bietenIngrediënten

500 gr gekookte bieten
50 gr boter
60 gr bloem
500 ml melk
1 ei
250 gr ricotta
snuf tijm
peper en zout
1 pak verse lasagne bladen
Handje geraspte mozzarella
75 gr walnoten

Bereiding

kook de bieten van te voren nog gaar en snij de rode biet in plakjes. Verwarm de oven op 180 graden. Verhit de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe zodra deze gesmolten is. Bak de roux 3 minuutjes en voeg dan beetje bij beetje de melk toe en blijf met een garde roeren tot een glad geheel. Roer de ricotta er op het laatst door en breng het mengsel op smaak met peper, zout en tijm. Verdeel de bietenschijfjes in een laagje over de bodem van een ovenschaal.
Verdeel hier een beetje van de saus over en kruimel er wat walnoten over. Dek af met lasagnevellen. Verdeel dan weer een nieuwe laag bieten, saus, noten en lasagnevellen er over en eindig met een laag bieten en zorg dat je nog wat saus en noten over hebt. Klop het ei door de overgebleven bechamelsaus en giet over de complete ovenschotel. Bestrooi met de mozzarella, verdeel wat noten erover en zet de bietenlasagne in de oven en bak deze in ongeveer 40 min gaar.
ook lekker met blauw ader kaas, citroenrasp en stukjes appel of peer.