Bak de groententaart 10 min op 220°C en 30 min op 180°C.

   

   


   

 • Meatfree monday: Pasta met spinazie en boursin


  vleesloos

  Ingrediënten 
  Porties: 2

  • 400 gr spinazie a la creme (diepvries)
  • 300 gr pasta
  • 90 gr boursin®
  • peper
  • handje cashewnoten

   

   

   

   

   

   

   

  Bereidingswijze
  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

  1. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwarm ondertussen de spinazie in de magnetron of in een pannetje op het vuur.
  3. Giet de pasta af, en meng de boursin® en spinazie erdoor. Bestrooi met wat peper en strooi er een handje cashewnoten overheen.

   

   

   

   


   

 • Meatfree monday: Gemengde salade met gegrilde asperges


  vleesloos

  Ingrediënten 
  Porties: 2

  • 1 pond witte Asperges, 
   Olijfolie, grillpan
   1 Kruiden Roomkaas
   2 Krulsla (rode & groene)
   2 bakjes Sardientjes, in olie
   +/- 20 groene Olijfjes, gevuld met paprika
   'n paar Cherry Tomaatjes

   Dressing

   100 ml Olijfolie
   2 eetlepels groene Kappertjes
   1 eetlepel Peterselie, gedroogde of bosje verse
   'n scheutje Lemoensap, uit flesje of verse
   'n beetje Peper, uit molen

    

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Meng de Ingrediënten voor de dressing met elkaar. Bestrijk de grillpan met 'n beetje olijfolie, bak hierin de asperges voor ongeveer 5 à 7 minuutjes, snij dan in tweeën. Maak de sla schoon en spoel goed uit, onder de kraan in de vergiet en laat even goed uitlekken. Verdeel dan over de borden en leg hierop de gegrilde asperges, vervolgens verdeel je er de in kleinere stukjes gesneden kruidenroomkaas over. Leg hierop de van graat verwijderde en in kleinere stukjes gedeelde sardientjes, verdeel hierover de gevulde olijven en leg aan de kant de in tweeën gedeelde tomaatjes. Verdeel tot slot de dressing erover. Smakelijk eten!!!

  Serveertips

  Je kunt ook varieren met andere soorten sla bv. Rucolla, Veldsla of Eikenblad is maar wat je lekker vindt

   

   


   

 • Oriëntatie van uw dak niet geschikt voor zonnepanelen? Denk eens aan zonnestroom via de pergola..

 • De Groene Meisjes

  degroenemeisjesHet blog 'De Groene Meisjes' wordt gevormd door twee jonge, enthousiaste meisjes – Jamie (24) en Merel (28) – die geloven dat een groener leven vooral leuk moet zijn. Merel en Jamie willen graag een platform voor groene inspiratie zijn. Dat betekent dat ze de lezers meenemen in een zoektocht naar manieren om het leven steeds een stukje bewuster – en dus leuker – te maken.

  "Wij zijn geen donkergroene meisjes. We zouden onszelf eerder mintgroen noemen. We eten veganistisch en doen ons best om zoveel mogelijk biologische producten te gebruiken. Ook kopen we onze kleding het liefst tweedehands en richten we ons huis in met spullen uit de kringloop. Maar donkergroen? Nee hoor, dat pretenderen we niet te zijn. We willen toegankelijk zijn voor mensen die misschien nog helemaal niet groen zijn. Deze mensen willen we graag inspireren! Op ons blog zal je geen negatieve verhalen of filmpjes over slachthuizen tegenkomen. De Groene Meisjes zijn luchtig en hopen op deze manier te laten zien hoe het anders kan. Niet wat er allemaal niet mag."

  Lees verder

 • Gratisaftehalen

  Gratisaftehalen

  Gratisaftehalen.nl is een site waarop gratis af te halen spullen worden aangeboden.

  Lees verder

 • Bioblogging

  bioblogginglogo.png

  Bio Blogging Alles Biologisch Natuurlijk!

   

 • Eten uit de volkstuin

  Een foodblog met recepten voor groente, kruiden en fruit uit de volkstuin. Meestal vegetarisch en met handige tips voor in de moestuin.

 • schuurverlichting op zonne-energie

  schuurlamp 10ledjes

  Schuurverlichting met een energiezuinige led-bak op zonneenergie.
  Met deze solarlamp heeft u geen netstroom meer nodig.
  Ideaal voor plaatsen waar geen netstroom aanwezig is,
  Denk aan een tenthuisje op de camping, een tuinhuisje op een volkstuintje
  of een tuinhuisje achter in de tuin.

  Wanneer u uw schuur binnen komt springt de lamp automatisch aan. Wanneer de lamp na 50 seconden geen beweging meer ziet gaat de lamp automatisch uit. Met het trekkoord kunt u de lamp dimmen naar de gewenste licht intensiteit.

  Werking
  Bij de lamp wordt een 2 Watt zonnepaneel met kabel geleverd. Het zonnepaneel dient u buiten op een zonnige plek te monteren. De lamp wordt binnen in opgehangen. Door middel van de kabel wordt de interne accu van de lamp opgeladen.

  Specificaties
  - Ledjes: 10
  - Lichtkleur: 6500 Kelvin (koelwit)
  - Brandtijd: 8 uur
  - Lichtstroom minimaal: 65 lumen
  - Lichtstroom maximaal: 135 lumen
  - Zonnepaneel: 2 Watt poly kristallijn
  - Lengte solarkabel: 5 meter
  - Bewegingsdetectie: 6 meter 90°
  - Beschermingsgraad: IP 44
  - Brandtijd indien volledig opgeladen: 5 LEDs 6-8 uur, met 10 LED's 3-4 uur
  - Oplaadbare batterijen: 5 x AA NiMh 1,2 V / 1300 mAh
  - Afmetingen lamp (L x B x H): 275 x 80 x 55 mm
  - Zonnepaneel afmetingen (L x B x H): 210 x 150 x 12 mm

  Complete set 79,95

   

  Het overige assortiment van BespaarBazaar

 • Kruiden uit eigen tuin, dat spreekt pas tot de verbeelding!

  kruiden uit eigen tuin

  Assortiment kruiden bij Bakker-Hillegom

  Naar de rubriek kruiden bij Bakker-Hillegom

 • Mini-groentetuintjes: Zin in heerlijke verse kruiden en groenten maar geen plek voor een moestuin

  mini-groentetuintjes

  Met deze mini kruidentuintjes en groentetuintjes kun je eenvoudig in huis eigen verse groenten en kruiden kweken! Enkel een vensterbank op een lichte plek is alles wat nodig is! Is het lastig om telkens door de knieën te gaan? Een mini kruidentuintje en groentetuintje is gewoon op tafelhoogte te plaatsen en geef de kruiden en groenten een plek dicht bij de keuken. Wat is er nou lekkerder en leuker dan eigen kruiden en groenten kweken? Kies uit het assortiment en ga  aan de slag!

 • Vandebron haalde een score van 9,3 bij Rank-a-brand een goede groene keuze dus!

   

  Duurzame ernergie rechtstreeks van de bron

  van Rank-a-Brand Vandebron is nieuw in de ranking en behaalt direct het A-label in het Onderzoek Duurzaamheid Energieleveranciers dat is opgezet door De Consumentenbond, Greenpeace, Hivos, Natuur & Milieu, WISE en de WNF. Vandebron heeft een score van 9,3 gehaald. Groene energie van Vandebron is dus een goede groene keuze!

  Vandebron zet de bestaande energiemarkt op zijn kop, net zoals andere markten die ook ontwricht worden door nieuwe spelers als Uber, Airbnb, Spotify en Blendle. Vandebron geeft onafhankelijke producenten van duurzame energie, zoals een boer met een windmolen, de mogelijkheid om energie rechtstreeks te verkopen aan de alledaagse consument (wij allemaal dus), zonder tussenkomst van een energiebedrijf.

  Naar Vandebron.nl

   

  Vandebron zet de bestaande energiemarkt op zijn kop, net zoals andere markten die ook ontwricht worden door nieuwe spelers als Uber, Airbnb, Spotify en Blendle. Vandebron geeft onafhankelijke producenten van duurzame energie, zoals een boer met een windmolen, de mogelijkheid om energie rechtstreeks te verkopen aan de alledaagse consument (wij allemaal dus), zonder tussenkomst van een energiebedrijf.

   

  Dat klinkt logisch, maar zo werkt het niet in Nederland. Grote energiebedrijven blijven investeren in fossiele opwek, terwijl ze met buitenlandse certificaten hun grijze stroom vergroenen. Zo gaat ieder jaar een miljard euro die wij aan groene stroom besteden letterlijk in rook op.

   

  Dat kan anders, want er is voldoende zon en wind, biomassa en water, en er zijn genoeg mensen die daar energie van maken. Daarom bestaat Vandebron: Wij geven iedereen de mogelijkheid zelf energie te verkopen en te kopen, zonder tussenkomst van zo'n groot energiebedrijf.

   

  In 2012 werd in Nederland 30% van alle elektriciteit als groene stroom verkocht. Maar nog geen 10% van alle in Nederland geproduceerde elektriciteit komt uit hernieuwbare bronnen als wind, zon en biomassa. Iets klopt niet. Waar komt al die groene stroom dan vandaan? Grijze stroom wordt in Nederland als groen verkocht. Dat is toegestaan omdat er een systeem is ontwikkeld van handel in Garanties van Oorsprong (GvO's). Bijna alle Europese landen zijn aangesloten bij het GvO-systeem. Ook Noorwegen, waar al jaren groene stroom wordt opgewekt d.m.v. stuwmeren. Handelaren kunnen certificaten door heel Europa vrij aan elkaar verkopen. Het tekort aan groene stroom in Nederland kan dus opgevangen worden door GvO's uit het buitenland te kopen. Er komt in Nederland dus geen windmolen of zonnepaneel bij. De manier waarop de grote energiebedrijven groene stroom verkopen is superondoorzichtig. Vaak gaat het om grijze stroom uit gas- of kolencentrales. Door groene certificaten bij te kopen in bijvoorbeeld Noorwegen, kan die stroom toch als groen worden verkocht. Vandebron biedt een platform waarop je als consument rechtstreeks groene stroom kunt kopen van de producent, zodat je zeker weet dat het groen is.

   

   

  Waarom is de import van GvO's een probleem?

   

  De groene stroom die in Noorwegen wordt geproduceerd, wordt daar op het hoogspanningsnet gezet en hoogstwaarschijnlijk gewoon gebruikt door Noorse consumenten. Omdat de Noren van oudsher gewend zijn om uitsluitend groene stroom te gebruiken, interesseert zich daar bijna niemand voor het GvO-systeem. De meeste Noren kan het weinig schelen dat hun groene stroom certificaten massaal naar Nederland worden verkocht. Maar strikt genomen houden de Noren nog maar weinig groene stroom over voor zichzelf - op papier dan. In de Noorse fjorden draaien al sinds 80 jaar vele waterkrachtcentrales die ontzettend veel duurzame elektriciteit produceren, meer zelfs dan wat er in het land zelf opgemaakt kan worden. Nederlandse elektriciteitsleveranciers kopen graag (en massaal) GvO's bij Noorse waterkrachtcentrales. Omdat in Noorwegen zelf weinig vraag naar deze GvO's is zijn ze spotgoedkoop.

   

  Wat is Vandebron?
  Vandebron is de eerste online marktplaats waar je duurzame energie rechtstreeks van de bron koopt. Hierdoor weet je precies waar je stroom vandaan komt en waar je geld naartoe gaat. Bovendien kies je zelf je energiebron. Je hebt keuze uit wind-, water-, bio- en zonne-energie. Omdat de levering van stroom via het nationale elektriciteitsnet gaat, ben je 100% stroomzeker, ook als het niet waait. Vandebron is gebruiksvriendelijk; wij regelen de overstap van je huidige leverancier en je gegevens zijn transparant en inzichtelijk vermeld in jouw persoonlijke profiel.

   

  Waarom is Vandebron anders dan andere energieleveranciers?
  De meeste energiebedrijven hebben een dubbel verdienmodel; ze verdienen aan een maandelijks bedrag (het vastrecht) én ze pakken een marge op het verbruik van energie. Ze maken winst op de stroom die je verbruikt, dus hebben ze er baat bij meer stroom te verkopen. Vandebron verdient alleen aan de vaste abonnementskosten van € 5 per maand per product (dit is vergelijkbaar met het vastrecht dat je nu ook al aan je oude energieleverancier betaalt). Hierdoor hebben we er geen baat bij als je meer verbruikt. Integendeel, een lagere stroomrekening voor jou is ook in ons voordeel; als onze klanten minder stroom verbruiken, kunnen we meer klanten op een bron aansluiten. Bovendien weet je bij Vandebron waar je energie vandaan komt en dat die volledig groen is.

  Naar Vandebron

   

   

 • Altijd energie voor je mobiel en altijd licht met de WakaWaka Power+

  Altijd energie voor je mobiel en altijd licht met de WakaWaka Power+
  Ga jij nog kamperen, maar wil je wel je smartphone kunnen blijven gebruiken? Ga je naar een festival Of ga je veel vlieguren maken en wil je tijdens de vlucht muziek kunnen blijven luisteren of films kunnen blijven kijken? De WakaWaka Power+ laadt je smartphone in 2 uur op. Mèt zonne-energie! Perfect voor als je even onderweg bent of naar plekken reist waar geen elektriciteit is. Zo blijf je altijd bereikbaar. Daarnaast heeft de WakaWaka Power+ ook nog eens een ingebouwde lamp. Hierdoor kun je 's avonds laat als het al donker is gewoon lekker doorlezen in dat spannende boek.

   

  Iedereen toegang tot groene technologie
  WakaWaka streeft naar het beëindigen van de energie armoede door 's werelds beste duurzame energieoplossingen beschikbaar èn betaalbaar te maken voor de 1,2 miljard mensen die hier nog geen toegang tot hebben. Ze werken met het 'share the sun-systeem': voor elke verkochte WakaWaka hier, gaat er een WakaWaka Light naar een familie in nood zonder licht. Je helpt dus niet alleen jezelf, maar ook een ander!

  Naar de WakaWaka bij BespaarBazaar

  Assortiment BespaarBazaar

   

 • Een kruidentuintje in een kratje

  kruidentop

   

  Kruidenzaden, kruidenplanten en minikruidentuintjes bij Bakker

  Naar Bakker 

   

 • Welkom in onze biologische tuinwereld!

  bio-tuin-wereld

 • burenhulp Wehelpen

  burenhulp WehelpenVul je postcode in en bekijk wie hulp nodig heeft in jouw omgeving en waarmee. Of geef aan wat jij leuk vindt om te doen, zodat iemand op jouw aanbod kan reageren. Het gaat om burenhulp of een vriendendienst, dus je kunt geen vergoeding vragen.

  Op www.wehelpen.nl kan iedereen een account aanmaken om hulp te bieden of te vragen. Zo kun je elkaar gemakkelijk zoeken en vinden. En maak dan bijvoorbeeld in het wijkcentrum of bij de bibliotheek een afspraak om te kijken of het klikt.

  WeHelpen; informele zorg, burenhulp en nabuurschap op een nieuwe, eigentijdse manier. Daarvoor biedt de coöperatie wehelpen.nl een plek aan mensen die hulp nodig hebben en mensen die hulp willen bieden. Op wehelpen.nl kun je hulp aanbieden, vragen en organiseren. Wehelpen.nl verbindt deze mensen, biedt hen de mogelijkheid hun steentje bij te dragen en daagt iedereen uit deel te blijven nemen in de samenleving. WeHelpen zet met de website wehelpen.nl in op wederkerigheid: iedereen kan van waarde zijn voor een ander en kan een ander helpen in raad of daad. Voor de geboden hulp mag geen financiële vergoeding worden gevraagd. Zo draagt WeHelpen bij aan een samenleving waarin elkaar helpen vanzelfsprekend is. Inmiddels hebben gemeenten, ziekenhuizen, welzijns- en zorginstellingen, banken, woningcorporaties en zorg- en pensioenverzekeraars zich aangesloten bij de coöperatie, bundelen zij hun krachten en zetten zich in om hun gezamenlijke maatschappelijke ambitie te realiseren:gezamenlijk een krachtige, nationale beweging op gang brengen rondom informele zorg en burgerparticipatie.

  Lees verder

 • Broodfonds

  broodfondsWat is een broodfonds?-
  Arbeidsongeschiktheid is een risico voor de ongeveer een miljoen zelfstandigen en freelancers in ons land. Een broodfonds is een nieuwe arbeidsongeschiktheidsvoorziening, ontwikkeld door en voor zelfstandig ondernemers. Groepen zelfstandigen spreken af om elkaar bij arbeidsongeschiktheid met schenkingen te steunen. Broodfondsen bieden een oplossing naast arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV's). Broodfondsen zijn betaalbaar, kleinschalig, transparant en solidair.

  Is een broodfonds een soort verzekering?-
  Een broodfonds is geen verzekering, maar een groep ondernemers die onderling afspraken maken om elkaar bij arbeidsongeschiktheid een inkomen te schenken. Een broodfonds heeft een ander doel en andere uitgangpunten dan een verzekeraar. De meest opvallende verschillen met een verzekering zijn kleinschaligheid, betaalbaarheid en transparantie.
  Je maandelijkse inleg voor het broodfonds komt op je eigen bankrekening en het (spaar)saldo blijft -na aftrek van schenkingen- van jou. Bij vertrek uit het broodfonds kun je het tegoed meenemen. Het broodfonds is opgezet voor en door ondernemers, ieder lid heeft een stem en bepaalt samen met de andere deelnemers wie er bij het broodfonds wordt toegelaten.

  Lees verder

 • Broodfonds

  broodfondsWat is een broodfonds?-
  Arbeidsongeschiktheid is een risico voor de ongeveer een miljoen zelfstandigen en freelancers in ons land. Een broodfonds is een nieuwe arbeidsongeschiktheidsvoorziening, ontwikkeld door en voor zelfstandig ondernemers. Groepen zelfstandigen spreken af om elkaar bij arbeidsongeschiktheid met schenkingen te steunen. Broodfondsen bieden een oplossing naast arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV's). Broodfondsen zijn betaalbaar, kleinschalig, transparant en solidair.

  Is een broodfonds een soort verzekering?-
  Een broodfonds is geen verzekering, maar een groep ondernemers die onderling afspraken maken om elkaar bij arbeidsongeschiktheid een inkomen te schenken. Een broodfonds heeft een ander doel en andere uitgangpunten dan een verzekeraar. De meest opvallende verschillen met een verzekering zijn kleinschaligheid, betaalbaarheid en transparantie.
  Je maandelijkse inleg voor het broodfonds komt op je eigen bankrekening en het (spaar)saldo blijft -na aftrek van schenkingen- van jou. Bij vertrek uit het broodfonds kun je het tegoed meenemen. Het broodfonds is opgezet voor en door ondernemers, ieder lid heeft een stem en bepaalt samen met de andere deelnemers wie er bij het broodfonds wordt toegelaten.

  Lees verder

 • BUURbook

  buurbookDe missie van BUURbook is dat bewoners meer invloed krijgen op hun eigen buurt.
  Dat doen we door bewoners en professionals met elkaar te verbinden.
  Op BUURbook kunnen bewoners en professionals elkaar vinden en samen werken aan de stad.
  Van VvE, tot straatfeestje of serieus plan: alles in je buurt regel je samen op BUURbook.

  Lees verder

 • Maaltijdbox | Marley Spoon

   

  Maaltijdbox | Marley Spoon

  Marley Spoon vindt het koken opnieuw uit. Supermarkten bieden geen oplossing voor regelmatig koken en ingrediënten zijn nooit in de juiste hoeveelheden te koop. De gevolgen hiervan? Altijd worden dezelfde gerechten bereid, en onnodig veel levensmiddelen verdwijnen in de prullenbak. In Nederland komt dit neer op 135 kg aan voedselverspilling per jaar, per persoon! Marley Spoon biedt de mogelijkheid om elke week uit 14 nieuwe, lekkere recepten te kiezen en levert de ingrediënten in precies de juiste hoeveelheid, direct bij je thuis. Alle ingrediënten zijn uitsluitend afkomstig van zorgvuldig geselecteerde boeren en producenten, zo veel mogelijk lokaal.

  Naar Marley Spoon

   

 • De Krat | Eerlijk eten thuisgebracht.

  De Krat is de oudste maaltijdbox van Nederland. Al in november 2010 begon Eefje Brugman met het thuisbezorgen van houten kratjes met alle ingrediënten voor het bereiden van drie (h)eerlijke maaltijden.

  In eerste instantie leverde de Krat alleen in Amsterdam, maar door de jaren is het bezorggebied steeds verder uitgebreid. Sinds ruim een jaar (juni 2015) is de Krat in heel Nederland verkrijgbaar, met uitzondering van Zeeuws-Vlaanderen en de Waddeneilanden.

  De Krat heeft een eenvoudige ambitie: meer mensen bekendmaken met lokale en duurzaam gekweekte producten. Daarbij hanteert de Krat het eenvoudige principe van tijd en plaats: alle ingrediënten zijn seizoensgebonden (tijd) en lokaal (plaats) gekweekt. Zo zorgt de Krat niet alleen voor gevarieerde, duurzame en (h)eerlijke maaltijden, maar brengt het bedrijf ook lokale boeren en telers onder de aandacht.

  Naar De Krat

 • Maandag vleesvrij! Simpel en snel, vegetarisch #recept | Tagliatelle met courgettes tomaat

  vleesloos

  Groene tagliatelle voor 4 personen , 2 courgettes, 30 kleine Italiaanse tomaatjes, 2 bolletjes mozzarella, doosje grotchampignons, 2 sjalotjes, evt. kruiden naar keuze, olijfolie

  Champignons schoonmaken en snijden, courgette in blokjes snijden, tomaten snijden, mozzarella in blokjes

  Verhit de olijfolie in de wok, doe eerst de gesneden grotchampignons en het sjalotje erin. Iets later de courgette en tomaatstukjes en pas op het laatst de mozzarellablokjes. Zuinig met kruiden dan blijft de pure zachte groentesmaak helemaal behouden ! Kook intussen de tagliatelle beetgaar en serveer dat erbij. Kan ook met stokbroodjes en kruidenboter i.p.v. met tagliatelle.

 • Vegetarische ovenschotel: Prei-aardappelschotel

  vleesloos

  Ingrediënten voor 4 personen
  4 preien (enkel het wit gedeelte houden en in schijfjes gesneden
  1 kg aardappelen, in schijfjes gesneden (gewicht na schillen)
  50 gr boter
  750 ml melk
  1 groentebouillonblokje
  peper
  snuifje nootmuskaat
  3 eierdooiers
  150 gr geraspte emmentaler
  2 el paneermeel
  enkele klontjes boter

  Bereiding
  Snij het onderste uiteinde en de groene bovenkant van elke prei af, verwijder verwelkte bladeren. Snij het preiwit in schijfjes.
  Laat de boter smelten in een kookpan (nét laten smelten, niet bruinen), doe er de geraspte aardappelschijfjes + prei + verkruimeld groentebouillonblokje + peper + nootmuskaat bij, overgiet met de melk en laat op een zacht vuurtje 10 min (nadat de melk licht kookt) sudderen. Voortdurend roeren om aanbranden te voorkomen. Zet het vuur uit en voeg 3 eierdooiers bij en roer alles goed om.
  Verwarm de oven op 220°C.
  Giet het prei-aardappelmengsel in een ovenschotel, bestrooi met de geraspte kaas + paneermeel + enkele klontjes boter.
  Zet de prei-aardappelschotel 25 min in de oven.

 • Qurrent energie is een top-groene keuze!

   

   

  Qurrent behaalt de maximale score (10) in het Onderzoek Duurzaamheid Energieleveranciers dat is opgezet door De Consumentenbond, Greenpeace, Hivos, Natuur & Milieu, WISE en WNF. Groene energie van Qurrent is dus een top-groene keuze! 

   

 • #meatfree monday | vegetarische Bourguignon

  Ingrediënten voor de vegetarische Bourguignon voor 2 personen:
  2 sjalotten
  1 wortel
  olijfolie
  1 knoflookteen
  1 eetlepel tomatenpuree
  2 eetlepels bloem
  100 ml biologische rode wijn
  150 ml groentebouillon
  2 takjes tijm
  350 gram paddestoelen
  zout & peper
  1 klein blikje linzen (130 gram, uitlekgewicht)
  Serveer de vegetarische bourguignon met aardappelpuree of rijst.

  Bereiding:
  Pel de sjalotten en snij ze door de helft. Als je ze vrij groot vindt, mag je ze ook in kwarten snijden. Snij de wortel in dikke plakken.
  Verwarm de olie in een braadpan (of hapjespan als je deze niet hebt) en bak de sjalotten 5 minuten.
  Voeg de wortel toe en bak 5 minuten mee.
  Roer er de (fijn gesneden) knoflook, tomatenpuree en bloem door en bak nog even een minuutje mee.
  Giet de rode wijn erbij, roer goed zodat het een mooie egale saus wordt. Laat een paar minuten pruttelen zodat de wijn verdampt voor in ieder geval de helft. Voeg de bouillon en tijm toe en laat nog 10 minuten zachtjes koken.
  Bak ondertussen in een koekenpan de paddestoelen, breng deze op smaak met wat peper & zout, en voeg na ongeveer 5 minuten toe aan de vegetarische Bourguignon samen met de (uitgelekte) linzen.
  Laat nog vijf minuten zachtjes koken. Zet het vuur uit en garneer met wat tijmblaadjes. Breng op smaak met peper & zout.

 • Solease is gespecialiseerd in het zorgeloos verhuren van zonne­panelen.

  Ontzorgd zonnepanelen huren bij SoleaseSolease.nl is gespecialiseerd in het zorgeloos verhuren van zonne­panelen. De klant betaalt een vast bedrag per maand en is meteen voor­deliger uit. Dus geen lange terug­verdien­tijden meer. Via Solease.nl testen klanten het gerust een paar jaar uit: daarna krijgen ze de optie om alsnog te kiezen voor het gemak en de zekerheid van huren of ze nemen de zonnepanelen tegen gereduceerde prijs over.

  In beide gevallen is de klant in ieder geval niet langer de kolen­centrale van iemand anders, maar worden de panelen op het eigen dak afbetaald. Bezoekers worden op de hoogte gebracht via het aanvragen van een gratis vrijblijvende offerte op maat of hun dak geschikt is voor het zorgeloos huren van zonne­panelen.

  Meer informatie

 • Tuinbankje | meer dan 300 tuinbanken

  Met een assortiment van meer dan 300 tuinbanken is Tuinbankje.nl een zeer compleet online tuinbankenwinkel te noemen!

  Tuinbankje.nl wil echter doorgroeien en meent dat een goede samenwerking met affiliates daarin cruciaal is. Om die reden is voor een interessante en lucratieve beloningsstructuur gekozen. Uitgaande van een gemiddeld orderbedrag van € 140,- liggen daar fraaie kansen op een mooi rendement. Tuinbankje.nl zal wekelijks transacties keuren. In een enkel geval kan het voorkomen dat de keuring langer duurt, dit vanwege het aanbod van producten met een langere bestelperiode en betaling die pas na levering geschiedt.

  Assortiment

  Naar Tuinbankje

 • Zoete aardappelstoofpot

  Ingrediënten:

  3 middelgrote zoete aardappels
  1 paprika
  1 winterwortel
  1 rode ui
  4 teentjes knoflook
  2 el kokosolie
  2 tl kurkuma, gemalen
  2 tl komijn, gemalen
  snuf chilipoeder of
  chilivlokken
  50 g tomatenpuree
  400 ml kokosmelk
  400 g tomaten in blik
  400 g rode linzen
  300 g zilvervliesrijst of quinoa
  400 gram kikkererwten, uitgelekt
  4 el appelciderazijn
  5 grote handen bladspinazie


  Hulpmiddelen:
  keukenmachine of staafmixer en een soeppan

   

  Bereidingswijze:

  1. Schil de zoete aardappels en snijd in kleine stukken. Kook ze in 10 minuten beetgaar. Was de paprika, halveer en verwijder de zaadlijsten. Schil de winterwortel. Pel de ui en knofloog. Snijd de paprika, winterwortel, ui en knoflook in kleine stukjes.
  2. Verwarm in een grote pan de kokosolie. Fruit de ui, knoflook, kurkuma, komijn en chilipoeder 2 minuten, voeg daarna de tomatenpuree toe. Roer goed door elkaar. Giet de kokosmelk erbij en voeg de blokjes tomaat toe, gevolgd door de paprika, winterwortel, rode linzen en zoete aardappel. Breng je stoofpot aan de kook, zet het vuur laag en laat nog 30 minuten op laag vuur staan.
  3. Kook de rijst of quinoa volgens de instructies op de verpakking. Doe de kikkererwten en appelciderazijn bij de stoof, roer en serveer met de zilvervliesrijst en verse bladspinazie.
 • Europa is gezwicht voor Monsanto

  monsanto-roundup1-300x200Europa is gezwicht voor Monsanto en gooit daarmee onze gezondheid en ons milieu te grabbel. Onder druk van Monsanto en Co. is de Europese toelating van glyfosaat met 5 jaar verlengd.

  De bewijslast dat het middel gevaarlijk is voor mens, dier en milieu, neemt alsmaar toe. Er zijn sterke wetenschappelijke aanwijzingen dat glyfosaat kankerverwekkend is, zeker voor dieren en waarschijnlijk voor de mens.


  Onze bodem zit er vol van en het wordt in steeds meer voedingsmiddelen aangetroffen. Zelfs Wageningen Universiteit, die het vaak graag opneemt voor de industrie, uitte recent nog stevige zorgen over het glyfosaat in onze bodem en grondwater.

  Terwijl de zorgen toenemen vecht Monsanto hard terug. De chemiereus verdedigt haar belangen met hand en tand. Er zijn steeds meer aantijgingen dat het bedrijf al jaren – als niet decennialang – bewust disinformatie de wereld in stuurt, onderzoek manipuleert, en haar uiterste best doet om onwelgevallige wetenschappers in diskrediet te brengen. En als dat niet werkt, dan dreigt Monsanto met rechtszaken. Zo ook in Europa – waar Monsanto dreigde met een schadeclaim, die wel kan oplopen tot 1 miljard euro per jaar, als de vergunning niet zou worden verlengd.

  Voor die dreigementen en druk lijkt de Europese Commissie helaas gevoelig, want deze week sloeg ze voorzorg en alle waarschuwingen in de wind. Net als Nederland, die voor de vernieuwing van de toelating van glyfosaat stemde. Ook Nederland is aan de kant van de chemiereuzen gaan staan. En daarom zitten we er nu opnieuw aan vast – niet voor even, maar meteen weer voor een half decennium.

  GMO-Monsanto-Roundup

  Eerst geeft Rutte III de multinationals, onder druk van Shell, Unilever en het VNO-NCW & Co., een duurbetaald cadeau met het afschaffen van de dividendbelasting – nog bovenop het belastingparadijs dat ons land al voor multinationals creëert.

  Terwijl de politieke en maatschappelijke discussie over de dividendbelasting nog hevig woedt, komt Rutte III nu met een tweede geschenk aan de industrie. Om maar te voorkomen dat Monsanto en haar bondgenoten miljarden aan winst verliezen, mag de omstreden onkruidverdelger glyfosaat nog 5 jaar ongemoeid op onze akkers worden gespoten.

  Ondertussen nemen de zorgkosten alsmaar toe, en lees je als consument dat je zorgpremie over een paar jaar tijd misschien wel 300 Euro duurder wordt. De industrie vervuilt; en jij, als consument, mag opdraaien voor de kosten.

  Laten we de schijn niet langer ophouden. Als onze volksvertegenwoordigers het kennelijk slechts als hun taak zien om handelsbelangen te beschermen, en niet onze gezondheid, vervang dan de Europese vlag maar door het logo van Monsanto, en de Nederlandse vlag door het logo van Shell. Dan is de overheid tenminste eerlijk over de belangen die voorop gesteld worden. Want dat de handelsbelangen hier beschermd worden is nu wel duidelijk, maar het belang van de maatschappij is mijlenver te zoeken.

  De hernieuwde toelating van glyfosaat in de Europese Unie is een enorme inbreuk op het voorzorgsbeginsel dat zegt: bij twijfel, niet doen. Dat het middel – ondanks alles dat nu bekend is over de risico’s en de rol van Monsanto bij het verdoezelen daarvan – nu toch opnieuw is toegelaten, is onverteerbaar. Wanneer zelfs de Wereldgezondheidsorganisatie glyfosaat als "waarschijnlijk kankerverwekkend voor de mens" beoordeelt en daarmee in de op één na hoogste risico categorie (2A) classificeert, dan mag de EU dit toch niet negeren!?

  Toch hebben de Europese Commissie en 18 landen de private belangen van bedrijven als Monsanto wéér boven het publieke belang van de volksgezondheid zet. Terwijl dit bestrijdingsmiddel gewoon verboden had moeten worden: mogelijk kankerverwekkende stoffen als glyfosaat horen niet thuis in ons voedsel en drinkwater. Dat dit middel nu nog eens vijf jaar wordt toegestaan, is compleet onverantwoord.

  Vind je ook dat er een einde moet komen aan de industriële belangen die een rol spelen in het goedkeuringsproces van pesticiden, en aan de ondermijning van besluitvormende organen door bedrijven en multinationals?

  Het is schokkend dat er überhaupt een afweging wordt gemaakt tussen goede gezondheid en winst, maar veel erger nog, dat winst prevaleert. Zelden laat de donkere kant van economische politieke processen zich zo duidelijk zien.

  Beste foodwatcher, glyfosaat is helaas slechts één voorbeeld van de manier waarop onze rechten in de wind worden geslagen. We worden handelsverdragen ingerommeld die de veiligheid van ons voedsel bedreigen en de belangen van multinationals nog verder institutionaliseren. Onze tandeloze toezichthouder NVWA, stelt industriële belangen steeds voorop. Bij de controle op pesticiden gaat er van alles mis, en meldingen van misleidende etikettering worden niet eens door de NVWA in behandeling genomen.

  Het systeem moet om, zo veel is duidelijk. Consumenten, de volksgezondheid en de voedselveiligheid moeten weer naar de eerste plaats.

  Lees verder

 • Warentuin.nl – Tot 35% korting op kerstballen

   

  Naar de kerstballen aanbieding

 • #vleesvrije maandag | Vegetarisch pompoensoep

  Flinke pan soep voor 12 personen

  1 Hokkaido pompoen (1-1,5 kg)
  1 ui
  2 teentjes knoflook
  3 paprika's (verschillende kleuren)
  1 prei
  3 stengels bleekselderij
  1 grote winterpeen
  1 courgette
  1 zoete aardappel (oranje)
  petersele,
  koriander
  2,5 l tuinkruidenbouillon
  1,5 tl komijnpoeder
  2 tl. cayennepeper
  zout
  200 ml. kokosmelk
  2 el zonnebloemolie

  Bereiden:
  Olie verwarmen in pan en ui en knoflook zchtjes meebakken. Toevoegen prei en paprika en deze even zchtjes laten meebakken. Bouillion pot of blokjes erbij + water. Toevoegen: pompoen, gesneden prei, courgette wortel en aardappel. Goed doorroeren. Een tijdje laten pruttelen, dan de kruiden (peterselie, koriander en evt, maggieplant toevoegen. Op smaak brengen met de komijnpoeder, cayennepeper en zout. Pureren met staafmixer.
  Als laatset de kokosmelk toevoegen.
  Heerlijk met Turks brood.
    Goed in te vriezen.

 • la­sag­ne met groe­ne groen­ten

  Ingrediënten:

  300 g broccoli
  200 g sugarsnaps
  225 g tuinerwten (pak 450 g, diepvries)
  1 citroen (schoongeboend)
  250 g mascarpone (zachte roomkaas)
  125 ml slagroom
  250 g verse lasagnebladen
  2 el olijfolie
  15 g basilicum
  1 tl 4-seizoenen peperkorrels

  Bereiding:

  Snijd de broccoli in roosjes. Kook ze 3 min. in ruim water. Voeg de sugarsnaps en tuinerwten toe en kook 2 min. mee. Giet af.
  Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Breng in een steelpan het citroenrasp en -sap tegen de kook aan. Voeg de mascarpone en slagroom toe en draai het vuur laag. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  Kook ondertussen de lasagnebladen 3 min. in ruim water. Neem met een tang uit de pan en besprenkel met de olie.
  Scheur de basilicumblaadjes in stukjes. Leg op elk bord 1 lasagneblad. Bedek met de helft van de groenten en 1/3 van de citroensaus. Leg hier 1 lasagneblad, de rest van de groenten, 1/3 van de citroensaus en de helft van het basilicum op. Dek af met 1 lasagneblad, de rest van de citroensaus, de rest van het basilicum en bestrooi met de peper.


  Combinatietip:


  Lekker met tomaat & olijfbrood.

 • De budget vegetariër | hartige taart met witlof en geitenkaas

  witlof


  Witlof is in de winter lekker en goedkoop. Mooi om een hartige taart mee te maken in combinatie met geitenkaas en walnoten.  Deze hartige taart is voor 4 personen en kost je nog geen 7 euro.

  Ingrediënten (voor vier personen)
  Voor de bodem:
  200 gram bloem
  100 gram boter
  20 ml ijskoud water
  1 ei
  mespunt zout

  Voor de vulling:
  5 witlofstronken
  25 gram roomboter
  0,5 eetlepel suiker
  150 gram crème fraîche
  180 gram geitenkaas
  50 gram walnoten
  zout en peper

  Bereiding
  Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de bloem met een mespunt zout in een kom. Snijd de boter er met 2 messen doorheen tot het er als broodkruimels uitziet. Klop een ei los en meng dit met 20 ml ijskoud water. Voeg het eimengsel toe aan het bloemmengsel en vorm er snel een samenhangend deeg van. Laat 30 minuten afgedekt in de ijskast rusten. Snijd ondertussen de witlofstronkjes in de lengte doormidden. Bak deze in de roomboter 15 minuten met de snijkant onder tot die zacht en goudgeel is. Draai ze om in de pan en bestrooi ze met de suiker. Bak de witlof nog 10 minuten. Haal het deeg uit de koelkast, kneed het nog even ‘wakker’. Rol het uit en leg dit op de bodem van de springvorm. Smeer de crème fraîche over de bodem, leg de witlof hierop met de snijkant boven. Strooi er zout en peper over naar smaak en verdeel de geitenkaas erover samen met de walnoten. Bak de taart gedurende 20-25 minuten in de oven.

 • Vegetarische "kapsalon" met auberginefriet

  shoarma-groot4

  Voor de auberginefriet:

  •     1 aubergine
  •     80 gram blond lijnzaad (fijn malen)
  •     50 gram Parmezaanse kaas (raspen)
  •     10 gram Himalayazout
  •     1/2 ei (licht opgeklopt)
  •     Kokosolie om in te bakken (roomboter kan ook)


  Gebruik een koffiemolen om het lijnzaad

  fijn te malen. Doe dit altijd vlak voordat je hetlijnzaad gaat gebruiken.

  Bereidingswijze van de auberginefriet:

  Maal de lijnzaad fijn, rasp 50 gram kaas, doe beiden in een kom en voeg hieraan de zout toe en mix het door elkaar.

  • Klop een ei licht op en neem de helft in een glas of kommetje
  • Was de aubergine en snijd deze in ronde plakken van ca. 8 mm
  • Doe een aantal plakken op elkaar en snijd deze vervolgens in reepjes van wederom ca. 8 mm breed. Doe de auberginefrietjes in een andere kom.
  • Voeg hieraan de ei toe en meng het ei er goed doorheen zodat alle auberginestukjes een klein laagje ei hebben.
  • Doe vervolgens een beetje lijnzaad/kaasmengsel over de aubergine en schud dit in de kom, zodat zoveel mogelijk auberginefrietjes bedekt raken. Herhaal dit, maar laat nog een beetje over, mocht je later nog een frietje hebben die te weinig bedekt is, dan kun je die nog bijwerken.
  • Doe ruim kokosolie in een koekenpan, tot er een klein laagje is.
  • Bak hierin een deel van de auberginereepjes in, tot het aan alle kanten een krokant korstje heeft.

  Verder heb je nog nodig:

      1/2 krop ijsbergsla
      175 gram vegetarische shoarma
      (zonnebloem)olie om in te bakken
      geraspte kaas
      knoflooksaus
      pittige rode saus (of shoarmasaus als)
      zout

  De volgorde van de lagen van de vegetarische kapsalon:

  1) gebakken aubergine friet,

  2) vegetarische shoarmareepjes,

  3) gesmolten kaas,

  4) ijsbergsla of rucola

  5) saus!

  Recept Pittige knoflooksaus:

      1,5 eetlepel yoghurt, ik gebruikte Turkse
      2 á  3 eetlepels mayonaise
      1 á  1,5 theelepel sambal
      3 á  4 teentjes knoflook, door de knoflookpers
      1 eetlepel gedroogde bieslook
      zout en peper, naar smaak

  pittige tomatensaus

  -1 blikje stukjes tomaat (425 gram)
  -1 ui
  -1 teentje knoflook
  -2 eetlepels olie
  -3 eetlepels tomatenketchup
  -1-2 theelepels sambal
  zout

 • De budget vegetariër | veetarische tjap tjoy

  wokgroentenDit is een snel te maken goedkoop gerecht

  Wat heb je nodig?
  (voor 2 personen)

   – 400 gram Chinese wokgroenten, of 400 gram gesneden groenten naar keuze
  – 250 gram champignons, in plakjes
  – 1 eetlepel ketjap asin
  – 1 eeetlepel ketjap manis
  – 3 eetlepels maizena
  – 300 ml water
  – 1 bouillonblokje, groente- of paddenstoel
  – zout en (witte) peper
  – 1 eetlepel zonnebloemolie

  Hoe maak je het?

  Verhit de olie in een wok. Bak hierin de champignons ca 5 minuutjes.

  Voeg de groenten toen en bak heel even mee. Voeg nu de ketjap manis en de ketjap asin toe.

  Schenk er 250 ml water bij en verkruimel het bouillonblokje boven de wok. Verhit tot aan het kookpunt.

  Maak een papje van de maizena met 50 ml koud water. Schenk dit in de pan en breng zachtjes aan de kook. Laat dit zachtjes pruttelen tot de saus de gewenste dikte heeft.

  Voeg er eventueel wat (witte) peper en zout aan toe.

 • Vegetarische moussaka met aubergine en zoete aardappel

  001590802 001 397381 708

  Moussaka is een traditioneel Grieks gerecht keuken, opgebouwd uit lagen, met gehakt, aubergine, uien, kruiden, aardappelen, tomaat en bechamelsaus. Dit is een vegetariche variant! Gezonder én lekkerder, met aubergine, zoete aardappel, vegetarisch gehakt (te vinden bij o.a. AH) en cashewroom. Echt comfort food na een herfstige dag. Hier krijg je weer energie van!

  Voor de moussaka
  2 aubergines
  2 zoete aardappels
  250 gramvegetarisch gehakt
  1 eetlepel Gula Java Safran

  1 theelepel kaneel
  ½ theelepel paprikapoeder
  1 blik tomatenblokjes
  1 ui, gepeld en fijngesneden
  2 teentjes knoflook, gepeld en fijngesneden
  zout en peper naar smaak

  Voor de cashewroom
  150 gram rauwe cashews
  1 citroen, het sap
  5 eetlepels heet water
  snufje zout

  Hoe maak je het?
  1. Verwarm de ovengrill voor op 220 graden Celsius, en week de cashews in een bakje met kokend water (zorg dat alle nootjes onder water staan).
  2. Snij de aubergines en de zoete aardappel in plakken van circa 1 centimeter. Beleg een bakplaat met bakpapier en leg de plakken daarop. Besprenkel met een beetje olijfolie, zout en peper.
  3. Grill de aubergine en de zoete aardappel gedurende circa 20 minuten, totdat ze goudbruin en gaar zijn. Zet daarna de oven in heteluchtstand en verlaag de temperatuur naar 180 graden Celsius.
  4. Maak de seitan gehakt los met de hand.
  5. Verhit olie in een koekenpan en fruit de ui totdat deze glazig begint te worden.
  6. Voeg de gehakt, knoflook, eetlepel Gula Java Safran, kaneel en paprikapoeder toe en roerbak kort mee.
  7. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel enkele minuten op laag vuur sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Bouw dan de moussaka. Vet een ovenschaal in en leg op de bodem de helft van de tomaten-gehaktsaus, leg daarop een laag met aubergine en zoete aardappel plakken (om en om naast elkaar), daarop de andere helft van de tomaten-gehaktsaus en tot slot daarop weer aubergine en zoete aardappel plakken.
  9. Zet de schaal in de oven en bak de moussaka 25 minuten gaar.
  10. Maak terwijl de moussaka in de oven staat de cashewroom. Giet hiervoor de cashews af en doe samen met het sap van de citroenen, heet water en een snufje Fleur de Sel in een blender of mixer. Mix tot een gladde, romige saus en gebruik dit als topping op de moussaka.

 • De Reizende Vegetariër

  Reizen en vegetarisch of veganistisch eten. Dat is toch een heerlijke combinatie? Op reis, maar ook als je even niet op reis kunt. Dan is eten altijd een mooie manier om weg te dromen naar andere landen en culturen.

  Op Reizende Vegetariër vind je daarom alles alles over reizen, vegetarische restaurants en vegetarische of veganistische recepten. Laat je zelf inspireren voor je volgende reis of voor het eten vanavond. Alle recepten zijn vegetarisch of veganistisch. Veel eet-& reisplezier!

 • De groene zus

  dgz v3-01Iedereen kent tegenwoordig wel een zus die graag bezig is met groen. Dit zijn vrouwen die graag ethisch leven volgens respectvolle waarden en normen voor mens, dier en natuur. De groene zus is het type met een eigen mening, een tikkeltje tegendraads en authentiek. Ze houdt bijvoorbeeld van sporten, reizen, gezonde voeding, moestuinieren en ze geniet van de natuur.

  Er staan op Degroenezus.nl blogs over een ECO- Lifestyle. De consument bepaald waar het geld naartoe gaat en beïnvloed hiermee de industrie en markt. Oftewel; wij zijn een bepalende factor en daarmee de sleutel naar een beter milieu, en tevens een menswaardig, maar ook diervriendelijk bestaan op aarde. Je vindt op Degroenezus informatie over wat jij kan doen om hier je steentje aan bij te dragen. Het is een combinatie van persoonlijke- en gastblogs over onder meer moestuinieren, fair fashion,  plantaardige voeding, ethiek, ecologie, dierproefvrije cosmetica en daarmee een groen en duurzaam leven.

  “De groene zus is er voor vrouwen die ecologisch leven of hiervoor open staan.”

 • De appel van Eva

  1-5

  Welkom op mijn blog! Ik ben Eva en ik schrijf wekelijks artikelen om jou te inspireren ook een ECOCHIC lifestyle te volgen.

  Doe je mee om jouw leven en de wereld iets groener te maken?

  Be happy, be healthy,
  Eva

 • Blond met een groen geloof

  IMG_1935-1024x683-1024x585.jpg

  Blond met een Groen Geloof. Een plek met allergievriendelijke, vegetarische gerechten. Maar ook een zoektocht naar een groener en duurzamer leven vanuit mijn geloof. 

  Ik ben Amélie en geniet van lekker eten, sporten, groene dingen, bloggen  en de natuur.

  Ik ben getrouwd, moeder van 3 jongens, christen en ortho-moleculair voedingsdeskundige.

 • De budget vegetariër | Chili sin carne

  Ingrediënten 4 personen

  3 el olijfolie
  2 uien, gesnipperd
  2 tl chilipoeder
  2 tl gemalen komijn
  1 zak paprikamix (3 stuks; groen, rood en geel), in stukjes
  2 blikken chilibonen of bruine bonen (400 gr)
  1 avocado, in blokjes
  150 g jong belegen kaas, geraspt

  Voorbereiding:

  Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd alle groenten zoals hierboven aangegeven staan in stukjes


  Bereidingswijze:

  Verhit de olie in de pan. Fruit de ui 3 min. Voeg het chilipoeder en de komijn toe en fruit 2 min mee.

  Voeg de paprika en de inhoud van de blikken (chili)bonen, inclusief vocht, toe. Laat 10 min garen en breng op smaak met peper en zout

  Doe de chili sin carne in de Ovenschaal en verdeel de avocado erover.
  Bestrooi de kaas en zet 10 min in de oven.

 • Zuinigaan

  Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

 • Koningin Mínima

  photoIk ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
  Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

 • kelly caresse

  10 tips om te consuminderen

  kellyMet deze tips probeer ik te letten op de uitgaven die we doen en ben ik aan het consuminderen. Zo wordt ik mezelf bewust van mijn uitgaven en ik wil zo ook voorkomen dat de drang om het ‘kopen om het kopen’ weggaat. Ik heb niet bij ieder feestje een nieuw jurkje nodig, en de kleding die ik nu heb is ook prima. Tevreden zijn met wat je hebt, daar gaat het om. Hoe gaan jullie daarmee om?

 • Lekker leven met minder

  lotte10 tips om te consuminderen: Zo houd je geld over voor andere leuke dingen en je bewuster te worden van je uitgaven. Zo kun je sparen en gelukkiger leven.... Door Lotte Verheul

 • Green Evelien

  greenevelien

 • Geldloos

  geldloos

  Het is een simpel en zeer effectief manier om minder afhankelijk te zijn van geld: consuminderen. Je gaat simpelweg uit en thuis minder consumeren, oftewel je gaat consuminderen. Maar: je gaat vooral minder kopen en je gaat vooral meer zelf doen en zelf maken. Je laat die broek liggen en die nieuwe tablet heb je eigenlijk ook niet nodig. Probeer het maar eens: gewoon een tijdje minder kopen en meer bezig zijn met zelf maken en zelf doen.

 • Consuminderen

  Een blog over geld en alles wat daarbij hoort Consuminderen en schrijven helpen me bewust om te gaan met geld. In de aard ben ik een big spender.

 • Camper of Caravan delen

  Nee, het is nog geen zomer, maar bezit je een camper of caravan, dan kun je tegenwoordig je camper of caravan delen. Ook als je geen caravan hebt, kun je via deze site een caravan mee sleuren of camper huren. Soms heb je een caravan die al op een camping staat, de andere keer, moet je hem zelf achter je auto haken.

 • Uit Mijn Keukentje

  12244605_952750918145845_8456011774182392026_o.jpg

 • Rentsy

  11538958_1004827649541218_2651523675899025899_o.jpg

  Rentsy maakt spullen huren makkelijk en leuk

  GGratis en gemakkelijk spullen huren en verhuren voor bedrijf en particulier.

 • De budget vegetariër | Ovenschotel met groenten

  Ingrediënten voor 4 personen

  4 stengels bleekselder , in stukken gesneden
  2 rode paprika's, zaadlijsten verwijderd en in stukken gesneden
  200 gr diepvrieserwtjes, 5 minuten voorgekookt
  500 gr aardappelen, geschild en in dunne plakken gesneden, 5 minuten voorgekookt
  4 wortels, geschild en in schijfjes gesneden, 5 minuten voorgekookt
  1 ajuin, in ringen gesneden
  200 gr geraspte emmentaler
  klont boter
  vloeibare boter (voor het instrijken van de ovenschotel)
  1 groentebouillonblokje, verkruimeld
  zwarte peper uit de molen

  Bereiding

  Verwarm de oven voor op 220°C.

  Smelt een klont boter in een wok en roerbak de ajuin + paprika 5 à 10 minuten. Doe er een verkruimeld groentebouillonblokje bij en roer door de gebakken groenten.

  Beboter royaal een ovenschotel en doe er de voorgekookte aardappelen + gewokte ajuin en paprika + voorgekookte wortelschijfjes + voorgekookte erwtjes + rauwe stukjes bleekselder in. Schep de groentjes wat door elkaar.

  Strooi de geraspte emmentaler over de ovenschotel met groenten en kruid met zwarte peper uit de molen.

  Zet de groenteschotel met kaas 20 minuten in de oven.

 • De budget vegetariër | Gevulde courget met Roquefort

  Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 middelgrote courgetten
  • 1 ajuin, fijngesnipperd
  • 4 el olijfolie
  • 200 gr Roquefort, verbrokkeld
  • 150 gr geraspte kaas

  Bereiding

  Snij de courgetten overlangs in 2, hol het vruchtvlees uit met een lepel. Pureer het vruchtvlees en laat goed uitlekken.

  Verhit de olie en fruit de ajuin 10 min. Vermeng met het vruchtvlees + Roquefort.

  Blancheer de uitgeholde courgetten 5 min in kokend water. Laat de courgetten goed uitlekken.

  Verwarm de oven voor op 200°C.

  Vul de courgetten met het vruchtvlees-Roquefortmengsel, bestrooi met geraspte kaas.

  Schik de gevulde courgetten in een ovenschotel en bak ze 35 min in de oven.

 • LENA: een mode-bibliotheek voor dames

  Hoe werkt LENA? from LENA the fashion library on Vimeo.

  LENA is een mode-bibliotheek voor dames, waarbij mode, stijl en hoge kwaliteit centraal staan. De collectie is een combinatie van unieke vintage, hoogwaardige inbreng van consumenten en moderne duurzame labels. LENA werkt met een abonnementen systeem waarmee de consument tegen een vast bedrag per maand kleding kan lenen, die zo vaak gewisseld kan worden als gewenst. Een nieuwe manier van consumeren. Naast het lenen van de collectie is ook alles te koop. Direct of via het 'try-before-you-buy' principe. – Winkelstraten zijn gevuld met fast fashion ketens die consumenten met goedkope prijzen verleiden tot aankopen van lage kwaliteit. Deze massaconsumptie draagt in grote getale bij aan onder andere de schaarste van grondstoffen, kinderarbeid, uitbuiting en de alsmaar groeiende afvalberg. – Wij hebben impact als doel. Met LENA voorzien wij in de heersende consumptiebehoefte van 'veel voor weinig', maar plaatsen dit in een duurzame context. We introduceren duurzame mode op een laagdrempelige manier aan de consument en stimuleren hiermee bewuster consumeren. Door te lenen ontstaat er minder afval, wordt er minder gekocht én wordt de levensduur van kleding verlengd, wat positieve invloed heeft op de productieketen. – LENA brengt mensen samen, stimuleert te delen, en bouwt een community op lokaal niveau, online en vooral offline. We willen na onze vestiging in Amsterdam gaan opschalen en (wereldwijd) in grote steden LENA vestigingen realiseren.

 • De Spullenier |Utrecht

  Spullenier_Logo_RGB.png

  Stichting DeDeelkelder is een sociale onderneming met als doel om bij te dragen aan de verduurzaming van de samenleving – zowel op ecologisch, sociaal als economisch gebied – door het delen van spullen tussen mensen te faciliteren.

  Wij hebben geen winst-oogmerk omdat we het belangrijker vinden dat mensen de mogelijkheid hebben om zich op een duurzame manier te ontwikkelen. Onder meer door toegang tot gereedschappen te geven in plaats van bezit. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat deze spullen beter benut worden en de recycling laagdrempeliger wordt. Dit kan in onze ogen alleen wanneer we deze spullen gezamenlijk gaan gebruiken.

 • Recept voor hartige taart met amandeldeeg en snijbiet

  Dit heb je nodig voor 4 personen

  Voor de deeg

  3 tenen knoflook
  2 takjes rozemarijn
  200 g amandelmeel
  1/2 tl zout
  vers gemalen zwarte peper
  90 ml olijfolie
  1 el koud water
  Voor de vulling

  Voor de vulling

  3 sjalotten
  3 tenen knoflook
  4-5 snijbietbladeren (of 2 handen spinazie)
  1 el olijfolie
  4 eieren
  125 ml volle yoghurt of crème fraîche
  50 g geraspte gruyère kaas
  1 tl zout
  versgemalen zwarte peper

  Hulpmiddelen:

  quiche- of springvorm van 22 cm
  Zo maak je het
  Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de quichevorm in met olie.

  Snijd de knoflook fijn en rits de blaadjes van de rozemarijntakjes. Hak de rozemarijn fijn.
  Vul een mengvorm met het amandelmeel, knoflook, rozemarijn, zout, peper en olijfolie. Roer met een pollepel en voeg een eetlepel water toe en vorm een samenhangend mengsel. Druk het deeg in de taartvorm en maak een opstaande rand van 1-2 cm. Met natte handen blijft het deeg minder plakken en gaat het makkelijker.

  Schuif de taartvorm in het midden van de oven en bak de taartbodem in 15-20 minuten goudbruin.

  Terwijl de taartbodem in de oven staat, kun je de vulling maken. Snijd de sjalotten en knoflook fijn. Was de snijbietbladeren en verwijder de stengels. Hak het blad grof. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de sjalot en knoflook in 5 minuten op middelhoog vuur zacht. Voeg het snijbietblad toe, roer af en toe en laat het slinken. Haal de pan van het vuur.

  Klop de eieren in een mengkom los en voeg de yoghurt (of crème fraîche), gruyère kaas, zout en peper toe. Voeg de groenten toe en roer even door. Haal de taartbodem uit de oven en schenk de vulling in de vorm.

  Bak de taart in het midden van de oven in 30-35 minuten goudbruin. Let op dat de korst niet verbrand. Dek de taart eventueel met een stuk aluminiumfolie af.

 • AnyJobby

  logo_orange.pngAnyJobby is het online Platform waarop mensen in je buurt klusjes en karweitjes kunnen plaatsen of kunnen uitbesteden aan anderen. Deze klusjes of Jobby’s, zoals wij ze ook wel noemen, worden geplaatst door Jobplaatsers. De Jobplaatser kan een buurtgenoot zijn, maar ook iemand die in een andere stad woont. De personen die de Jobby’s uitvoeren noemen wij Jobbers. Jobbers zijn enthousiaste en betrouwbare personen die bereid zijn tegen een leuke vergoeding allerlei soorten Jobby’s uit te voeren.

 • Goboony

  Een camper huren voor je vakantie.. klinkt dat voor jou ook niet als een droom? Droom dan niet verder, maar maak het werkelijkheid! Bij Goboony ben je hiervoor helemaal op de goede plek, want op onze site vind je meer dan 1600 campers klaar om gehuurd te worden. De campers worden voornamelijk aangeboden door particulieren. De campers zijn van vele gemakken voorzien en zijn allemaal APK gekeurd. Ook voldoen ze aan de wettelijke eisen en zijn ze verzekerd. Mocht er iets gebeuren dan worden de kosten gedekt door de verzekeraar van de verhuurder. Houd wel rekening met een eigen risico bij schade. Dit eigen risico kun je eventueel wel makkelijk afkopen via onze verzekeringspartner voor maar 8 euro per dag. Zo kun je met een gerust gevoel op vakantie.

  Hét platform om makkelijk en voordelig een unieke camper te huren direct bij de eigenaar. Deel de vrijheid van een camper

 • 3D Hubs: netwerk van 3D-printers

  retina-1493820017.png3D Hubs is ’s werelds grootste en snelst groeiende netwerk van 3D-printers. Doordat 3D Hubs iedereen toegang geeft tot 3D-printers in hun buurt versnelt 3D Hubs een toekomst van lokale en on-demand productie. Ons netwerk bestaat uit meer dan 24.000 locaties wereldwijd, die meer dan een miljard mensen toegang tot een 3D-printer binnen 10 mijl van hun huis.

 • eStadslab

  download_3.pngeStadslab is een platform en methode waarmee gemeenten gebruik kunnen maken van de kracht van de samenleving. Wij zetten labs op over types bedrijvigheid, werkgelegenheid, welzijn, recreatie, retail-winkelgebieden, cultuur, voorzieningen, gebiedsgericht werken, veiligheid, sport, duurzaamheid, energie en onderwijs.

 • de Windcentrale

  e0136f99-4d32-4f32-956d-15d2a33be8be.jpg

  We splitsen een windmolen in duizenden stukjes: Winddelen. Door één of meer Winddelen te kopen, word je mede-eigenaar van een windmolen. Als eigenaar van een Winddeel heb je recht op een deel van de stroom die de windmolen opwekt. Dat betekent dat je met Winddelen je eigen duurzame stroom opwekt en dat je lampen thuis gaan branden op stroom uit je eigen windmolen. Inmiddels zijn er al ruim 15.000 mensen met Winddelen!

  Als Winddeler lever je een concrete bijdrage aan een beter milieu. De stroom die je met je Winddelen opwekt, komt van je eigen Nederlandse windmolen. Gegarandeerd groen dus. En je bent bovendien voordelig uit. Naast de eenmalige aanschafkosten betaal je jaarlijks een bijdrage aan de exploitatiekosten van de molen. Zolang je molen draait, gemiddeld 12 tot 20 jaar, ontvang je gratis stroom van je Winddelen. Die groene stroom verrekenen we met je stroomnota. Extra leuk: hoeveel stroom je windmolen opwekt, kun je live volgen met de Windcentrale-app.

  Wil je ook Winddeler worden? Schrijf je dan (gratis en vrijblijvend) in op onze voorrangslijst. Op die manier krijg je als eerste bericht wanneer er een nieuwe molen in de verkoop gaat. Bovendien krijg je voorrang op de koop van Winddelen ten opzichte van mensen die zich niet of later dan jij hebben ingeschreven. Dat is handig, want tot nu toe was er bij alle molens meer vraag naar Winddelen dan aanbod.

 • CampinmyGarden

  Campinmygarden.com, de eerste online community voor tuincamping ter wereld, werd in april 2010 gelanceerd met een grote glimlach en een open uitnodiging voor iedereen. Als lid van deze community kunt u uw eigen tuin promoten als een camping en / of accommodatie boeken in de tuinen van andere leden.
 • Djeepo is het deeleconomie platform voor opslagruimte

  download_4.pngDjeepo is het deeleconomie platform voor opslagruimte, met Djeepo sla je spullen voordelig op in de buurt, bij je buren. Als je ruimte over hebt, zoals een zolder, kelder of schuur, kun je eenvoudig wat geld verdienen. Djeepo gelooft in een sociale wereld waarin bezit gedeeld wordt. Door overtollige ruimte te delen wordt bestaande ruimte beter benut. Zo beperken we ruimte-schaarste, bovendien houden gebruikers geld over voor leuke dingen.

  In een ideale wereld wordt bezit zoveel mogelijk gedeeld. Ruimte wordt steeds schaarser in stedelijke gebieden. Hierdoor stijgen prijzen en wordt er steeds meer gebouwd. Door te delen wordt bestaande ruimte beter benut en wordt ruimte-schaarste gedrukt

 • HeelNederlandDeelt

  HeelNederlandDeelt.nl is de eerste algemene deelwebsite die iedereen in Nederland, van burgers en bedrijven tot maatschappelijke initiatieven en sportclubs, de mogelijkheid geeft om veilig en vertrouwd spullen, klusjes, faciliteiten, hulp, kennis en gereedschap te lenen of te huren van de buren.

  Onderling lenen, ruilen of huren vindt met name op lokaal niveau plaats. Daarom krijgen alle gebruikers via een eigen gemeentelijk deelplatform, zoals OisterwijkDeelt, SneekDeelt, DenBoschDeelt, AmsterdamDeelt of MiddelburgDeelt, toegang tot de deeleconomie. Samen met community managers, die fungeren als de lokale 'spin in het web', willen we in iedere gemeente, stad, buurt en wijk in Nederland de deeleconomie te activeren.

  Op HeelNederlandDeelt.nl kan iedereen een gratis account aanmaken en direct starten met het uitlenen, verhuren, ruilen of weggeven van bijvoorbeeld de ladder, de barbecue, een boot, een partytent, een aanhangwagen, fiets of auto die op dat moment stil staat. Zo kan men een zakcentje bijverdienen of juist geld besparen met spullen die anders niet gebruikt zouden worden. Daarnaast kunnen inwoners elkaar via de lokale deelwebsites beter leren kennen en helpen met een tuinklus, het doen van boodschappen, schilderwerk of andere klussen en zorgtaken. Het onderling delen van zaken versterkt zo de lokale economie, het bevordert duurzaamheid en het draagt bij aan de sociale cohesie in de buurt.

  Om het delen ook veilig en vertrouwd te maken werkt HeelNederlandDeelt samen met Stichting Garantiefonds Deeleconomie. Het Garantiefonds heeft als doel om de risico's ten aanzien van deelname aan de deeleconomie zoveel als mogelijk te beperken, ondermeer door het doen van uitkeringen voor schade die niet door contract of verzekering zijn gedekt en door het bemiddelen

  bij conflicten via een Geschillencommissie.

 • pickthisup

  Pick-This-Up1-650x321.jpgGeen tijd of mogelijkheid om je aankopen zelf op te halen? Wellicht dat PickThisUp, dé carpoolplek voor spullen, je kan helpen. PickThisUp combineert bestaande autoritten met bezorgingen. Daarmee zijn we Nederlands eerste deeleconomie bezorgplatform voor alles wat niét per post kan en wél in de auto past. Waar je spullen ook naartoe moeten in Nederland, wij helpen je om in contact te komen met een behulpzame bestuurder uit jouw buurt die toch al die kant uit gaat (en het voor je mee wil nemen). Hoe het werkt? Vul een aanvraag in op onze website en wacht rustig af. Is er een succesvolle match, dan nemen wij contact met je op en zorgen we dat het veilig (verzekerd), groen & voordelig (va €12,50) bij je wordt thuisbezorgd. Want al die lege kofferbakken op de weg is toch zonde!?

 • helpling

  Helpling is het leidende online platform voor huishoudelijke services buiten de Verenigde Staten. Op de website of via de app kunnen klanten een gescreende en verzekerde schoonmaakhulp boeken en krijgen ze binnen een paar klikken hun vrije tijd terug. Voor de schoonmaakhulpen betekent deze innovatieve online service dat ze makkelijker dan ooit toegang hebben tot nieuwe klanten en zelf kunnen managen waar en wanneer ze werken.

  Helpling is opgericht door Benedikt Franke, Philip Huffmann en Rocket Internet in januari 2014. Sindsdien heeft het bedrijf 56.5 miljoen euro opgehaald van investeerders zoals Mangrove Capital Partners, Phenomen Ventures, Point Nine Capital, Lukasz Gadowski, Lakestar en Kite Ventures.

 • Nextdoor buurtgenoten

  nextdoorNextdoor is een besloten buurtapp voor jou en je buren. Leg makkelijk contact en blijf op de hoogte van alles wat er in jouw buurt gebeurt. In heel Nederland gebruiken buren Nextdoor al voor: - Het vinden van een betrouwbare en leuke oppas - Aanbevelingen voor de beste klusjesman, schilder of loodgieter - Hulp bij het...

  De app bepaalt op basis van je adres tot welke buurt je behoort. Daarna moet je aantonen dat je ook echt in die buurt woont. Verificatie kan op 4 manieren: door een code door te laten bellen naar je telefoonnummer, door een code in een kaart naar je huis te laten sturen, via een e-mail-uitnodiging van de buren of via leden uit de buurt die jouw e-mail kunnen doorgeven aan Nextdoor.

 • Met JobSurfing voor de circulaire arbeidsmarkt!

  jobsurfing-photoDeelplatform / cloud CRM / netwerk waarop werkgevers personeel kunnen uitwisselen.

  Via JobSurfing.nl kunnen werkgevers zelf hun flexpool(s) beheren en/of werknemers uitwisselen. Of het binnen de eigen branche, buiten de eigen branche, of binnen een zelf samengestelde flexpool is, JobSurfing biedt werknemers een unieke mogelijkheid om tijdelijk ergens anders te gaan werken. In overleg met de werkgevers kan je kiezen voor de bedrijfsgrootte, regio, aantal dagen per week etc.

  Op deze manier kan ontslag worden voorkomen, overtallige personeelssalarissen worden terugverdiend, de lerende organisatie gestimuleerd en betaalbaar personeel worden gevonden.

  Flexibiliseren op een gezonde manier, JobSurfing.

 • Sjipit: online vervoersplatform voor het vervoeren van spullen.

  sjip itSjipit is een Nederlandse vinding en momenteel het enige online vervoersplatform voor het vervoeren van spullen. Aanbieders van spullen aan de ene kant en ondernemers met een geldige inschrijving bij de Kamer van Koophandel aan de andere kant worden eenvoudig en automatisch bij elkaar gebracht middels een Mobile app (iOS en Android). Met Sjipit vervoer je spullen flexibel, gemakkelijk en voordelig. Men maakt namelijk gebruik van iedereen die zakelijk de weg op gaat met een auto, busje of vrachtwagen. Dat zijn onze Sjippers: koeriers, verhuizers of timmerlieden die dagelijks onderweg zijn, maar niet altijd met een volle laadruimte. Zij verdienen een centje bij door jouw spullen mee te nemen. Dat bankstel, die piano en ook die houten giraffe. Samen spreek je een prijs af, een tijdstip en de voorwaarden. Dat werkt goedkoper en gemakkelijker dan traditioneel transport. SJIPIT is dé marktplaats voor het vervoer van spullen. Gezien het innovatieve karakter en met name vanwege het feit dat er momenteel niet één vergelijkbaar platform wereldwijd bestaat dat dezelfde werkwijze hanteert, is lastig in te schatten wat de omzetverwachting zal zijn. Echter, door het grote aantal inschrijvingen verwacht Sjipit een vaste waarde te worden voor iedereen die spullen te vervoeren heeft en vooral een extra bijdrage te kunnen leveren voor ondernemers die hun lege kilometers vertaald zien in een extra bijverdienste.
  Visie

  Over 5 tot 10 jaar is Sjipit de standaard waarmee men eenvoudig en online spullen laat vervoeren. Sjipit wordt standaard aangeboden via internet-marktplaatsen als mogelijk vervoerskanaal. Elke ondernemer met een voertuig is een mogelijke vervoerder en de impact van Sjipit is enorm. Door te blijven innoveren en te ontwikkelen zorgt Sjipit ervoor dat zakelijke ritten veel efficiënter benut worden. Het Sjipit-platform wordt continue uitgedaagd door de dynamische vervoersmarkt, waardoor innovatie in deze markt een must is. Gebruikers worden eenvoudig in staat gesteld om spullen/goederen mee te laten liften op ritten die reeds in de planning staan bij ondernemers. Zo kan als voorbeeld een verhuizer die zijn verhuisklus heeft afgerond eenvoudig zijn lege terug-rit benutten door zijn bus te vullen met spullen die óók naar zijn retouradres en omgeving moet. Uiteindelijk zullen ook de grote transporteurs hun lege trailers op de terugweg kunnen vullen waardoor transport-ritten steeds rendabeler worden.
  Waarden

  Door mijn eigen transportbedrijf ben ik op het idee gekomen om geheel in de huidige tijdsgeest een landelijk platform te bouwen voor het vervoeren van spullen. Momenteel bestaat een gebrek aan de juiste vervoersmogelijkheden, terwijl elke minuut duizenden bestaande ritten ingezet kunnen worden voor het vervoeren van deze spullen. Op basis van mijn commerciële achtergrond en ervaring van 14 jaar heb ik mijn commerciële vaardigheden gecombineerd en gebruikt om met technische professionals dit platform te bouwen.
  Deel dit stuk

 • KrijgdeKleertjes.nl is de leukste landelijke website voor het ruilen van kinderspullen.

  krijg

  rijgdeKleertjes.nl is de leukste landelijke website voor het ruilen van kinderspullen. Al ruim 5000 ouders geven en krijgen hier onderling pakketten met kleertjes, speelgoed en andere spullen.
We willen ervoor zorgen dat niemand meer kleertjes opslaat op zolder, of speelgoed ongebruikt in de kast heeft liggen. Zodra je kind er te groot voor is ruil je je spullen!

 • Dinst: Fijner langer thuis met één vertrouwd gezicht aan huis

  dinst-teamDinst is dé website voor betrouwbare diensten bij je thuis. Dinst maakt het makkelijk om via internet betrouwbare diensten aan huis te boeken. Op Dinst.nl of via de websites van haar partners, zoals die van ledenservice Leef3.nu. Alle dienstverleners zijn persoonlijk gescreend door Dinst of haar lokale partner. De website toont alle relevante (prijs) informatie, waardoor gebruikers transparant kunnen kiezen uit het goede en het beste. Baseer je keuze op beoordelingen van jouw buurtgenoten en maak aan de hand van een introductiefilmpje zelf eerst kennis met een goede pedicure aan huis, betrouwbare klusjesman of gezellige thuiskapster. Zo weet je direct wie je in huis haalt!

  Fijner langer thuis met één vertrouwd gezicht aan huis

  Dinst biedt alle vormen van dagelijkse of wekelijkse ondersteuning, begeleiding en gezelschap in en rondom het huis. Zodat je fijner langer thuis kunt blijven wonen wanneer je ouder wordt.

  Jouw Dinstverlener is een vertrouwd gezicht aan huis met wie je samen boodschappen doet of kookt, het huishouden doet, naar het ziekenhuis gaat, wandelt of een kleine klus doet. Hierdoor heb je meer tijd en ruimte voor leuke dingen om samen met vrienden en familie te genieten.

 • Hihi Het leuke aan reizen is het ontmoeten van verschillende mensen.

  hihiHet leuke aan reizen is het ontmoeten van verschillende mensen. Mensen die je kunnen inspireren. Waarom niet iemand boeken die je de stad laat zien maar tegelijkertijd ook zijn/haar omgeving laat zien en je het ware lokale gevoel geeft. Privé Tour Guides zijn nogal duur daarom hebben we een platform opgezet die de mogelijkheid geeft om een privé gids te boeken voor zeer lage tarieven. Kijk naar de interesses van de persoon en bepaal welke Guide je het beste zou kunnen begeleiden. Enjoy your trip, feel the local life!!

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd