vegetarischIngrediënten voor 2 personen:


1 grote ui
1 teentje knoflook
2 cm geschilde gember
scheutje (olijf)olie voor bakken
300 gram kikkererwten uit blik of pot
100 gram kastanje champions
2 tl gemalen kurkuma
2 tl gemalen komijn
250 ml kokosmelk
150 ml heet water
1 groentebouillon blokje
200 gram verse spinazie
100 gram ongekookte rijst
100 ml volle yoghurt
1 tl extra vierge olijfolie
snufje zout
1/2 tl chilivlokken

Bereiding:

Pel en snipper de ui. Schil
snij de gember of rasp deze fijn.
Snij de knoflook fijn,
snij de champions in plakken
laat de kikkererwten uitlekken.
Verhit de olie in een hapjespan.
Bak vervolgens de ui en de gember enkele minuten aan op laag vuur tot de ui begint te kleuren.
Voeg daarna de kikkererwten, champions, knoflook, kurkuma en komijn toe aan de ui en gember.
Bak op middelhoog vuur tot de kikkererwten goudbruin kleuren.
Schenk de kokos­melk, het water en bouillontablet in de pan.
Breng aan de kook en duw met een houten lepel de kikkererwten een beetje stuk, zodat het zetmeel vrijkomt.
Draai vervolgens het vuur lager en laat de kikker­erwten 35 min. stoven zonder de deksel, zodat de stoof kan indikken.
Kook ondertussen rijst voor 2 personen volgens de gebruiksaanwijzing.
Giet 100 ml yoghurt in een schaaltje en meng dit met 1 tl extra vierge olijfolie, zout en chilivlokken.
Meng op het allerlaatst de spinazie door de stoof en laat slinken.
Schep vervolgens op elk bord rijst en daaroverheen de kikkererwtenstoof.
Daarbovenop schep je de yoghurt met chilivlokken.