pot-rode-koolDe winkelschappen liggen vol mierzoet eten. En dan hebben we het niet alleen over de snoep, koek en snacks. Ook aan groenteconserven, maaltijdssalades, vleeswaren, beschuit, hartige sauzen, brood en vele andere producten worden suikers toegevoegd.

Uit onderzoek van foodwatch blijkt nu dat zelfs in meer dan de helft van de producten in de supermarkt (56%) suikers worden gestopt. Gezonde verse onbewerkte producten zijn ver in de minderheid. Dit is het resultaat van slap kabinetsbeleid en geloof in zelfregulering van de voedingsindustrie.
Heeft u hier ook zo genoeg van?
Doe mee aan de e-mailactie!

Recent toonde foodwatch aan dat u uw aanbevolen daglimiet aan toegevoegde suikers al kunt overschrijden met één portie rode kool met appeltjes uit de conservenfabriek! Wat bleek? De fabrikanten hadden er fructose-glucosestroop, honing én karamelsuikerstroop aan toegevoegd. Aan gezonde groente!
De wereld op zijn kop: een portie groente met omgerekend 12 suikerklontjes.

Kijkt u alleen naar bewerkt fabrieksvoedsel ('processed foods') dan zijn de resultaten van ons onderzoek nog schokkender: aan meer dan twee derde van dit fabrieksvoedsel is suiker toegevoegd. En dit eten is in de meerderheid. Eten uit de fabriek wordt vrijwel standaard gedompeld in fructose-glucosestroop of een andere (schuil)naam voor suiker. De voedingsindustrie heeft meer namen voor suiker dan Eskimo's voor sneeuw, zei een deskundige onlangs treffend.

En dat mag allemaal ongestoord want ons kabinet gelooft heilig dat bedrijven als Coca-Cola en McDonald's zelf bedenken hoe je producten gezonder maakt en gezond eten stimuleert. Zelfregulering noemen ze dat. De voedingsindustrie waakt zogenaamd over de volksgezondheid – ja, vast!

Zie ook:

Zelfs groente wordt door de voedingsindustrie met suiker bedorven.

Joomla SEF URLs by Artio

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd