spruitjesingrediënten 2 personen:
500 g spruiten (diepvries) of vers 1 rood pepertje 1 plantje platte peterselie 3 aardappelen 3 teentjes knoflook 2 rode uien 2 eetl. gedroogde tomaten (versmarkt) 2 dl lichte room 250 g groene linzen 6 dl groentebouillon (1 blokje opgelost in 6 dl heet water) 2 eetl. olijfolie 1 koffiel. tijm (gedroogd) peper en zout

Bereidingswijze
Voorbereiding: - Laat de spruiten oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier. Snij in stukken. - Snipper de uien en het knoflook fijn. - Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snipper fijn. - Snipper de platte peterselie fijn. - Schil de aardappelen en snij in blokjes van 3 cm. - Snij de gedroogde tomaten fijn. Bereiding: 35 min. 1 Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de uien, het knoflook en het pepertje 2 min. 2 Voeg de uitgelekte linzen toe, samen met de gedroogde tomaten en de tijm. Giet er de groentebouillon bij en laat 10 min. sudderen. 3 Voeg de blokjes aardappel en de spruiten toe. Kruid met peper en zout en laat nog 15 min. garen. 4 Meng er de room onder en laat 2 min. inkoken. Afwerking: Bestrooi met de peterselie.