vegetarischIngrediënten 2 personen

pond winterwortelen (schoon)
200 gram uien ringen
pond bloemige aardappels (schoon)
1 teentje knoflook
stukje gember (of 1 tl. gemberpoeder)
1 of 2 tl. sambal djeroek (of oelek)
kerriepoeder
bakboter
1 blok bouillon oplossen in 100 ml. heet water
wat zout

Bereidingswijze
Maak de wortels schoon en snij in kleine stukjes.
De uien in ringen en de aardappels in stukken.
Doe de aardappels en de wortels in een pan, zelf gebruik ik meestal een snelkookpan.
In een gewone pan alleen de aardappels net onder water zetten en daar dan de wortels op doen.
Kook dit in ongeveer 15 a 20 min. gaar met de deksel op de pan.
Doe de uien in een bakpan samen met de knoflook en bak dit lichtjes bruin, dan de sambal, gember en kerrie toevoegen en nog even zachtjes bakken.
Als de aardappels met wortelen gaar zijn, overtollig water afgieten, een beetje vocht mag er inblijven.
Stamp de aardappels met wortels fijn.
Voeg dan de gebakken uien toe en de opgeloste bouillon.
Even goed doorroeren en proeven.
Als je stamppot te nat blijft voeg dan een schepje aardappelpureepoeder toe tot hij stevig genoeg is.