prei

Ingrediënten
5 plakjes bladerdeeg, 400 gram prei 250 g champignons 1 teentje knoflook 1 eetlepel maizena 1/4 liter melk 1 bekertje (125 ml) creme fraiche 5 eieren 1 theelepel kerrie zout & peper 150 gram geraspte kaas 50 gram gepelde walnoten

Voorbereiding
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien, leg ze op elkaar en rol er een mooie ronde plak van. Bekleed hiermee een ingevette taartvorm en prik de bodem een paar keer in met een vork, Snij de prei in ringetjes en snipper de knoflook.

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius. Roerbak prei, champignons en knoflook. Roer de maizena door de melk en klop de craime fraiche, de eieren, de kerrie en wat zout en peper er door. Leg enkele walnoten apart om aan het eind de taart mee te versieren. Hak de rest van de walnoten in groffe stukken. Schep de prei, de knoflook, de gehakte walnoten en de kaas door elkaar en stop het in de taartvorm. Giet nu het mengsel eroverheen. Ongeveer drie kwartier in de oven en klaar. Garneer de taart met de rest van de walnoten. Tip: laat de prei goed uitlekken, anders duurt het uren voor je taart goed is. Als de taart nog vochtig is, nog wat langer in de oven zetten.