goudrenetten

Ingrediënten 4 personen:

1 kg aardappels, geschild en gekookt
1 kg appels, geschild en in stukjes (bij voorkeur de helft zure appels en de andere helft zoete appels)
500 gr ui, in stukjes
1 bakje vegetarische spekjes (De vegetarische slager)
1 bakje gehaktballen (De vegetarische slager), in dunne reepjes gesneden
100 gr geraspte kaas
peper, zout en nootmuskaat
scheut melk en klontje boter

Bereiding:


Appelen schillen, in vieren delen en klokhuis eruit. Besprenkelen met sap van een halve citroen. De aardappelen schillen, halfgaar koken, appels toevoegen en nog 10 min koken. Afgieten en door elkaar stampen. Structuur moet een beetje grof blijven. Op smaak brengen met peper en zout en citroensap. Uienringen bakken in boter en op de stamppot leggen. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Bak in wat boter of olie de spekjes en de ui. Breng op smaak met peper en zout. Roer door de aardappelpuree de appels, spekjes en ui. Controleer nog even de smaak; breng de puree goed op smaak met peper. Doe de helft van de puree in een ovenschaal. Leg hierop de gehaktreepjes en daarop weer de rest van de puree. Bestrooi met de geraspte kaas en zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 gr