Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 gram pondje kriel
  • 100 gram rode linzen
  • 1 winterpeen
  • 1 aubergine
  • 1 prei
  • 1 rood pepertje
  • 3 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
  • 400 ml groentebouillon

Voor de kruidenmix

  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepel kurkuma
  • 2 theelepels tijm
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel chili vlokken

Zo maak je de vegetarische stoof met groenten, aardappels en linzen

Hak de knoflooktenen, snipper de sjalotten en snijd de peper fijn. Snijd de prei in ringetjes.

Verwarm een flinke scheut olijfolie in een stoofpan en bak de prei, sjalotten, peper, knoflook, laurier en alle kruiden ongeveer 3 minuten aan. Blijf goed roeren.

Was de aardappelen en snijd ze doormidden. Snijd de winterpeen in plakjes. Voeg beide toe aan de stoofpan en bak 2 minuten mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak deze 5 minuten mee.