Afdrukken
Geschreven door Super User Super User
Categorie: Voedsel Voedsel
Gepubliceerd: 03 januari 2020 03 januari 2020
Hits: 326 326

spruitjes

ingredi├źnten:

Voor de ovenschotel:
4 verse vijgen
400 gram spruiten
150 gram volkorenpenne
2 eetlepels olijfolie
zakje rucola
handje gekruimelde gorgonzola
handje grofgehakte amandelen
half kopje kookwater van de pasta

Voor de garnering:
grofgehakt broodkruim van twee bruine boterhammen

bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de onderkant van de spruitjes en haal het buitenste velletje eraf. Kook de pasta vier minuten, voeg vervolgens de spruitjes toe en kook het geheel nog vier minuten tot de pasta gaar is en de spruitjes zacht beginnen te worden. Giet af en bewaar een half kopje kookwater. Ontdoe de vijgen van hun steeltje, snij ze in partjes en doe ze samen met de pasta en de spruitjes in een glazen ovenschaal. Mix het geheel met de eetlepels olijfolie, de rucola, de gorgonzola, de grofgehakte amandelen en tot slot een beetje van het kookwater om er een smeuïg geheel van te maken. Bestrooi de bovenkant van de schaal met het grofgehakte broodkruim en zet in de oven tot het broodkruim knapperig is en goud kleurt. Je bent klaar om te serveren!