Ingrediënten

4 paprika's (kies zelf de kleuren die je lekker vindt)
250 g couscous
2 kleine uien
2 eetlepels zwarte olijven zonder pit
8 zongedroogde tomaten op olie
1 blik kikkererwten
2 eetlepels pijnboompitjes
3 eetlepels olijfolie
1 groentebouillonblokje
1 eetlepel citroensap (vers of uit een flesje)
zout en peper

Bereiding
Halveer de paprika's, verwijder de zaadjes en leg ze apart. Pel de uien en snij ze fijn. Halveer de olijven en snij de zongedroogde tomaatjes in kleine reepjes. Open het blik met kikkererwten en laat deze uitlekken. Rooster de pijnboompitjes in een pan totdat ze lichtbruin zijn. Breng in een ruime pan water aan de kook en blancheer de paprika's 5 minuten. Laat ze goed uitlekken in een vergiet. Doe de couscous in een kommetje en overgiet met kokend water tot de couscous volledig onder staat en laat het 15 minuten wellen. Roer de korrels los met een vork. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de uien glazig op een zacht vuurtjes (ongeveer 15 minuten). Roer er een verkruimeld groentebouillonblokje door. Breng het uienmengsel op smaak met peper en citroensap. Schep de couscous, het uienmengsel, de kikkererwten, de gedroogde tomaten en de olijven voorzichtig door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Vul de paprika's met het couscousmengsel en bestrooi met pijnboompittjes. Eetsmakelijk!


Het gerecht kan vooraf klaargemaakt worden (is zelfs beter voor de smaak). Warm de paprika's dan wel even op in de oven (oven voorverwarmd op 180°C en paprika's afgedekt met aluminiumfolie) voordat je ze serveert.

0
0
0
s2smodern

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

Our website is protected by DMC Firewall!