vegaballetjes veggie chefingrediënten voor 4 personen

1250 g kruimige aardappelen
600 g vriesvers rodekool met appel (deelblokjes, 1 kg)
40 g roomboter
4 el grove mosterd
500 g Veggie Chef fijn gekruide balletjes (2 schalen à 250 g)

Hulpmiddelen
1 pureestamper

Bereidingswijze
Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Verwarm intussen de rodekool met appeltjes 15 min. in een pan met deksel op lage temperatuur. Laat de rodekool niet koken. Roer af en toe door.
Giet de aardappelen af. Voeg de helft van de boter en de helft van de mosterd toe. Stamp tot een grove puree.
Schep de rodekool door de puree.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de vegaballetjes rondom in 6 min. gaar.
Verdeel de stamppot over 4 diepe borden, schep de balletjes en de rest van de mosterd ernaast.