winterpenen

Ingrediënten 4 personen

1 kilo kruimige aardappelen
1 kilo winterpenen
5 grote uien
4 schijven zachte geitenkaas (of meer, voor liefhebbers)
gembersiroop
koriander
sambal oelek
plantaardige boter of olie om in te bakken
zout

Voorbereiding

Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Rasp de winterpeen en snij ze in even grote stukken als de aardappelen. De uien in ringen snijden.Verwarmd de oven voor op 250 graden.

 
Bereidingswijze

Kook de aardappelen en peen 20 minuten met wat zout samen in een pan. LET OP: kook de ui niet mee (zoals bij `originele` hutspot). Roerbak in de tussentijd de uienringen zachtjes in boter totdat ze glazig en lichtbruin zijn. Aardappelen/peen afgieten en stampen met de uien en het vet uit de pan van de uien. Flinke eetlepel sambal toevoegen, naar smaak nog wat zout en een paar flinke scheuten gembersiroop (naar smaak, ik gebruik een halve fles, maar dat is vrij sterk).
Doe de hutspot in een ovenschaal en leg de schijven geitenkaas er bovenop, verkruimelen kan ook.Druppel er nog wat gembersiroop over en zet de schaal 10 minuten in de oven, zodat de kaas smelt. Serveren met fijngehakte koriander.