Chili sin carne is chili con carne, maar dan zonder vlees.


Benodigdheden voor 2 personen:
1 ui
klontje roomboter
1 rode paprika
2 wortels
2 tenen knoflook
1 rode peper
80 gr zilvervliesrijst
4 ons tomaten
2 tl komijn - djinten
1,5 tl gerookte paprikapoeder
1 tl kaneel
1 snuf zout
300 gr rode kidneybonen
100 gr mais
7 gr koriander - vers
bereiding:
Snijd de ui in grove stukken en fruit hem aan met een klontje roomboter
Snijd ondertussen de paprika in blokjes en de wortels in dunne plakjes
Doe de wortel en paprika in de pan en bak kort mee
Snijd terwijl dit bakt de knoflook en de rode peper fijn (verwijder eerst de zaadlijsten voor een minder pittige variant)
Vul, voor de rijst, de waterkoker met water en zet hem aan
Voeg de tomaten, de knoflook, de rode peper toe, de komijn, paprikapoeder, kaneelpoeder en een snufje zout toe
Voeg ook de rode kidneybonen en de mais toe en laat de chili 10 minuten zachtjes koken
Kook de rijst in een steelpan, volgens de verpakking, gaar
Snijd ondertussen de verse koriander grof
Schep de rijst en de chili sin carne op twee borden, strooi de koriander er overheen
Tip
gebruik een kleiner blikje kidneybonen en voeg een klein blikje kikkererwten toe