zuurkool

Ingredienten 2 personen

400 g pompoen

250 g zuurkool

1 ui

1 appel

1 stukje gemberwortel naar smaak

1/2 blok Black Forest gerookte tofu, in blokjes

Bereiding:

totaal 40 minuten, waarvan

Voorbereiden: 30 min 

Oventijd: 10 min

 

Verwarm de oven voor op 180 ℃.

  1. Kook de zuurkool in 15 min. zacht. Giet af en laat uitdampen. 
  2. Maak de pompoen schoon en snijd hem in stukken,rasp de gember fijn en kook  samen ongeveer 20 min. tot de pompoen gaar is.Giet af, laat goed uitdampen,schep er een lepel boter door of giet er een straaltje (knoflook)olie over en stamp tot puree. 
  3. Roer en stamp de zuurkool erdoor. Voeg peper en zout toe naar smaak. 
  4. Vet een ovenschaal in en schep de stamppot erin. 
  5. Snijd de appel in dunne partjes en de ui in halve ringen. Bak beide in wat olie of boter heel licht aan. 
  6. Schep op de stamppot en zet in de oven. Laat ongeveer 10 minuten in de oven staan, tot de bovenkant iets goudbruin is geworden.
  7. Bak de tofu knapperig in olie en schep in een schaaltje om erover te strooien.