aubergine met tomaat uit de oven
Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 aubergines, in plakken van ong 1 cm dik gesneden
  • 1 blik tomaten in blokjes
  • 2 teentjes knoflook uit de knijper
  • peper
  • 1 kl provençaalse kruiden
  • enkele druppels tabasco
  • 6 el olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven op grillstand.
Leg de plakken aubergine op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet deze enkele minuten net onder de grill totdat het vruchtvlees van de aubergines lichtbruin kleurt. Controleer of de aubergines niet aanbranden. Haal de bakplaat uit de oven.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Kruid de tomaten met knoflook, peper, provençaalse kruiden en enkele druppels tabasco.
Schik de plakjes aubergine in een ovenschotel en overgiet met de gekruide tomaten.
Besprenkel met olijfolie en bak de aubergines in de oven gaar in 30 minuten.

Zie ook:

Meatfree monday: Pasta met spinazie en boursin

Meatfree monday: Pittige Mexicaanse balletjes

Meatfree monday: Pasta gorgonzola

Joomla SEF URLs by Artio

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

DMC Firewall is a Joomla Security extension!