bloemkoolIngrediënten 4 personen

1 bloemkool
1 zak spinazie
2 tomaten
2 aardappelen
2 teentjes knoflook
1 ui
1 bekertje creme fraiche of mascarpone
kerrie massala
peper en zout
olijfolie


Benodigdheden

Een kookpan, vergiet, snijplank, grote pan of wok.

Voorbereiding
Snijd de bloemkool in roosjes en de aardappel in blokjes. snijd alle andere groenten klein.


Bereidingswijze
Kook de bloemkool en de aardappelen tot deze zacht zijn.

verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de ui, knoflook en tomaat.
voeg even later de spinazie toe en laat dit slinken.

doe in een stelpannetje de creme fraiche en verhit dit langzaam, voeg flink wat kerrie massala toe, tot dit een gelige romige saus wordt. voeg nog wat peper en zout en toe, en voor wat extra pit wat sambal of rode peper.

voeg de uitgelekte bloemkool en aardappel toe aan het gerecht en roer dit alles om, voeg als laatste de saus toe en schep alles even door elkaar zodat alles lekker in de saus ligt.

garneer evt. met wat verse koriander.