Ingrediënten 2 personen

50 gram I Sea Pasta oa te koop bij AH
110 gram doperwten
3 eetlepels water
1/2 chili peper
1 eetlepel gedroogde chili vlokken
2 eetlepel sesam zaadjes
1/2 broccoli
zout en peper

Bereidingswijze
Blancheer de doperwten. Dit doe je door ze 2 minuten in heet water te koken en daarna direct af te koelen in ijswater of onder de kraan. Zo stopt het kookproces en blijven de doperwten mooi knapperig en behouden ze hun mooie fel groene kleur. Weeg de I Sea Pasta af en maak de broccoli schoon. Schrik niet, de hoeveelheid pasta klinkt misschien weinig, maar tijdens het koken verdubbeld de hoeveelheid en krijg je meer tagliatelle dan dat je aanvankelijk dacht. Een pak I Sea Pasta is namelijk voldoende voor 4 porties! Week de zeewierpasta voor 20 minuten in lauwwarm water en spoel af. Kook vervolgens nog 15-20 minuten in vers water. Kook de broccoli 6 minuten. Maak ondertussen de saus. Dit doe je door de doperwten met het water te mixen met behulp van een staafmixer of blender. Voeg ook de chili vlokken toe en maak op smaak met zout en peper. Zet de saus apart en snijdt de rode peper in plakjes. Je hoeft de zaadjes niet te verwijderen, tenzij je geen fan bent van een beetje pit, dan kan je eerst de zaadlijsten verwijderen. Rooster de sesamzaadjes in een droge hete pan tot ze licht bruin van kleur zijn. Giet de pasta af, meng deze met de saus en voeg de broccoli en rode peper toe. Garneer als laatste met de sesamzaadjes.