Afdrukken
Geschreven door Super User Super User
Categorie: Voedsel Voedsel
Gepubliceerd: 18 januari 2020 18 januari 2020
Hits: 291 291

courgettesIngrediënten voor 4 personen:

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 250 gr cherrytomaten – 250 gr
  • 1 bol knoflook
  • balsamico spray
  • 300 gr zilvervliesrijst
  • 2 tl bouillonpoeder
  • 1 rode ui
  • 1 blikje tomatenpuree – 140 gr
  • 5 takjes basilicum – vers
  • 4 swirls balsamico crème

Bereiding

  • verwarm de oven voor op 200 graden
  • snijd de courgette en aubergine in blokjes, de tomaatjes doormidden en ontpel de knoflook
  • verdeel de groente en knoflooktenen op een ovenschaal en spray er balsamico azijn overheen
  • grill de groenten in 40 minuten gaar in de oven
  • zet intussen de rijst met voldoende water en de bouillonpoeder in een pan op het vuur en kook volgens de bereidingswijze op de verpakking
  • snipper de ui en snijd de blaadjes van 4 takjes basilicum fijn
  • giet de rijst af. Fruit de ui met een beetje olijfolie en voeg de tomatenpuree toe, bak even aan
  • voeg de rijst toe en schep goed door elkaar
  • verdeel de rijst met een kookring over de borden en schep de gegrilde groenten er omheen
  • voeg de balsamico crème en verse basilicum toe