vleesloosIngrediënten 4 personen

-500 g worteltjes (gekuist en in plakjes gesneden)
-20 g boter
-1/4 l groentenbouillon
-1/2 bosje kervel (fijngehakt)
-200 g verse roomkaas met kruiden
-1 eetlepel citroensap
-2 eetlepels sesamzaadjes
-zout en versgemalen zwarte peper
-vers geraspte nootmuskaat
-4 eieren
-boter om in te vetten


Voorbereiding
-verhit de boter in de pan en laat de worteltjes op een laag vuur smoren
-voeg de groentenbouillon toe en laat met het deksel op de pan in 20 min gaar stoven
-laat ze uitlekken in een zeef
-pureer de worteltjes met de mixer
-schep de kervel door de wortelpuree


Bereidingswijze
-roer de roomkaas glad met het citroensap
-rooster in een pan de sesamzaadjes zonder vet, goubbruin
-schep de kaas en de zaadjes door de puree
-op smaak brengen met wat zout en peper en nootmuskaat
-scheid de eieren in dooiers en witten
-roer de dooiers door de puree
-klop de eiwitten stijf en spatel ze door het wortelmengsel
-vet een souffleschaal in met wat boter en schep het soufflemengsel erin
-plaats de schaal in de voorverwarmde oven circa 30 min op 180?C