boerenkoolIngrediënten voor 2 personen


500 gram aardappelen voorgeschilde en kruimige
400 gram boerenkool met rode peper-rode paprika
1 beetje gedroogde Spaanse peper
1 eetlepel grove mosterd
250 gram kastanjechampignons
1 teentje knoflook
1 eetlepel kokosolie
1/2 stuk limoen
1 beetje zout

bereiding

- Doe de voorgeschilde en kruimige aardappelen in een grote pan. Voeg water toe totdat de aardappelen voor de helft onder water staan.
- Voeg de boerenkool met rode peper-rode paprika toe en doe de deksel op de pan.
- Zet de pan op het vuur en laat het 20 minuten zo staan. Zet na zo'n 2 minuten het vuur laag. Het water kookt dan al en blijft toch wel koken.
-Snijd de kastanjechampignons in dikke plakken.
-Hak het teentje knoflook fijn.
- Nu heb je als het goed is minimaal 10 minuten pauze. Ga pas 5 minuten voordat de boerenkool en aardappels gaar zijn verder met het bereiden van de kastanjechampignons.
- Doe een eetlepel kokosolie in de pan en voeg de fijngehakte knoflook toe.
- Doe er vervolgens de kastanjechampignons bij samen met het sap van een halve limoen, wat gemalen gedroogde Spaanse peper en een beetje zout.
- Roerbak het geheel kort totdat de kastanjechampignons beginnen te slinken. Haal dan de pan direct van het vuur.
- Haal de pan met de aardappelen en de boerenkool van het vuur en voeg wat zout en een eetlepel grove mosterd toe.
- Stamp het geheel tot een boerenkoolstamppot en verdeel het over de borden.
- Schep er vervolgens de kastanjechampignons bovenop en klaar is je vegetarisch boerenkoolstamppot.
Eet smakelijk!