witlofIngrediënten per persoon

  • 500 gr Witlof
  • 150 gr Geitenkaas
  • 70 gr Walnoten - ongezouten
  • 150 gr Crème fraiche
  • 1 Appel
  • Peper
  • Knoflookpoeder
  • Uienpoeder

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snij de witlof doormidden en verwijder het binnenste bittere deel
  • Snij deze halve stronken doormidden, haal de bladen los van elkaar
  • Leg de bladen in een grote kom en schep de crème fraiche en peper er doorheen
  • Schil de appel, snij in blokjes en meng door de witlof
  • Leg de witlof in een ingevette ovenschaal
  • Verkruimel de geitenkaas over de witlof
  • Breek de walnoten boven de witlof in kleine stukken
  • Strooi eventueel nog wat uien- en knoflookpoeder over de witlof
  • Zet de ovenschaal voor 15 minuten in de oven